Att ha göra-om-längtan.

Det är inte bra att vara hemma. Man ser en massa saker man får för sig att man måste göra om. Idag fick jag en sån enorm lust att göra nåt nytt att jag började möblera om vardagsrummet. En och en halv timme senare hade jag flyttat på allt bara för att konstatera att det var mycket bättre innan. Såklart. Så då fick jag släpa tillbaka allt och nu är jag väl ungefär 2 cm från ett ryggskott men den där göra-om-lusten har iallafall fått sitt för ett tag. Att flytta soffor kan ha den effekten.

Silkesapan är skitnöjd här hemma. Han har lärt sig att rulla över från mage på rygg och roar sig gladeligen med det, så jag sitter bredvid och vänder honom; han rullar över, jag vänder tillbaka. Förutom det garvar han mest och gör den där fågelgrejen när han formar munnen som en näbb och säger höööööö och då är han så söt att jag smäller av litegrann.

Man vänjer sig fort vid att vara hemma. Farligt fort. Det är nåt annat att pussa på en mjuk, dreglande bebis än att åka Sverige runt och hålla koll på 80 säljare.

Jag bara säger det.

42 kommentarer till “Att ha göra-om-längtan.

  1. Hej. Snubblade in på din blogg av en slump och nu är jag fast, helt sjukt vad du skriver bra. Jag är i göra om drömmen jämt, styleroom är min favvosida just nu.
    Ha en bra dag!

  2. gud vilket underbart kort på din lilla silkesapa.
    så kul!

    och här hemma storstädas det med alla mina nya ekologiska städgrejsar och flyttar om möbler hit och dit för att se om det blir bättre. ibland en hit och ibland … mindre bra.
    nu fortsätter jag minsann.

  3. Är beredd att hålla med om det mesta…vill göra om ALLT, men har ej råd, min silkesapa rullar, har fått två små risgryn till tänder REDAN!! Han nästan masar fram, är snällast å säger mest da-da-da, om en vecka blir han 5månader…tiden har gått fort och det ÄR något speciellt att vara hemma å pussa på den där mjuka kinden, något annat än att resa Sverige runt som säljare 😉 chefen har börjat dra i mig, men det ääääär ju så mycket enklare att vara hemma å få smälla av litegrann varje dag, flera gånger för övrigt! 🙂

    vi har det som bra du å jag!

    kramis

  4. du … de säger höööö även i åtta-nio-årsåldern. Fast då av en helt annan anledning. Men de är ruskigt söta ändå, speciellt när de korvar ihop sig tätt intill på morronkvisten i varma sängen och fortfarande tror att de är fyra år gamla.
    Här kan man inte möblera om, som tur är. Alldeles för litet. Där sparade jag en massa tid.

    Han är väldigt väldigt fin, din lille.

  5. Han är det sötaste! Jag vill också ha en egen liten silkesapa att gosa med, men mannen säger stopp, det räcker nu 🙁 Kram

  6. Jag hoppas jag med får sådan energi inom några veckor.
    Just nu går vardagen åt till att amma, rasta hunden och försöka laga mat. Ser ut som skräääp här hemma 😀

  7. Hej Emma! Har läst din blogg ett tag nu, man blir ju fast! 🙂 Har en fråga, vad jobbar du med när du inte är mammaledig? =) Kram!

  8. När jag såg rubriken och bilden trodde jag först att du ville göra om silkesapan. Och det vore ju synd. Riktigt synd. För han är så söt att man nästan smäller av!

  9. Du får det att verka så enkelt & kul att vara hemma med barn så nu ser jag fram emot det extra EXTRA mycket, tack för det! Drygt 4 månader kvar…sen är det dags!

  10. Det är ju gratis i alla fall, att göra om. 😉
    Jag känner igen det där. Så får man flytta tillbaka allt igen.
    Lille goe silkesapan. Söt som bara den.
    Kram Stina

  11. Ja söt som en karamell är han:)

    Du får tillverka en lillasyster eller lillebror på momangen, så att du kan vara hemma längre helt enkelt;D
    Antingen får du ännu mera smak på att tillverka även en 3:a, 4:a och 5:a och vara hemma i 10 år, eller så kommer 80 (dregglande eller inte) säljare vara en piss-of-kejjk;)

    Kram Susanne

  12. Härlig silkesapa du har därhemma. Ja det här med att fixa och trixa med hemmet. Alltid finns det något jag kan ge mig på med min målarpensel i handen. Vet inte hur många gånger jag har flyttat (läs: mest mannen) och konkat runt på vår soffa i vardagsrummet.

  13. Jamen släpa hit, släpa dit och flytta runt har blivit lite av vardagen. Stackars din rygg. Drar alltid omkring på allt på en handduk eller matta för att spara ryggen.
    Vilken sötnos.
    AC

  14. OMG.nu smäller jag också av en smula ,alltså vilken underbar bild……..jag vill också kunna ta såna fina bilder 🙂
    & tack för titten hos mig 🙂

  15. Vad söt han är!

    Jag har varit hemma med min Mini snart 1 år nu och känner igen det där med att vilja göra om… Gud vad det kliar i fingrarna och ögonen som ser allt som måste göras och ändras. Livsfarligt att vara hemma så länge! 🙂

    Förresten, har du skrivit något om vilken fototutrustning du använder? Har inte sett ngt om det tror jag. Du får gärna göra fler fototips-inlägg, sånt är så inspirerande.

    1. Jadå, det står här och där 🙂 Jag har en Canon Eos 7D och ett 50 mm-objektiv mest. Fler fototips kommer!

      1. Hahaha… 😀 Då är det jag som inte har ögonen med mig. Trodde nästan 50 mm – funderar på att köpa ett sådant själv. Det står på listan helt klart.

        Fler fototips ser vi fram emot!

  16. Han är ju för sööööt alltså! Är du lika duktig på att filma som att fota?

    Jag har nämligen tänkt på att om/när jag får barn så ska jag filma som en galning för jag själv tycker att det är otroligt roligt att titta på mig själv som liten, garvar så jag tappar andan åt den där lilla oskyldiga krabaten på skärmen och blir oerhört nyfiken på vad som gick runt i mina tankar på den tiden.
    Undrar därför, som sagt, om du filmar också? Och isf med vad?

    🙂

    1. Jag filmar med mobilen varje dag och skickar till mannen 😉 min kamera ska man ju kunna filma med men jag har inte gett mig på det ännu.

  17. Så söt han är! Vilka fina ögon!
    Jag har också haft den här att-göra-om-känslan och nu står soffan där, den inte ska stå för jag får inte själv det tillbaka 😉
    Jag är helt inne på att förändra vardagsrummet, men vet inte riktig hur….
    Kram
    Ute

  18. När jag var gravid så skulle jag göra om lite. Slutade med att jag möblerade in mig själv i ett hörn. Glömde att jag inte kunde dra in magen och åla mig förbi. Så sambon fick komma och rädda mig. Ha!

  19. Så typiskt när man inser att det var bättre innan och måste flytta tillbaka allt! Hoppas din rygg mår bättre av lite vila. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg