Att ha en slappardag.

Är det inte den Universella Slappardagen idag?
När man sitter i äta-hur-mycket-som-helst-utan-att-det sitter-åt-kläder i soffan och tittar på hjärtekramande julfilmer och smaskar på allt det som blev över från igår, och laddar för mellandagsreornas start imorgon (men jag ger mig icke! ut i butiker och blir nedtrampad, det gör jag bara inte) och skickar juliga sms till folk man tycker om och funderar på vad man ska göra med de åtta dagars gemensam ledighet som är kvar.

Förmodligen tar vi en tur till efterlängtade västkusten igen, och en sväng upp till Ljungby för att hälsa på mamma. Men annars? Nä. Bara vara hemma och barrikadera oss i vardagsrummet med god mat och godis och seriemaraton.

Vårt sätt att koppla av.

27 kommentarer till “Att ha en slappardag.

  1. God juldag!
    Universiell slappardag i Sverige kanske 😉
    Här väntas hela släkten i om två timmar och allt ska fram på julbordet igen.
    Jag har damsugit och slagits med ungar om julklappsleksakerna idag.
    Skaffa inte fler än ett barn 😉

    Hälsningar från
    Las Palmas
    Yohanna

  2. Check! Slappar dag här med:) Nää ingen rea i butiker ”där det säljs ut all skit vi vill bli av med som ingen handlat”, bävar och avskyr dom, nätet däremot en helt annan femma;) Braig tjejmatte på HÖG nivå;)

    Sötaste lilla gossen fick mig att precis säga naw, N ska vi inte ha en till från soffhörnet!;)

    Kram och god fortsättning!

  3. Visst är det slappardagen i dag!?! Jag sa just till Jonton att man fick äta godis idag med eftersom det är en sån där ingen-bryr-sig-om-vad-vi-gör-eller-äter-dag!

    Låter härligt med en tripp uppåt! Jag skulle vilja ta en sväng till Göteborg men vi får väl se 🙂

  4. JAPP det stämmer….överallt ser man folk i sina hus som går och drar….
    Jag fick som sänt från ovan en rejäl förkylning natten till Julafton. Precis klar med alla julklappar då slog den till. Så jag jag var med igår trots ont i hela kroppen och feber på kvällen. Så idag ligger jag i sängen med den lille mannen (katten) Just nu den klassiska filmen Blåsningen.

    KRAM

    Tack för tips 😉

  5. Låter som en perfekt juldagen-dag. Vi har en tradition, eller jag har traditionen, att äta lutfisk hemma hos mina ( ) och det är ju bara så gott.
    Men det är slappedag hela dagen ändå, myskläderna är på och vi bara är hemma hos ( ). Hur skönt som helst. Ikväll blir det soffläge med julmust (kanske att jag provar glöggen jag fick i julklapp) och julgodiset som är över. Vi har tyvärr ingen långledighet att se fram emot, sambon jobbar i veckan och veckan efter nyår och sen ja sen börjar JAG jobba. *funderar och känner efter*

    Ha en mysig dag
    Kram

  6. Röda myspysbrallor, polkarandiga myspysstrumpor, gammal OddMolly-blus. Soffläge. Wienernougat (egentillverkad). Te. Peter Pan och annan barnvänlig julmagi på tvn. Inga måsten. Så ska en juldag överlevas. Kram

  7. *Skrattar*
    Jag försökte få mannen att dra igång med fortsatt renovering i hallen idag… men si det gick INTE. Idag ska det slappas svarade han och förbjöd även mig att ta tag i spackelspaden. Så här sitter jag och snurrar runt på nätet. Bloggar lite, moffar choklad och funderar på att ta en repa i kylskåpet för där vet jag att det finns MASSOR att fortsätta moffa på.

    Må som GODIS… JÄTTEGOTT

    // Britt

  8. Skööönt det lät! Vi fortsätter fira jul med nya släktingar för tredje dagen i rad. Slappa får man göra framåt nyår. Typ.

    God Jul på dig vackra kvinna!

  9. Åh vad avis jag blir. Jag vill oxå slappa men jag har en make som är ett socialt geni som älskar att bjuda hem folk. Helst utan att fråga mig. Så nu har vi 15 inbjudna…

  10. Det låter sunt och det låter alldeles förträffligt trevligt – att slappa runt i mjukisar och bara vara.
    Känns som att det är precis så det ska vara.

    God fortsättning härliga Emma!

    Kram från Anna S

  11. Vilken skön bild på Leo 🙂
    Visst är det härligt med slappardag. Här har julmaten åkt fram och tillbaka i kylen, gott att ha rester att äta så man bara kan slappa ännu mer i soffan. Pizza är inte heller tokigt.
    Vilka fina strumpor du fick av Svåra Lena. Härliga!

  12. Hej! Har läst din blogg ett tag, tycker att du är urkul. Jag läste att din mamma bor i Ljungby, är det Ljungby som i Ljungby som i Småland? Därifrån kommer jag, tyckte det var lite spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg