Att sova ut.

Herregud, vad jag har sovit. Mannen är ju hemma idag vilket resulterade i en riktigt smaskig sovmorgon för min del, sådär så att man vaknar och är snurrig och avgrundshungrig och inte riktigt vet vilken dag det är. Underbart.

Och så har vi storm igen,  såklart. Whats up med alla stormarna? Här ute blåser det mycket i vanliga fall, men när det är klass två-stormar så kan man ju milt påstå att det märks – det rasslar i rutorna och jag börjar förstå vad det där ”ventilation: självdrag” som alltid står i mäklarbeskrivningarna av gamla hus innebär. Men hittills ligger taket kvar, iallafall. Och trädet på innergården. Och grannen.

Idag ska jag utse en happy hippo, hämta ett paket Walla (ja jag vet, det är sjukligt, men den ena är ett byte från en som var för stor och den andra var ett stödköp från min fina man) och se till att baka något förbaskat gott att sitta inne och moffa i sig nu när det ändå är för stormigt för att göra något annat.

Känns som en lagom plan för en onsdag.

40 kommentarer till “Att sova ut.

  1. HerreGUD vad du hittar Wallor! 😀

    Sova ut lät inte dumt, själv klev jag upp 05.50 och ut i stormen 06.37. Finfint med iskallt regn i nyllet vid den tiden… Då hade det inte varit läge för någon Walla om man säger så. 😀

  2. men åh, lät götte! vi kan väl byta? du kan väl tvätta klart min tvätt, klä på mig, gå ut med min lånehund för att sen göra mitt tentaplugg?

    inte det?

    snälla?

  3. Åh herre gud vad jag INTE har sovit. Somnade inte förrän ca 1.45 och klockan ringde 5.40. Hmmm….vilken tur att jag är ledig i morgon och på fredag. En glad bjudardag från jobbet som jag hade glömt bort.
    Men nu sitter jag här och försöker jobba.
    Blåser ja!
    Man kan säga att vintern 2011-2012 blev vi blåsta på 😉

  4. Jag vet precis oxå, självdrag alltså…. Fy så kallt det var imorse, brrrrr…..
    Låter som en mysig plan, är lite avis faktiskt. Min lilla familj har semester och myser där hemma för fulla muggar och själv var man tvungen att ta bussen till jobbet i full storm imorse. What´s up med det liksom!
    Kram o lyllos dig med alla vackra Wallas :O)

    Ps. Kommer alla svishia runt i prassliga klänningar och kjolar på eventet tro? ;O) Ja alla utom jag då som inte riktigt känner att det är jag fullt ut, men som njuter av att se andra i dessa skapelser som ser ut som maränger och gräddbakelser :O)

  5. Jag är glad att ert tak ligger kvar, jag kan bara säga att jag önskar jag fann mig på markplan nu… Två våningar upp blåser det som om fönstren skulle sugas ut och försvinna till Polen!!

    Nu håller jag tummarna jättehårt för att bli en glad flodhäst! 🙂

  6. Låter som en perfekt plan ju.
    Själva ska vi äta blodpudding med morötter (urk) och lingon, iförda allt annat än Walla.
    Onsdagsglamouren är låg minst sagt.

  7. High five för sovmorgnar! Här är det mormor och morfar som tog hand om lillkillen medan mannen och jag kunde sova ut, skönt! Ser fram emot att få se ytterligare en Walla, du är så fin i hennes kläder!

  8. Funderar oxå på ett bakeri här. Har en jäst liggandes i kylen och det är väl ingen vits med att låta den förfara. Bullar kanske med jordgubbssylt 😉
    Bäst att passa på innan vardagen börjar på måndag…

    Hälsningar
    Yohanna

  9. Jag har en del vänner och nu har jag läst i en del bloggar om kvinnor som kan sova ut trotts små bebisar. Min är tre månader och sover väldigt bra. Men jag måste ju lik förbannat amma honom. Så det blir liksom inget sammanhängande sovandes här inte. Men hur gör ni med amningen egentligen för papporna kan ju inte amma. 🙂 Jag vill också sova så jag inte mår som jag gör. (mår Inge bra när jag inte får sömn)

    1. Leo somnar halv nio ungefär och sover till fem, så jag brukar slockna ungefär vid nio, tio för att få sammanhängande sömn. Då ammas han (jag sover under tiden ha ha) och så snusar vi till halv åtta ungefär. De mornarna jag får sovmorgon har jag pumpat ut mjölk och så tar mannen honom där vid hav åtta när Leo tycker att han har sovit färdigt 🙂

  10. Vilken toppen start på en onsdag!
    Hoppas du visar din nya Walla sedan så man får bli lite sådär pirrigt lycklig som man faktiskt kan bli när någon som man gillar har något som man också gillar. 😉
    Den enda vallan jag har i detta huset är mannens vallor till skidorna som ligger nere i källaren, ha ha.

    Kram Jeanette

  11. Hade oxå en lång lång sovmorgon idag – har ju döttrar som sover länge nu för tiden… Så bortskämd

    Ha ha tittade på det här klippet http://www.youtube.com/watch?v=odhUPMYXpX4 och tänkte på dig och din lilla silkesapa… kolla 3.20 in, tror han kommer bli en super stjärna en dag då han har en mamma som sjunger massa ”ho´s and bitche´s ” 😀

  12. Härligt med sovmorgon!

    Här slapp vi Emil (det räcker med Dagmar), men han skuffar Kung Bore framför sig som har bidragit med en hel massa snö (den vi fått tillräckligt av sedan tidgare).

    Cirka 2-3 dm har det kommit inatt ovanpå de redan 50-60 cm, och det vräker fortfarande ner så det är sån där krämig dålig sikt att man inte ens ser Frösön från jobbet.
    Och det är tung snö, så det lär finnas skottning så det räcker när man kommer hem.

    En Walla till:D Visavisavisaviiiiisa i bloggen:)

    Kram Susanne

    Det positiva är att äldste är glad. Skoterföret blir toppen:)

  13. Synd att grannen är kvar 😉

    Hur gick det förresten med era duster om utsikt och halvt förråd (minns inte helt hur det var mer än att grannarna var minst sagt märkliga..)?

    Kram

  14. Synd att grannens bygge inte blåst bort – jag har också ett urfult bygge hos en granne som jag hoppas ska blåsa sönder i stormarna. Inget ännu tyvärr.

    Storm & stängd Älvsborgsbro är läget i Göteborg – bron stängdes för fjärde gången sedan 1e advent. Har bott här ute på ön i 1 1/2 år och tidigare har den inte stängts en enda gång. Trafikkaos varje gång så klart så vi håller oss ute på ön.

    Ha en skön onsdag i stormen!

  15. igår köpte jag min första walla. det var nog tack vare dig det, så tacktack. du borde ju få provision från walla 🙂 eller åtminstone ett gäng med wallor!
    idag har jag gått runt i den här hemma och känt mig finfin!
    och vad spännande det ska bli att se vad som gömmer sig i ditt wallapaket 🙂

  16. Hoppas och håller tmmarna för en till Walla-bild, på den nya alltså..min e på g hem till mig i detta nu, hoppas den fungerar med den där tubtoppen under!

  17. ”ventilation: självdrag” = ingen motor som blåser in luft i huset/suger ut luft ur huset, utan endast ventiler där vinden kommer in och där inomhusluften trycks ut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg