Att ha fått tillbaka en passion.

Så långt tillbaka jag kan minnas har jag alltid haft en fablesse för kläder. Inte på det där Elin Kling-sättet, jag har aldrig följt modetrenderna slaviskt (jag är inte cool nog att pull it off) men jag har alltid älskat kläder och njutit av dom på ett snudd på ohälsosamt sätt. Jag har heller aldrig varit fixerad vid märken utan mer tittat på plagget som så – och om jag har haft tur har jag kommit undan riktigt billigt och om jag haft otur har det ibland blivit dyrt (på något mystiskt sätt har det dock blivit mer av den dyra vara sen jag började blogga och fick upp ögonen för märken jag aldrig haft en aning om innan).

Och sen blev jag ju gravid. Och även om jag försökte hålla kärleken vid liv är det inte riktigt samma sak att leta kläder till Tommy Körberg, om vi säger så. Man är ju aningen begränsad i det tillståndet. Så passionen för kläder fick gå i vila lite.

Men nu! När kroppen är nästan som innan igen (men med extra allt) har passionen kommit tillbaka med full kraft. När mannen ligger och surfar sina cykeldelar ligger jag bredvid och plöjer nätbutiker som en galning och suckar njutningsfullt och oooo:ar. Åt sånt här. Och sånt här. Och sånt här (några månader kvar tills den, ja). Och blir alldeles berusad av möjligheten att välja någotsånär fritt igen utan begränsningar. Och det känns på det där logiska tjejmattesättet helt befogat att frossa i kläder nu, när jag knappt handlat nååååånting alls på sååååå många månader.

Dock verkar den där berusningen då och då övergå till rena rama fyllan.

Som igår. När jag råkade klicka hem ett par babyrosa Uggs. Ja, jag vet. Det är inte okej, va? För att göra det hela lite bättre kan jag berätta att det inte var den vanliga sorten utan ett par cardy; såna där stickade ni vet – jag har nåt par sen innan i vanliga, vettiga färger och älskar dom. Men nu var det tydligen dags för ett par babyrosa. En del av mig älskade dom tydligen för det var ett stort oooooh innan klickandet, men direkt efter började jag nyktra till lite och undra om det verkligen är så stylish med rosa skor. Jag får liksom bilden av Jordan framför mig, hon har nog rosa skor. Och 50-åriga kvinnor som går på arbetsmöten med glada gem i håret och Hello Kitty-pennskrin för att de tycker att det utstrålar barnslig charm (vilket det inte alls gör – det är bara otäckt). Och en tjej här i stan som alltid har prinsessdiadem på sig, med sånt där med dun-fluff ni vet, och som jag ser ibland när hon är ute och går med sin minigris.

Och då blir jag lite orolig. För en del av mig ooooh:ade faktiskt.

Så när de kommer får ni vara med och bestämma, okej? Om de faktiskt var acceptabla. Eller om jag nog var pinsamt packad och borde gå och kamma mig.

Jag litar på er.

49 kommentarer till “Att ha fått tillbaka en passion.

  1. åh, Uggs! Vill ha!

    Jag har faktiskt också tittat flertalet gånger på hemsidor och på rosa,”stickade” uggs..så nej, du är inte ensam!

    Det som stoppar mig är dock priset. Jag får väl vänta tills ungarna flyttat hemifrån innan jag kan lägga en sådan summa på mig själv.

    Men, Go For It Girl!

      1. Var hittade du dem sååå förmånligt? Har två döttrar som önskar sig Ugg men då gäller det 2x och i bästa fall är de för små om några månader. Men rosa går fint med dina fina färger.

        Kram, Maria

  2. Rosa är ju döfint!
    Den där Hunky Dory tröjan är såååå fin. Men vill utfärda en liten varning. Har haft tre och de noppar som fan, luddar av sig och en gick sönder. Men i övrigt är de underbara och och varma. Så om de inte hade noppat så man såg ut som en annan lodis så hade jag aldrig lämnar tillbaka dem :).
    Må gott/s

  3. Måste bara berätta apropå Hello Kitty, så fick jag se för ett par år sen nu, en äldre dam som absolut inte såg tokig ut (en del gör ju det) på pendeltåget här i Stockholm. När hon klev på satte hon sig tillrätta och ur handväskan drog hon upp en Hello Kitty docka som hon satte ner på platsen mittemot. Det gick en stund och sedan började hon att småpratade med dockan hela vägen in till Stockholm (en resa på 45 min). Åh gud som jag försökte mig på att analysera henne. Tittade på kläderna, håret, ingenting hittade jag som såg ”fel” ut.

    Några veckor senare kliver samma dam in men då med en stor genomskinlig sopsäck (a la 75 liter) full med 100-tals Hello Kitty dockor. Det gjorde mig inte direkt klokare. Gud som jag funderade över denna dam. Jag har inte sett henne sen dess, tyvärr 😉

    Summa summarum = man behöver inte se tokig ut för att vara det 😉

  4. Jag har ett par svarta cardy; de är suveräna att gå ut med hunden i när det är kallt och torrt. Använt dem typ tre vintrar och de ser ut som nya.

  5. Själv är jag skeptisk till Uggs överhuvudtaget, och än mer skeptisk till rosa. Men som någon ovan skrev, är det någon som klarar ett par rosa så är det du!

  6. Ja visst är det HÄRLIGT!
    Jag är snart tillbaka efter 1,5 års åtstramningar efter efter-grav-depp. Men snart är jag där igen och DÅ ska jag FROSSAR-HANDLA.
    Såg en guld-tröjja här-om-dagen och kände hur det bara oooohande inne i mig.
    Hoppas att Älsklingen såg Ohhhandet och tänker att DET kunde vara en bra julklapp. Men det är ju inte så troligt.
    Karlar du vet och läsa tanker. Det går inte ihopa 😉

    Hälsningar
    Yohanna

  7. Den sista hade jag på ett spanskt bröllop i somras. Den var lite mer tight på mej skulle man kunna säga än på dom på bilderna där, men vaddå jag tycker nästan att det var snyggare.

  8. Om du gillar modellen så är ju det det viktigaste, men jag undrar hur babyrosa går ihop med typ snö, eller ännu värre, slask, och åkermark…kommer de vara rosa länge till?
    Men oavsett om vi läsare gillar rosa eller inte, om du gillar dem så kör på det 🙂

  9. Haha. Vet du vad? Exakt dom skorna har jag. Också ett superjättekap på nätet. Jag ville ha grå, men dom var slut. Så rosa fick det bli.

    Jag ska inte sticka under stol med det, det är lite svårt att pull it off. Rosa är liksom.. väldigt rosa. Även om jag gillar toppar som går i ljusrosa så blir det svårt. Men! Tillsammans med jeans och en lite grövre tröja fungerar dom.

    Mina används dock mest som fritidsskor eller vad jag ska säga. Det är inte förstahandsvalet när det vankas förhandling.. 😉

  10. Det er virkelig deilig å få tilbake sin kropp igjen, og kunne frotse i all slags klær igjen. Skjønner godt hvordan du føler det. Synes Uggs er helt fintfint, med de rette klærne til. Rosa kan nok ikke alle ”pull off”, men jeg tror så absolutt at du kan det. Ikke ligner du spesielt mye på Jordan, 😉 du er ikke supersolariums-tanned og går heller ikke med heavy make up. Tror du kommer til å trives i de rosa. 🙂

  11. Det blir fint, oroa dig inte, men som min frisör säger: ”-när man ammar går stil och smak ur en”, jag vet inte om hon syftade på mig och mina dagen till ära enligt mig ”fina kläder”, men när jag tänker tillbaka på mina andra två barn och ser vad jag bar på deras dop så vill jag typ bara sjunka under jorden, GUD så fult! 😉

  12. Fantastiskt roligt skrivet! Förstår vad du menar:)
    Känner igen mig i din passion för kläder som ibland kan gå över i fyllan:) Jag har alltid gillat kläder också fast inte heller som Elin kling. Konstigt det där med att man kan bli sån.
    Känner igen mig också i detta med att efter graviditeten känna att det är skönt att komma i sina vanliga kläder igen.
    Ha en fin dag!
    kram

  13. Jag är ju fullständigt övertygad om att du kommer att se helt fantastisk ut i rosa ugs. I Hello Kitty-spännen också faktiskt, även om det inte känns helt som din stil. Men jag tänker sådana spännen i håret på BILDEN, du vet…. Kunde förstärka intrycket på nåt sätt. 🙂
    Kramar Kicki

  14. Jag tror att det handlar om vilken stil du har bakom dom rosa uggsen. Jag själv ÄLSKAR uggs men rosa är nog inte riktigt min kopp te, men däremot med din annars så snygga stil kan jag inte se hur det skulle kunna gå fel. Så känns dom bra: KÖR!

  15. Ljusrosa känns som att det fungerar ungefär en kvart i den småländska myllan, men är de riktigt billiga så kan det förstås vara värt den kvarten. Här i L-köping är det oftast slaskigt också, så jag hade personligen hoppat de skorna och sparat det rosa till sommaren då det förhoppningsvis går att hålla dem snygga längre. Men då har jag lite läggning åt det praktiska också, vilket inte är lika kul som att strunta i sådana detaljer förstås. 🙂

  16. Hej Emma!
    Hur stor garderob har du? Hur får man egentligen plats med alla kläder? Sen jag börjat arbeta heltid och haft möjlighet ekonomiskt, har jag tänkt att jag ska börja på att köpa mig en snygg basgarderob med kvalitet. Din stil inspirerar och speciellt din metalitet gällande shopping. 🙂 Men hur jag än gör så får jag inte plats!
    Jag sparar på för mycket antar jag… Men var är för mycket? Vissa plagg vill man bara inte göra sig av med, även om de kanske används någon gång vartannat år.

    Som sagt, lite nyfiken på hur du sorterar i garderoben? Tacksam för tips!

    Kramar Anna

    1. Alltså… Jag har ingen ordning alls. Jag bara trycker in allt i garderoben. Skäms för att erkänna det. Och jag sorterar aldrig (bar när jag flyttar nånstans). Och lägger man liksom bara allt på varann i en hög i garderoben får man plats med en hel del… *hrm*

      Kram

  17. Herregud. KÖP!!!!!!!
    Klart du ska. Du har väl aldrig missat nåt vad gäller stil förut??!! Du är ju klockren!!!!
    Ha dom på bild å jag lovar att hundrafemtielva av oss läsare köper lika 😉

  18. Du är tillräckligt cool för att kommaundan med rosa Uggs. Lätt! Men! Skulle du börja köra på färgglada gem i håret så lovar jag att ryta nej! :o)
    Kram på dig och sötskrutten!

  19. När jag bodde i London utropade Elle (UK): Pink is the new black!

    Det är visserligen några år sedan men jag tror ändå att det fortfarande gäller.

    Fast jag gillar mjuka, milda rosa toner. Inget som går mot bubbelgum eller cerise.

    Och med dina färger kan du säkert bära upp rosa.

  20. Ja kör på säger jag också!
    Ingen ”bas-sko-garderobs-sko” eller vad man ska säga utan får ju bara ha som uppgift att förgylla tillvaron.

    Fast lite beros det på hur du menar också… ibland när jag får den känslan som du eventuellt verkar ha?! så är det faktiskt fel och man använder det aldrig som man tänkte. Då vore det ju bäst att bara lämna i retur.. Fast det kanske inte var så du menade. Du lär nog veta när du öppnar kartongen och får rätt/feel vibbar 🙂

    Men rosa verkar juste på dig med ditt mörka hår.ja ja.bla bla.. NU: back to work!!! Jösses jag har ju 1000 saker att göra!! Men på någotvis smyger du ofta in dig med tex rosa uggs så här mitt under arbetstid – skandalöst! 😉

  21. haha jag tror jag dör lite.
    Och utan att kolla igenom dina kommentarer innan jag själv skriver (vilket ju i sig är heeelt galet med kommentarer alltid!! lyllos dig! 🙂
    Så måste jag faktiskt säga att det skulle kunna vara jag.. jag blir oxå sådär liksom halvpackad av förälskelse emellanåt.. klickar hem och tänker ooohh wow.. det kommer bli så fint..för att sedan i nästa stund liksom vakna till lite och börja tveka.
    Det värsta i detta hela är när baksmällan slår till på allvar.
    Du vet då de står där och jo men visst man kan.. ibland.. och det kommer komma tillfällen när de kan användas rätt.. och hmm.. nej precis… ångesten slår till.
    det var inte så snygga som man trodde på ”fyllan” inte heller var den där sköna känslan värt det.. för egentligen skulle de vara med någon annan helt enkelt.
    Jag känner ju inte dig Emma, men jag tror att du gått och dragit på dig en fylla 🙂
    Och kanske kommer baksmällan snart.. eller så har jag fel och du har en liiiten Jordan i dig iaf! 🙂

    PUSS!

  22. Ser att du fått kommentarer i stil med ”är det någon som kan bära upp dem är det du”… Känns det inte som man startar lite i uppförsbacke med sådana försiktiga påhejningar?

    Personligen sätter jag Uggs i samma kategori skor som Foppa-toffeln. Det må vara praktiskt och skönt, men nödvändigtvis inte så snyggt. Min guddotter på tre år skulle bli överlycklig över ett par rosa Uggs. Men så älskar hon Hello Kitty också 🙂

      1. Ok, jag tog väl i från tårna där med min liknelse. Fullt så illa är de väl inte. Jag har väl bara inte förstått det där med Uggs (har aldrig provat ett par).

        Jag sitter och bläddrar i skvallerblaskorna och ser Hollywoodkändisarna glida runt i dessa skapelser kombinerat med ett par shorts i 27-gradig värme!? Jaha tänker man (jag!)… Eller så sitter de på fötterna på fjortonåriga flickor med för stora seglar- eller dunjackor som tycker att de är coolare än alla oss andra tillsammans. Jag har väl inte modemässigt passat in i någon av dessa kategorier. MEN jag kanske har missat något?! Tell me!

        1. För mig handlar nog de vanliga UGGsen om att de är så sjukt sköna Jag har tigertassar (extremt korta och extremt breda fötter) så UGGs är liksom det enda de får plats i och som jag kan halka runt i här ute på landet 🙂 Men cardysarna tycker jag fan är snygga. Och varma. Och sköna. Tre rätt för mig 😀

          Passar inte till vadsomhelst dock. Kostym och finklänning not so much. Men stuprörsjeans!

          1. Jag håller nog med Marie där. Uggs eller foppatofflor – same shit different name liksom 😉

            Inte my cup of tea om jag så säger. Tror egentligen att jag hellre går ut naken än i ett par uggs. Nä, jag hoppar nog gärna såna där lacktights också. Och nätstrumpor.
            Blir kasslervarning.

  23. haha! du skriver så roligt o jag vet inte om rosa uggs är mitt i prick, tror dock det. själv har jag rosa converse. min omgivning tycker att de är ”sådär”, jag bara ”och?”.

  24. Åh, jag skulle verkligen vilja ha ett par ljust rosa stickade uggs. Verkligen. Eller grå eller svarta. Allt handlar ju om vad du har till ju. Go for it säger jag!

  25. Vet du, jag tror att det kommer att passa alldeles utmärkt! Men om du kommer med gem i håret stampar jag foten i marken och ropar STOPP! 🙂

  26. Mamma har rosa kängor. Hon älskar dem. Hon bär alltid glada färger och är en kort och snygg femtioåring, som i och för sig inte har hello Kitty, däremot disney, men på ett coolt sätt som gör att man tycker det är snyggt, man blir så glad av att se henne. Men men, det jag tänkte säga var, att när hon var på Maxi för ett tag sedan var det en liten tjej som rykte sin mamma i ärmen och utbrast:

    ”MAMMAMAMMA!! TITTA man kan VISST ha rosa skor, FAST MAN ÄR GAMMAL!!”

    Bild på skorna:
    http://selain.blogg.se/images/2011/dsc_0330_175096221.jpg

  27. Jag vill egentligen svara att man får väl för tusan ha på sig vad som helst! Och det får man ju..men ngnstans så känner jag att..Nej, jag är ledsen men rosa uggs är inte riktigt okej 😉 För mig kopplar jag tyvärr ihop det med rosa mjukisbyxor som det står ”sexy” eller ngt liknande på rumpan , tokblonderat hår med extensions, fjorton lager brunkräm, akrylnaglar och…rosa ugg. Lite så. Men det är bara jag. Du är ju vacker som en dag och hittils har jag inte sett dig i varken mjukisbyxorna eller platinablonda svallet. Men fick jag väja personligen, så skulle jag hellre sett att de var i ngn annan icke pastellig färg.

    Kram Mary.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg