Att ha fått vinter. Nu.

Ja. Såhär såg det ut häromdagen när den första riktiga snön föll här nere, och jag stod och hoppade jämfota av förtjusning. Trots att det är slutet av januari, och att snön borde varit här för sisådär två månader sen. Naturligtvis låg den inte kvar, men ändå. Och idag vaknar jag upp till ett frostlandskap och det är gnistrande kallt ute vilket fick den mer isolerade Tant att resa pälsen och glatt skutta ut. Tooka? Ja, det vet ni nog redan.

Hon blev sur och gick och la sig i soffan istället och såg lidande ut och funderade på varför världen ville henne så illa. Såklart.

Och så har jag kommit på att jag är världens värsta eventplanerare. Jag har så jäkla svårt att hålla käften. Så fort jag kommit på nåt nytt som ska hända under dagen som jag själv är skitnöjd med vill jag berätta det på momangen för er allihop; jag är som ett litet barn som står bredvid och hoppar när hennes pappa öppnar paketet hon tillverkat i slöjden. Jag vill liksom slita åt mig det där paketet och öppna det själv åt er och samtidigt berätta vad det är. Som igår; när jag kom på en sak vi såklart måste! ha och lyckades hitta en kille som hade just det och sen fnissande fick det bokat då ville jag ju berätta det för alla. Men det är ju inget kul. Så då fick jag ringa alla jag känner istället och säga hi hi hi hi jag har bokat en xxxx! hi hi hi är det inte roligt? va? va? till folk som sa mmm visst, jättekul och var måttligt intresserade eftersom de inte ska dit.

Men nu är det snart dags och jag ska, ska, ska lyckas hålla allting hemligt. Jag ska det.

Phu.

40 kommentarer till “Att ha fått vinter. Nu.

  1. :)…. Åhhhhhhhhhh vad förälskad jag känner mig, när jag läser din blogg!
    Sådär varm på insidan, som man blir när solen smeker ansiktet en kall dag!
    Tack, Emma och din fantastiska familj, för Ni/Du bjuder in oss främlingar att sitta ner i soffan och känna din glädje och Tookas lidande, genom skärmen!!! Love it!!!
    Ha en riktigt magisk vecka! 🙂

  2. Haha, HUR ska du kunna hålla dig? Speciellt med så mycket som du ordnar. Men jag gissar att vi kommer bli blown away oavsett vad den 11e, det bara känner jag på mig. För jag tror det kommer bli så sjukt bra och kul.

    Ha en bra tisdag i frostlandskapet, här är snön fortfarande kvar på gräsmattan & det ser vintrigt ut 🙂

    /Heléne

  3. *Skrattar*
    Jag som tycker det är TOPPEN att Du inte kan hålla Dig, då jag inte kan vara med på eventet och ändå får veta vad som händer. *Nyfiken som attan*

    Kul att se Din Tooka sura lika som vår Snygging. När det regnar, snöar eller är för kallt ute och vi ska gå ut med honom… kikar han på oss under lugg (som om han har någon), vänder på sig och VÄGRAR lyssna på kommando. Vill inte ut, kan hålla sig FLERA timmar till, HATAR kyla och blöta, ligger bäst kvar i det varma goa. Äm… JISSES…inser att han är lik MIG… *Snurrar ett varv på stolen och puffar på de röda lockarna* Det är nog så att vovvarna är lika sina hussar och mattar… och VIPS blev jag en dobermann. *Rätt nöjd*

    Må gott och njut av snön och hemligheterna.

    //Britt

  4. Alltså… Jag börjar snart PÅ RIKTIGT ångra att jag skall till Österrike… Det SUGER att missa årets EVENT!!!

    Hi hi… ÄLSKAR när det yr vita, fjäderlätta flingor i luften… Och nu har vi ett sagolikt gnistrande vinterlandskap! Ljuvligt ljuvligt….

    Kraaam Carin

  5. Hahaha sådär är jag när det gäller makens presenter eller julisar =)

    Sjukt spännande och japp du är nog den bästa eventplaneraren!!

  6. Åååååååååååååååååååååååh jag vill med gå! Men eftersom jag inte kunde gå kan jag då få veta vad det är du har bokat? Va? va? va? va? Kan jag de??? Snääääääääälla…. 😉 😀

  7. Ha ha ha härliga du som låter oss dela dina glädjeämnen ,& jag känner igen mig så mycket i det du skriver……..både vad gäller iver & dina hundar ,jag har ju också en av varje & tänk att vi känner igen oss så mycket i det du så proffsigt sätter ord på……..det är din speciella gåva Emma………att använda orden.
    Kram

  8. Vi har fått så otroligt mycket snö på en natt bara. Vi bor 6 mil söder om Sthlm och där är det ett tunt lager bara medans vi får vada i snö. Plogbilen har redan skapat meterhöga vallar. Helt OK att det får ligga kvar, men f_n om det blir tö på det här nu…då blir jag ilsk.

    Jag tänkte på en sak……ska vi inte ha någon slags namnlapp på oss på eventet?
    En snygg snodd som det står ”att vara någons fru” på med en plastfick och sedan kan alla ha lappar med headers och namn på den. JA JA jag vet kostar säkert, men visst hade det varit läckert?

    Jag skulle kunna skriva ut dem 😉

    KRAM

  9. Knip nu människa. Inte många dagar kvar. Spara några suprises till oss 😉
    Jag tror det bor en liten Tooka i mig. Jag blir också sur på vädret och går och lägger mig i soffan och tycker att livet är orättvist för att det snöar/regnar/blåser är pissväder där just jag befinner mig.
    Kram

  10. hahha härligt! Du e grym på att fixa event iaf 🙂 å det va så jäkla kul å läsa inbjudan som kom igår 🙂
    Kramar på dig!

  11. Haha!!! Och det där ”barnsliga”, din sprallighet och impulsivitet, det är ju det man bara älskar med dej!
    För min del behöver du inte alls berätta så mycket om eventet. 😉
    Kram
    Malin

  12. Du måste ju va världsabästast på att fixa event. Om jag och Jimmy ska ha avskedsfest i sommar, får jag anlita dig då? Och Ranelid? Å, och drugan!
    Ha, jag kan minsann oxå få bra idéer ibland. Appärently.

  13. Efter varje inlägg du gör om eventet. blir jag mer och mer rasande!!! Ja på mig själv alltså, inte på dig. VARFÖR anmälde jag mig inte??!!! Jag vill ju också komma! Men men… Tack förresten för din kommentar på min blogg! Ha en fin dag!

  14. Goa lilla Tooka snart är våren här!

    Tänkte skicka in recept till din välgörenhetsbok men glömde helt av det :0( Är det försent att göra det nu?? Tycker det var en sån himla bra idé!!

  15. Haha vår dogge kan vara ute hela dagen i detta vädret om det hade gått..:) ohhh vill veta vad som kommer ske!!! Hoppas att någon bloggar konstant under dagen:)!!!

  16. Det är inte alls konstigt att du nästan spricker för att du bara vill berätta. Så är det när man gör saker från sitt hjärta.
    Jag tycker det är en härlig egenskap!!!

    KRAM

  17. Köpte täcke/jacka till min molly häromdagen. Hon rörde sig inte ur fläcken. Näpp! Hon vill rulla runt i snön och få en massa små snöbollar hängandes i pälsen. Hon är som sin matte… ; )

  18. Du kan ju berätta för oss som inte ska dit.. för fastän jag inte ska dit (tyvärr) så är jag sjuuuukt nyfiken på hur det kommer bli och vad som kommer hända.. Åhååå.. och alla priser osv.. jag vill veeeeeta 🙂

    Det är så härligt med snö. Vi fick faktiskt så pass med snö i lördags att det ligger ett tunnt tunnt täcke på gräsmattan. Härligt ljust. Kall hög luft och en stor sol som ser gladast ut av oss alla 😀

  19. Emma, jag tror vi kommer att vara som barn på stora dagen. Hihi, jag fnittrar med Dig, fast jag inte har en aaaaaaning vad Du pratar om. Men spännande ska det bli.
    Kram
    Milottan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg