Att ha varit nära ögat.


Alltså. Om ni bara visste hur nojig jag har varit.
Igår kom mannen hem med nån slags grönvit nyans i nyllet och såsade runt här hemma i sitt underställ med dramatiska suckar, innan han slutligen låste in sig i badrummet och kaskadkräktes med nåt slags ljud jag förut bara hört från skogen och jag var fullt och fast övertygad om att det nu var kört. Jag såg framför mig hur jag, bara dagar innan eventet, skulle insjukna i vinterkräkis och ligga hemma och bröla på toalettgolvet och vara tvungen att skicka min man som samordnare på lördag istället (jag älskar honom, men han är ingen people person om vi säger så) och bara tanken gjorde mig kallsvettig.

Men.

Mannen mår bättre. Har förmodligen bara ätit nåt han hittat på golvet och blivit lite risig. Ingen flunsa, ingen vinterkräkis, och jag verkar slippa att skicka en ställföreträdare på lördag.

Phu.

52 kommentarer till “Att ha varit nära ögat.

  1. Usch vilken mardröm om du skulle bli krasslig! Men stackars honom. Och..hittat på golvet (ha ha så kul) får han ingen mat eller? Nä håll er friska nu är ni snälla.. Det gäller alla 181 st. kram

  2. Tryck i dig några vitpepparkorn för säkerhets skull…jag har klarat mig från magsjukan flera gånger på detta sätt när resten av familjen däckat (sen om det är på grund av pepparn eller inte…) Värt att testa iaf 🙂

  3. Höll på att sätta tungen i halsen. Det hade ju blivit skitkonstigt om du inte var med. Vinster, Ranelid spelar ju bara biroller på lördag, det är ju du som är huvudpersonen och som alla vill träffa.

    Hoppas det bara var markmat!

    Kram

  4. Fy!! Tur i oturen då!! Fick veta igår att det går vattenkoppar på dagis så nu är jag bara lite nojjig att Tindra ska insjukna inom kort :0(

  5. Men ÅÅÅÅ…. Vilken ångest!!! Går ju verkligen inte att bli sjuk NUUUU!!!

    Ps Handsprit is da shit…. Och lär mannen att han inte skall äta saker från golvet… 😉

  6. Män är klena. Det har jag alltid sagt. Och dessutom vore det synd om vi inte fick träffa dig i egen hög person. Så säg till mannen att sluta leka dammsugare för han skräms ;-)!

  7. oj.oj.oj! Vikken tur!! men nära skjuter ingen hare så ät vitpepparkorn så det växer ur öronen på dig:)Så håller vi alla tummar och tår och allt som går att hålla att det går bra!!

  8. Phu! Tanken har slagit även mig – även om det hade varit långt ifrån en katastrof om jag inte hade kunnat komma. Jag har däremot åkt på en förskräcklig förkylning och ligger hemma sedan några dagar och kurerar mig inför eventet. Vilken tur att man insjuknande en vecka innan!

    Håll dig frisk för allt i världen – dig vill man inte missa! 🙂

    Kram.

  9. Ett kort tag trodde jag att det hade hänt någon av hundarna något, särskilt som det ser ut som om ett öra saknas på salukin på bilden! En magsjuk Emma hade varit tragiskt, men värre med en ettöring.

  10. Din käre man i all ära Emma, men det är inte honom vi vill klämma på den här gången
    😉
    Håll dig frisk kvinna och ät hela vitpepparkorn!!!!!

  11. ”Ätit något han hittat på golvet” KLOCKRENT!
    Så talar en riktig hundägare, Det är dagens citat alla kategorier. Tack Stina

  12. Nämen stackars, så kan han ju inte hålla på! Släta av golvplankor på din evenemangvecka…helt felprioriterat faktiskt. Det fick han lära sig nu, den hårda vägen.

  13. Hörre du! Vi kan ju inte ha ett EMMA BLOGGEVENT UTAN en EMMA!!! Det går ju bara inte! Nu får du allt se till att isolera dig de sista dagarna från alla som kan tänkas ha minsta lilla sjukdom, snälla bara fram till lördag och tur att maken din mår bättre nu, stackaren.
    Sitter själv och håller tummarna att tågen ska gå som de ska så jag kan komma ner…..vilken panik annars….
    KRAM!!

  14. MEN JÖSSES… det är vad jag alltid sagt, en sjuk man är det värsta.
    Tryck i dig vitpeppar, vatten så håller vi alla tummar vi har. Det vore ”träligt” om Du blir liggandes.

    *KRAMAR om`na*

  15. Ett tips annars: Svälj 8 hela vitpepparkorn i timmen när nån i din närhet är magsjuk. Då ska du inte bli smittad. Jag fick tipset av en jag känner som kör stenhårt på detta. Hon säger att det funkar!

  16. Om utifall att… han nu hade kräkis 😉 ta 8 vitpepparkorn om dagen till ditt event. Jag har gjort det sedan det stog MAGSJUKA på anslagstavlan på dagis…Barnen har varit sjuka men inte jag…

    Inte vet jag om det är flax eller rent husmorstips som funkar!

    kram
    M.

  17. Hahaha….. just något han hittat på golvet Emma? inte fått någon dålig mat i cafeterian på jobb eller köpt något utgånget i aoutomaten. Nej något han hittat på golvet;) Underbart! Skönt att han är frisk igen.

  18. Fy för den lede! Vomeringssjuka är den värsta sjukan 🙁 Men just in case, sägs det ju att man ska svälja 7 hela vita pepparkorn för att slippa bli drabbad, kanske vore något i förebyggande syfte? Huruvida det funkar eller ej finns ingen garanti för, jag går bara på mina systrars och min mammas erfarenhet som säger att det bara är så.

  19. Hej, vilken tur att det inte var interkräksjukan! Var det på jobbet han hittade ”något” på golvet? 🙂
    Nu har jag uppdaterat min blogg – skall försöka bli lite bättre på detta!
    Kram och STORT LYCKA TILL PÅ EVENTET!
    Skall bli spännande att se lite bilder mm senare!

  20. I laughed my pants off, 😀
    ”Mannen mår bättre. Har förmodligen bara ätit nåt han hittat på golvet och blivit lite risig”
    såg precis framför mig hur det hela har gått till ;).

    Jo EMMA om du läser detta!
    Jag sponsrar gärna med en sak till eventet. Hur får jag tag på dig? På min blogg har du mina kontaktuppgifter.

    Kram Therese

  21. brukar din man äta från golvet?? haha Du förgyller verkligen min (och andras) dag! Dax att sätta igång att jobba efter lunchen och NU blev det mycket enklare!! Tack för det Emma// Åsa i Småland

  22. Inte för att skrämmas, men varför skulle det inte vara smittsamt för att det var snabbt övergående? Min dotter kräktes en fredag för ett par veckor sedan. Jag och de andra barnen kräktes sedan under ett par timmar på lördag kväll. Två gånger var för att vara exakt. Sedan var det över. Kort och intensivt, men definitivt smittsamt.

    Var är du förresten? Fortfarande på benen?

  23. Men stackars scout Valiant! Krya på sig bästa herr Attvaranagonsfru

    Jag har ojat och nojat mig för att bli sjuk till eventet men inte en enda gång har jag tänkt på att du kunde bli sjuk, det fanns liksom inte i min värld. *s*
    Hoppas du slipper äta ngt olämpligt från golvet.

    Kombinera vitpperkornen med en stadig whisky (pumpa givetvis ut innan till lillfisen då då) så ska du se att du håller dig fri från sjukan. Kanske spyr du ändå men då handlar det om whiskyns effekter och inte sjukan.

    Kram

  24. HÅLL HONOM PÅ AVSTÅND! Låt honom tokstäda den toan och använd inte samma toa fram till helgen. Ät inget han har rört! Nu snackar vi smittskydd på hög nivå. Inte en chans att du får bli sjuk!!!

    KRAMAR

  25. Urk! Hoppas du klarar dig! Här hade vi nästan 2 dygn mellan familjemedlemmarnas insjuknande vid förra omgången magsjuka, hoppas det inte är en sån variant ni fått bara 🙁

    Och säg åt din karl att man inte ska äta saker som ligger på golvet (kanske dags att sluta med tjejmatten, så mannen har råd med matlåda istället?)…. jag har minsann sett på Mythbusters att inte ens 5-sekundersregeln stämmer 😉

    Håller tummarna för att ni är friska och glada hela familjen nu!

  26. Shit va lustigt, satt och tänkte igår på just det där..vad händer om Emma skulle få värsta magsjukan..eller vi..guu så trist! Men vi hoppas på att alla och så många som möjligt inte får några förhinder.

  27. Emma! Pepparkornen stämmer, Du vet att jag jobbar med barn. Personalen kör alltid det tricket när vi får sjukan på förskolan+ avslagen coca cola i förebyggande syfte. Om det är tron eller medikamentet, skit samma! Vi höll oss friska iaf.

    Tjingeling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg