Att vara trött på storm.

Ska det storma igen? Har hört nåt om att Emils lillasyster är på väg? Jag är lite ambivalent angående vädret; på ett sätt tycker jag att det nog fasiken får ta och komma lite snö nu så att man iallafall fått känna på att det är vinter – å andra sidan tycker jag att nu när julafton har varit så kan snön lika väl hålla sig borta. Men alla de här stormarna? Njä.
De kan jag vara utan.

Idag ska jag försöka fota en Walla, göra ett ”hur-man-tar-självporträtt”-inlägg som en del frågat om, klura ut hur man förvarar 180 x 2 goodiebags och kanske hinna med den fasligt spännande sysselsättningen att tvätta.

Vad gör ni?



Ni som bett om en rea-sammanställning på barnsaker likt den jag
hade för kläder/inredning – jag har ganska dålig koll på just barnkläder eftersom Leo är så liten ännu att han liksom mest har en massa bodys jag köpte/fick på babyshowern när jag ännu var gravid. Men jag vet att Kidsbrandstore har jätterea med upp till 70%, cutiepie har upp till 60%, Kidelin likaså. Även Oii har rea.

54 kommentarer till “Att vara trött på storm.

  1. Åh vi fick lite snö igår så flickorna gjorde världens minsta snögubbe men idag försvinner nog allt igen, puh. Ser fram emot ditt självporträttinlägg kram

  2. Tjho i stormen…

    Själv jobbar jag *pustar* och ”smet” ut och kikar lite här. *Duckar bakom skrivbordet så ingen ser mig*
    Kan tänka mig att vara hemma hela dagarna och ENBART tänka på mitt utseende. Träna, träna, äta rätt, roa mig med vovven, träna, äta rätt igen, träna, dammsuga, piffa lite, träna, äta rätt igen, roa mig med vovven, gulla med mannen, bjuda hem sonen och hans J, träna, se någon bra film, äta rätt.

    Förstår inte varför FETT är så gott… Förstår heller inte varför det sätter sig i mjuka kanter runt HELA min kropp. Förstår inte folk som gör ”gräddsås” på mjölk… FETT ÄR GOTT och det är de som jag måste träna bort.

    Hoppas Din dag blir fin.

    Må gott

    //Britt… *Kryper upp och sätter mig i stolen igen*

  3. Jag ska åka till bilverkstan med bilen, sedan träffa mamma och syrran och prata av mig. Håller på att bryta upp med min sambo/pojkvän/fästman sedan 3½ år tillbaka så just nu tumlar livet omkring som en valross som slår kullerbyttor. 🙂

  4. Intressant, ser fram emot ( ta kort på sej själv guiden ) då jag tycker det är bland det svåraste..fniss.. här blir det plugg!
    Ha en fin dag Emma och tack fin din titt inne hos mej, blir alltid lika glad!

  5. Åååh här drunknar vi nästan i all snö ,och att du delar med dig av alla dina fantastiska kunskaper älskar jag dig för ,ser fram emot porträtt fotografering.
    ha en fin dag 🙂

  6. Jag är, rent ut sagt, så jävla less på det är vädret. Börjar nästan bli väder-bitter och tjatar varje dag på sambon om att vi borde boka en resa till solen men jag får dåligt gehör… Däremot är en resa till Åre bokad i Åre i mars. Hur jag nu kunde gå med på det? Det är nog bäst för alla i mitt resesällskap att den veckan bjuder på mycket sol och god mat. I vecka 33 i graviditen antar jag att pulsa upp och ner för en pulkabacke dagarna i ände är lite överkurs och skidåkning är inte att tänka på. Nej, balkongen i solen får det bli! 🙂

    Jag ser fram emot självporträtts-tips! Och jag är lite intresserad av att komma i kontakt med fler som ska på ditt härliga event. Det måste finnas fler än jag som ska dit på egen hand och kanske vill sällskapa? Kanske är din fb-sida en bra start? Ska kolla upp det idag.

    Kramar.

  7. Vi har faktiskt fått lite snö inatt. Lagom till att jullovet är slut… Men visst, det är kul för barnen på rasterna att få leka i snön så jag blir glad ändå 🙂

    Idag ligger jag lågt. Jag tänker bara göra lite hushållssysslor samt sitta på ändan och glo på tv/datorn/ i en bok. Vi är inne i någon slags bajsperiod, där allt går åt fanders, så jag har bestämt mig för att bara ta det lugnt idag och hoppas på att om jag duckar går det över.

  8. Kan tänka mig att salukiflickorna också kan vara utan stormen – vinthundar, regn och blåst är ju inte riktigt den bästa kombinationen i världen..

  9. Vi väntar också på snö. Om Stella någonsin ska få använda sin pulka så behöver den ju komma. Snö är liksom en förutsättning!

  10. Förrsten, nu glömde jag helt att fråga det jag skulle fråga.
    Skulle du kategorisera det här som en mammablogg? Har märkt att du skriver mindre om Leo nu än tidigare. Är det något du medvetet gått ifrån eller har det bara blivit så?

    1. Nä, jag har nog aldrig satt en kategori på den här bloggen. Vad jag skriver om går i vågor, precis som jag gör, och är inget jag tänker på 🙂 I början skrev man ju mycket om Leo eftersom allt man gjorde då var så nytt och det fanns liksom inte plats för annat. Nu har vi ju hittat en rytm och då följer bloggen det, antar jag. Vad är en mammabloggare, egentligen? Jag är en mamma och jag bloggar – så visst 🙂 Men det är ju inte allt jag gör eller allt jag är. Då är jag lika mycket inredningsbloggare, modebloggare eller kvinnobloggare.

  11. Jag försöker jobba. Hemifrån. Går inte så bra. Det här med att Emils lillasyster ska komma kan jag bestämt neka till, vår Emil ska inte bli storebror… 🙂
    Här i Finland har vi snö några dagar till, det är väldigt vackert.

    Som svar till Britt – inte tränar man mer eller äter bättre för att man jobbar hemifrån. Man äter definitivt MER och OFTARE. Tyvärr. Fast det är klart, det ryms lite mer träning än om man sitter på kontor.

  12. Jag jobbar och slinker in här och läser litegrann 🙂 … Jag fullkomligt hatar när det blåser så jag lider med dig/er, trist att ni inte har fått någon snö heller, för det lyser ju upp det lilla som kommit här hos oss iallafall.

  13. Här i Uppsala är det snö och iskallt ute, ni kan gärna få lite av snön ner till er. Just nu sitter jag på bussen ner mot stan för ett besök hos min Böddi, som i mitt fall heter Ida. Åå Ida! Som jag och mitt hår har längtat!

    Efter det besöket ska ett Blocket-fynd hämtas till sambons mamma, en bokhylla för en hundring! Blocket is the shit!

    Annars blir det väl mest spegelbläng efter att Ida har förvandlat mig till en fräsch 20-åring istället för en vintertrött-närmare-25-åring.
    Ja det blir min dag 🙂

  14. Är pigg, wow:) fast jag hade träff med mina skratt~halvor igår..men om jag förblir pigg resten av dagen..återstår att se:)))
    Dessa stormar och alla deras syskon..HUR många sysslingar finns det egentligen? Och varför här hos oss liksom? Tycker de alla kan ta semester nu!
    puss:)

  15. här är det sjuukt mycket snö. Det känns som att kliva upp på trappen till en fjällstuga då man ska gå in. Nackdelen är att naturen är stängd, man kan bara vistas inne, på gårdsplanen och skottade vägar.
    I dag ritar jag en teckning, bäban sovar, sitter med i barnstol lite och åker sjal innanför en jättejacka till postlådan. Tänkte frossa kanelbullar med stora dottern då hon kommer hem från skolan så lite överambitiöst i förhållande till energin idag gjorde jag en deg…

  16. Tar en liten paus i jobbet med årsbokslut. Här i Stockholm är det någon centimeter snö och minusgrader. Men det smälter nog snart bort.

  17. Ohhh så roligt med lite tips på hur man gör självporträtt 🙂 Tips är alltid lika kul att få.

    Komiskt jag läste i aftonbladet att Emils lillasyster kanske skulle heta Frida haha min storebror heter just Emil och jag Frida ( med ett rivigt humör). Humor.. haha humor.

  18. Ser verkligen fram emot ”självporträtt skolan”.

    Här håller jag på att sammanställa en portfolio som ska skickas in så jag får några betyg på kursen jag har läst. Sedan tror jag det får bli en semla som jag bakade igår.
    Kanske en promenad i det vackra vinterlandskapet vi har här uppe i norr.

  19. Jag ammar och pluggar inför tenta på lördag. Tentaångesten var inget jag tänkte på när jag hoppade på en kvällskurs.
    Tänkte på dig i morse (!) och ditt fotande av wallor. Tror du inte att det skulle vara fint att fota wallorna tillsammans med dina hundar? Typ en kjol på en galge hängandes bakom en hund som går förbi?

  20. Här i Bohuslän har det inatt kommit ett härligt fint vitt täcke och lagt sig så vackert. Så om en liten stund ska jag packa ner min lilla pojk i vagnen och ta en promenad och njuta av snö och sol och jag tror att kameran får följa med oss ut 🙂 trevlig tvätt önskar jag dig! 😉

  21. Alltså dessa stormar! Jag blir galen liksom. Jag hatar stormvågor, barn i en båt lastad med barnvagn, regn i ansiktet och genomblöta byxor. It´s inte alls the shit…
    Vad jag gör nu? Jag får skäll av min ammande bebis för att jag förströr mig med lite bloggläsning samtidigt som Hon äter. Och då tänker jag på att jag hört nån berätta att det fanns en tid när bebisar inte blev bedövade före ingrepp för att man inte trodde att de hade känslor. Känns sådär att tänka på faktiskt. Måste akutgosa nu mesamma.

  22. Det blir ingen mer snö i år.
    Vi ska åka till Sverige nästa jul och då har vi beställt MASSOR med snö. Så den spar sig liksom lite till nästa år 😉

    Hälsningar
    Yohanna som har sol här och runt en 20 grader…

  23. Idag har jag och Lillebror en gå-hemma-å-fisa-dag. Jag sitter fortfarande i morgonrocken och har intentionen att göra så resten av dagen. Det är mys-de-luxe det!

    Här på the Island har vi typ två centimeter snö som för tillfället kämpar mot plusgraderna. Himlen är sådär smutsgrå som den bara kan vara i början av januari. Men vad gör väl det när man har sol i sinne och ett grymt bloggevent att se fram emot:).

    Tjohooooooo!

    KRAM

  24. Snö i massor kan jag nog skicka härifrån. Ni får ny storm. Vi får mer snö.
    Om jag kan tyda väderkanalerna rätt.
    Whats up med lagom?

    Nä. Nu ser jag fram emot att få åka till Malmö om några veckor och gå ett par dagar på snöfria gator! Så hörruhörru! Inget snö önskande lagom till dess;)

    Kram Susanne

  25. En halvdag i skolan med fika och catch-up med klasskamraterna, sen hem och mysa med hundarna och plöja igenom landskapskonventionen med tillhörande dokument tills imorgon, då ska det diskuteras! 😉 Frågan är om man inte borde hinna med en sväng till rastgården med hundarna också, nu när det är snö och fint väder 🙂

  26. Här är det snö minsann…lite halvmysigt men peppar grymt mkt för våren.

    Nyss hemkommen från min babysång där jag var en överambitiös sångfröken dagen till ära….(när jag inte får någon sömn blir jag på något konstigt sätt speedad likt en påtänd känguru eller dylikt)…jag visade på rörelserna hundra ggr mer engagerad än jag brukar…stackars mammor.

    Ska bli fint med ett självporträtt-inlägg.

    /E

  27. oj. här har vi kört igång vardagen. {tyvärr}
    två små kottar lämnade.
    maken på jobbet.
    och så är det dags för mig att att öppna upp little.u ordentligt igen …
    ohoj.

    rean på oii & babyshop är ganska bra.

    nu ska jag äta tomtegröt och dricka en latté.

    ha en riktigt bra dag emma.

  28. Andra dagen på jobbet efter julsemestern.. ömsom jobbar jag som en tok för att hinna ikapp med tusen saker, och ömsom sitter jag och stirrar på skärmen med tomma glansiga ögon och är helt.. ja jag vet inte.. hjärndöd efter semestern ?! *hehe.. känns som om man är något svårstartad. Väcktes dock till liv tidigare när jag var 1 sekund ifrån att klicka send på ett privat mail till min chef istället….pjuhhhh svettigt sånt*

  29. Jag tror minsann det gör mer ont i våra modershjärtan än i de smås ben det där med sprutorna…

    Jaaaa, självporträttsguide vore toppen. Jag är verkligen bara sååå kass på att få till bra bilder och ändå vräker jag ut dem…borde skämmas när man ser så fina bloggar med så fina bilder 🙂

    Kram
    /Vivvi

  30. jippi för ett hur-man-tar-självporträtt inlägg. sist jag försökte så kapade jag hela tiden av en tå eller något sådant.
    förresten så ger du mig massor av fotoinspiration, du får mig att vilja bli bättre på att fotografera. jippi för det också 🙂

  31. Hej alla fina i bloggosfären!
    Bloggerskan Att vara någons fru är välkänd på Ewa i Walla-butiken på Österlånggatan i Stockholm 🙂 Var där imorse för att jaga ett attraktivt objekt och fina Astrid som jobbar där var helt nedringd. Det verkar vara fina kjolen Tine som jagas. I eftermiddag tog jag svängen förbi butiken på Hornsgatan och där var en lika förbluffad expedit som lite förvånad sa att ’Tine har ju funnits hur länge som helst’ och jag förklarade att vi nu är ganska många som fått en släng Walla-feber tack vare denna underbara blogg och däremed relativt nyligen upptäckt bland annat Tine och för min egen del den vackra kaptensrocken.

    Hoppas jag får vara först med att avslöja nyheten att 26 januari kommer butiken på Horngatan att förvandlas till Ewa i Walla Outlet med 60-70 % rabatt på tidigare kollektioner. Yran kommer att vara i 1,5 vecka. Nya plagg kommer att skeppas in varje dag från Söderhamn. Man får inte plats med ’allt’ i den relativt lilla butiken så man fyller på eftersom.

      1. Som det lät på fina expediten på Hornsgatan kommer man att ’mappa in’ plaggen i priskategorier så de kommer att ha olikfärgade pluppar på sina etiketter och kosta typ 500:- 600:- 700:- (så procenten är bara ungefärlig). Jag kommer att ha Walla-feber varje dag – den har redan börjat….

        Fina Emmas Walla-entusiasm har verkligen smittat av sig – idag fick två rea-Wallor följa med hem – kunde inte bestämma mig och tänkte (bedrar mig själv) att jag kan ju sälja den ena på Ebay för den modellen gick för 3 ggr butiksreapriset igår…

        Nu jagar jag ivrigt AW2010 bild 5 🙂 Ibland undrar jag om det är själva jakten som är roligast…?

        Ha en bäst kväll alla fina i bloggosfären! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg