Att ha testat Tradera.

Jag testade Tradera för första gången nånsin i helgen. Jag hänger ju annars mest på Ebay, men Tradera hade ju nästan precis lika mycket. Svimmade nästan när jag av en slump såg den här jackan eftersom jag har tyckt den var dösnygg sen jag såg den på Malena för hundra år sen (vad är inte dösnyggt på henne?) men har bara tokvägrat att köpa den eftersom jag tycker att den kostat åt helvete för mycket. Inga plagg får kosta i storleksordningen Shetlandsponny har jag ju liksom slagit fast, och det gäller även Wallorna. Men nu fanns den alltså där, Hunky Dory-jackan, oanvänd och med etiketterna kvar för en knapp femtedel av priset och då slog tjejmattecentrat i hjärnan kullerbyttor och jag kunde riktigt se framför mig hur jag minsann skulle vara såhär snygg i den, jag också.

Och det är ju bra.

Dock får jag nog visualisera det hela ett tag till eftersom jag tyckte att det var ett så fasligt bra köp att jag köpte den i vad jag visste var minst en storlek för liten. Om vi ska vara ärliga kanske två.  Tjejmatte funkar sådär ibland. Man får liksom planera framåt. Ge sig själv lite argument.

Som ”den blir snygg i vår”. Eller ”det gör ingenting att det bara går att knäppa nedersta knappen och det med enorma mängder våld och vaselin. Att knäppa jackan är ändå överskattat. Den är ganska fräsig sådär nonchalant öppen”.

Eller ”För att riktigt framhäva hur snygg den är visar vi den tillsammans med långkalsonger och sladdrigt linne, vetja”.

Jomenvisst. Jag i ett nötskal, alltså.

65 kommentarer till “Att ha testat Tradera.

  1. Nej men åååå nej. Om du nu ändå ändrar dig och tycker att nå nää, jag har massor med fina jackor, så kan jag faktisk tänka mig att offra mig och köpa den här FINFINFINA Hunkydoryn från dig. Jag lovar:)

  2. Gahhhh!!! Den har jag letat efter! Tänk att jag inte såg den, den lär ju vara i min storlek :O( Om du känner för att släppa den så har du en köpare här :O) Jag ställer upp, en för teamet så att säga ;O)

  3. Fiiiiinn! Tänk om man skulle våga ge sig in på det daär med ebay,..
    Jaaa, jag vet är lite gammadags kanske men fortfarande sådär lite skeptiskt till näthandel, mest för ”tänk om man blir lurad..” hmmmm,
    jäkligt snygg var du i den jalla fall!

  4. Hehe..ja..det är så jag gör.
    Köper fast det inte riktigt passar.
    Som min svarta skinnjacka. Den kan jag med våld dra igen dragkedjan på. Därför måste jag ha kofta under. Så jag håller mig någorlunda varm.

    Men målet är ju att kunna ha kofta OCH stänga jackan. Eller ännu hellre. Mååånga koftor och stänga den omlott. Eller helt enkelt köpa en ny fräsig i liten storlek:)

    En dag….;)

    Kram Susanne

  5. Du är fantastiskt fin i jackan (knäppt eller inte!) och fantastiskt fin ”i dig”!
    Du sprider ett sådant ljus runt omkring dig, Emma! Det är underbart att vakna till din blogg, var dag! 😀

  6. Alltså, från en nonshopper till er shoppare, vad är priset på en shetlandsponny och vad tycker ni är okej att lägga i pengar/månad på kläder?
    Jag är bara nyfiken.
    Jag är som sagt en nonshopper, dels för att jag inte har eller haft finanserna att shoppa till mig själv, dels för att jag liksom inte kan finna intresset för det. Funkar det så är jag nöjd som. För den delen är jag inte obrydd om hur jag ser ut.

    Så, om jag ska försöka börja nånstans i min svarta grå och hmfylldagarderob, var ska jag börja? Hur viktigt är det med märkesgrejer och VAR hittar man sin stil?

    Emma, (eller nån annan) kan ingen inte sno ihop ett snajdigt gör-om-mig-pris till bloggeventet? Bara nån/några som har öga för stil och tja, stil?

    Vissa dagar funderar jag nästan på att stanna hemma för alla (här låter jag som 10-åringen hemma) verkar ha sån himla koll och vara så hippa och snygga. Jag känner mig som en vilsen dinosaurie som tycker det är så fint med volanger och tingeltangel menkönnermig obekväm i allt som inte innebär jeans.
    Jag vill bli en snygg fluffig dinosaurie. Inte bara den fluffiga dinosaurien (om än med snygga tuttar) som jag känner mig.
    Lite Trinny & Susannah typ…

    1. En shetlansponny för mig är från 3000 kr och uppåt, för det är typ vad de kostar. Innan jag förälskade mig i Walla hade jag riktigt, riktigt svårt att unna mig dyra kläder. Jag tycker inte alls det är viktigt med märken, jag har mest typ H&M i min garderob. Nu har jag bara hittat De Där Plaggen, de jag tycker är värt att lägga pengar på. Men skor? Aldrig mer än 400 spänn om det inte är gummistövlar. Alla ”märkeskläder” köper jag på typ Tradera eller när det är Rea.

      Jag gör JÄTTEGÄRNA om dig. Men det viktigaste tycker jag är att du själv vågar. Testa och se vad du tycker om – oavsett vad andra tycker. De är ju du som ska trivas. Skit samma om det är Gina Tricot eller Armani. Du vet att du har hittat din stil när du ser dig i segeln och det liksom suger till i magen.

      1. Oj. Den shetlandsponnyn kostar typ vad jag lägger på till mig själv under en 2-årsperiod…

        Och det enda sug jag får av kläder brukar vara när jag tittar på prislappen. Så ja, man kan nog säga att jag är en ekonomisk rackare. Snål mot mig själv brukar min Älskling säga. Jag lägger hellre slantarna på kidsen eller honom. Det ger mig mer glädje.

        Var på ett bröllop för ett par år sedan och det var en kompis som hade piffat till mig då jag känner mig helt vilse i pannkakan om hur jag ska komponera, det var örhängen och nån sjal och jag kände mig som en himla julgran, men det är ju för att jag inte är van.
        Och jag har försökt att trippa omkring hemma med lite klack, nån sjal och så för att vänja mig men det går inte strålande. Jag känner mig asfånig.

        Har ni andra alltid varit så där vippiga?
        Eller är det bara hård träning och vana som gäller?

        Mjukisbrallor och arbetskläder is da shit. Tyvärr verkligen skiten för mig.
        Så Emma, feel free! I´m all yours!

    2. Håller med Emma i hennes svar, märke är inte det viktiga utan hur man mår i kläderna.
      Jag kan leka ena halvan i Trinny & Susannah. Älskar sånt och brukar få vara klädråd åt hela familjen. 🙂

  7. Väldigt snygg jacka! 🙂

    Hur lyckas du hitta jackan, vinna budgivningen och dessutom få hem jackan sedan i helgen? Jag är mycket imponerad och vill gärna veta vilket trix du använde dig av! 🙂

    Jag har själv använt tradera några gånger men tröttnar fort på det eviga väntandet och budandet osv. 😉

    1. Jag hittade den när det var 44minuter kvar på budgivningen på lördagen, vann den, såg att den fanns i en ort på vägen hem från västkusten, mailade och erbjöd mig att hämta den på söndagen när vi ändå körde förbi – färdigt! 🙂

  8. Jättesnygg jacka, jag har en likadan fast i mörkblått :-). Håll koll på knapparna, jag har fått sy fast några lite bättre.

  9. den är fin den där.
    och HDs jackor är till för att köpa på rea/second hand.
    för vem kan betala så mycket för dera jackor/kappor/kavajer.
    jag som bor i stockholm går på deras utförsäljning och unnar mig ett par plagg varje säsong.
    det är grejer det!

    den ser bra ut på dig. knäppa är överskattat. en scarfs upptill så bliré kanoners ..

    Kram!
    lilla.u

  10. Haha alltså dina formuleringar. Jag får en bild av dig som verkar va lika skön som en av mina bästa kompisar. Ni är så lika i sättet så jag blir mörkrädd. Iaf ditt blogg-jag och hennes jag-jag

  11. fi fin är den, köpte två själv på svedala quality outlet i mellandagarna för 500 kr st. (hade kupong) Nu kostar de 1000 kr, kapporna går på 2000 kr!

  12. Det här inlägget hjälpte mig lite med mitt tillfälligt dåliga samvete. Jag klickade precis hem en klänning, en mjuk somrig sak, som jag alltid gör när jag ser mjuka somriga klänningar som andas Medelhavet. De är liksom min ”Walla”. Det känns skönt att kika in här och känna att är jag tokig, är jag iaf inte ensam. 🙂

    Kram
    Mia

  13. Jag tycker den ser kanonfin ut på dig även med sladdriga långkalsonger. Malena är ju outstanding snygg men du ligger inte långt bakom. Du liksom hon har ett hår to die for! Ha en toppenmåndag. Kram på dig!

  14. Tradera is da shit, Köpte ett par rutiga cheap monday till dottern för 20 kr i helgen 🙂
    Jag hade mitt företag där i många år så jag har sisådär en 40.000 lyckade auktioner på tradera.

  15. Du är jättefin i den. Den ser mjuk ut, den skinnjackan. Tradera har jag bara bra erfarenheter av. Det är ju så bra att man kan kolla av den som säljer.

  16. Bra köp!!! Har använt Tradera otroligt mycket men är trött på deras höga avgifter när man säljer! Som köpare är det ju däremot en guldgruva!

    KRAMAR

  17. Till Ia…
    man behöver inte vara vippig för att vara fin . Som sagt ovan det viktigaste är att du känner dig bekväm.Är din ”stil” joggingbyxor, jeans,tröja och gympaskor så är ju det de som räknas…galning som gilar Walla behöver ju inte alla vara. Vi är olika och det är väl det som är härligt. Men visst kan det vara roligt att få hjälp med att hitta en stil om man känner sig vilsen i kläddjungeln, det är du defenitivt inte ensam om….jag har hittat min och ”folk” i min omgivning säger att det där det är du…när de ser ett eller två av mina plagg(wallafrälst)..men jag syr väldigt mycket av mina kläder och ändrar nästan alltid de plagg jag köper färdiga…=) lycka till Ia.

  18. Bra jobbat, riktigt snygg jacka!
    Jag har ett konto på Tradera men än så länge inte köpt något. Däremot har jag köpt desto mer på Ebay 🙂 Hett tips att köpa på Ebay är Ralph Lauren, mkt billigare än i Sverige eftersom det är ett amerikanskt märke.

    Kram!

  19. Oj har du inte varit på Tradera innan? Det är starkt beroendeframkallande hi hi! Maken brukar fråga om jag försöker slå rekord ibland, kan verkligen göra fynd där men ibland skall jag villigt erkänna att man rycks med. Och råkar skrika: Jag vann! Vann?.. Ja man får ju betala såklart men ändå.
    Kram!

  20. Ser ut som ett riktigt kap! Himla fina detajler…
    Är det skinn eller någon ull-aktigt? Lycaks inte rikktigt klura ut de

  21. Men gaaaaah, kvinna, vad jag älskar dig och din blogg. Du är så överlägset underbar och du skriver så man vrider sig av igenkännande genuint glädjeskratt. Tack också för att du låter alla kommentarer komma igenom. Det förtar så enormt av dynamiken att bara tillåtas läsa de kommentarer som passar och är otvetydigt positiva. Du är bara bäst.

  22. Grattis till fint köp! Hunkydory är ju förjäkla snyggt. Gillar deras detaljer. Själv är jag överlycklig över min kappa som min snälla och lite knäppa mamma gav mig i födelsedagspresent. Den ÄR jag. Så nöjd! Nu letar jag med ljus och lykta efter en marinblå kavaj som fina Malena haft på sig i bloggen men som vanligt är jag ett år för sent så jag håller utkik på Tradera. En dag så finns den troligen där och då ska jag ha den.

    Ha en bra kväll!

    kram

  23. Gjorde själv dendär att köpa en jacka som var för liten för ett tag sedan. Dyr var den med. 🙁 Och en varm jacka. 😀 Vinterjacka.. men bara nästan. (Nåja.)
    Skyller på att jag är frusen när det är varmt också. 🙂
    (Att jag sen hittade 2 andra jackor till slumpa-bort-priser gjorde att det sved lite mindre. )

  24. Superfin jacka! Ett tips (som kanske är självklart) är att flytta ut knapparna ett par tre cm eller så, om det ser skevt ut kan man flytta in även de på andra sidan lite grand (även om det inte har någon effekt på måtten). Man får kolla först bara så det inte är någon markering under knapparna som inte går att få bort, men det brukar räcka med att krafsa lite med nageln där knapparna suttit så syns det inget.
    Sen kan man ju flytta in dem igen när/om kroppsmåtten ändrar sig.
    Fast jag håller med, den är faktiskt jäkligt snygg öppen också så det kan ju kännas som lite onödigt arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg