Att ha en riktig måndag.


Visst känns det verkligen som måndag idag?
Jag sitter klistrad i soffan och gäspar för fullt och dricker te och försöker mota bort en lurande förkylning som jag inte alls tycker att det är läge för, och utanför är det oktoberväder – precis som det varit i fyra månader nu. Flickorna är lika måndagspigga dom; Tant ligger klistrad framför kaminen i all sin tjocka prakt och Tooka är inne i en period full av svårmod nu efter att ha fått vara på pensionat i två dagar och ligger som en liten kringla i ena soffhörnan och glor anklagande på mig.

Silkesapan är den enda som tycker att måndagar är skitfestligt. Efter vad som faktiskt varit den första halvjobbiga natten sen han föddes lyckades han tillslut poopa och sitter nu dunderpepp i lövet och bankar Helge (den anomaliska älgen) i huvudet med båda händerna och är helnöjd med livet.

Nåja.
Två koppar te till och en skål med yoghurt, sen ska det nog bli gala av den här dagen också.

28 kommentarer till “Att ha en riktig måndag.

  1. Haha,alltså- jag älskar älgen ( eller snarare bilden jag får fram när jag tänker på den konversationen) Nu är iallafall min måndag lite bättre!

  2. Såg ditt inlägg om boobsen – orkar inte läsa igenom alla svar så det kan ju hända att jag upprepar någons klokskap … men för mig var det samma – hade en lagom B-kupa före pojkarna och såg ut som Kissie (nä, inte riktigt, men lite Pamela A då) under amningen. Sen blev det ledsamt. Eller som yngste frågade: varför har du så långa bröst, mamma? Han sa faktiskt så. tyvärr. Men så hände nåt, kroppen drog så sakteliga ihop sig igen och efter sådär en 4-5 år så är de ganska som förut igen. Mycket konstigt. Ok, inte lika bulliga som innan och visst syns det direkt om man ändrar vikt upp eller ner, men de sitter inte vid knäna. Eller naveln heller. Utan ungefär där de ska.
    Så, hav förtröstan. Kroppen fixar det mesta. Och förresten, man bryr sig mindre och mindre, måste tilläggas. Kanske det är för att man har blivit gammal och vis?

  3. Det är måndag här men även studiedag för båda barnen. Så en dag till med jobb hemma och imorgon är det dags att möta världen:)

  4. Älskar när du beskriver hundens svårmod 😉 det e så charmigt hahha..
    Fin måndag på dig nu 🙂
    Kramar Åsa
    gör om det med rätt adressuppgifter 😉

  5. Min vovve håller med Leo. På promenaden sprang hon omkring som om hon hade eld i baken, helt tokig och lycklig över frosten som lägrat sig över hennes skogsglänta. Jag kunde inte annat än att stå och flina åt hennes tuppjuck när hon ålade, rullade, skuttade och hittade den ena pinnen efter den andra. Det är roligt att vara hund, uppenbarligen.

    Min måndagsmorgon var annars fantastisk. 🙂 Noblesse, kaffe och Escapte to the Country på 8an. Underbart!

  6. Seg måndag och natt här med…försöker finna kraft…

    Så himla söt han är lilla L…skönt att han och älgen diggar måndagar i allafall 🙂

    //E

  7. fem timmar jag satt här senast…med nytt schema slutar jag 9.30 på måndagar…känns mycket underligt att åka hem innan mitt andra jobb ens har öppnat( jobbar i butik och fyller ut lite tid med ett extra jobb som lokalvårdare)…nu lite te och finlir i MITT egna rum….eget rum får man då de små liven blivit strora och flyttat…så både jag och gubben har egna rum och så delar vi på sovrum.vardagsrum och kök! perfekt…eget badrum har vi också.ha en bra dag

  8. Måndagar är lika pepp här hemma nu med när alla barnen börjat i skola, dagmamma och mannen jobbar. Fast å andra sidan är det skönt med lite rutiner igen 🙂

    Ha en fin dag med liten nu

  9. jo nog känns det att det är måndag alltid!
    ltack och olov så har bebbarna slut på jullovet nu och är tillbaka på förskolan! man är ingen kul mamma då man ligger dregglande, hostande och febrig i soffan. knappt man orkar stå upp, nej då har de mycket roligare med kompisarna! och mamman får ”riktig” vila…
    …och om inte dagen blir GALA så kanske den blir lite GALEN istället…?

  10. Här vaknade jag kl 05:30 av min äldsta dotter som skrek i högan sky…
    – Mamma! Det är en råtta i mitt rum. Den är jätteliten med stoooora öron!
    Det var bara till att hoppa upp och gå på musjakt – så startade min måndag. 🙂

    Tips…
    Jag motade snabbt bort min förkylning med en macka med massor av pressad vitlök på, man stinker såååå vidrigt efteråt men det är värt det.
    Det är inte första gången jag blivit kvitt en begynnande förkylning med en stinkbomb så det får bli mitt måndagstips till dig.

    Kram Jeanette

  11. Ja du. Det är inte första gången uteblivet pooperi ställer till det. Inte sista heller. Jag är helt fixerad av hur, när, om, varför och vad Spiggen bajsar. Men det är alltid kul med nya intressen, eller hur?

  12. Ah poopproblem kan ställa till det med humöret, definitivt.

    Sv: Snö först i mars skulle definitivt vara definitionen av ångest. Då vill vi börja plantera minst 😛

  13. Här har vi äntligen fått riktig vinter, med snö och -12 grader idag. Lilla hjärtat ligger ute och sover och jag försöker komma ikapp med bloggläsandet innan det är dags att hämta storebror på dagis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg