Att visa kvällen.

Efter att ha varit hos Böddi och gett Fru Sederblad och Inredningsfrun smink och fluffigt hår var det dags för middag!

Jag fick en oväntad bordsherre. Björn kom nämligen bannemig till middagen och var urflott i blå näsduk i bröstfickan och han underhöll hela bordet. Vi skojade om att campa i hans äppellund, om hans falska tweetare och hur det egentligen kommer att gå i Melodifestivalen. Men mest försökte jag övertyga honom om att det vore en strålande idé att skriva en bok ihop. Ranelid tur och retur skulle den heta, och skulle gå ut på att han skrev och jag tolkade. Jag tyckte att jag hade honom på kroken, men sen blev jag lite för till mig och råkade fråga när han tänkte gå i pension och det föll inte i god jord (jag tror dock jag lyckades släta över det med att mena att en Ranelid-pension för mig innebar att han mest skulle gå runt i sidenkravatt och trampa vin och läsa kultur i morgonsolen).

Sedan var det dags för mitt Wild Card. Nils Pils och Pär Bärs. Två halvnakna män med blåsinstrument. Jag var vansinnigt orolig för hur de skulle tas emot – det kunde liksom bara gå på två sätt. Antingen skulle folk glo på dom (och mig) och undra vad i helvete det var som pågick, eller så skulle de fortfarande undra vad i helvete det var som pågick men iallafall skratta åt eländet. Tack och lov verkade det bli det sistnämnda.

Björn tyckte att NilsPils var hysteriskt roliga. ”HA HA HA!” skrattade han ”Spela i bara mässingen! HA HA HA! Den var bra!”. Så jag satt mest och skrattade åt att Björn skrattade så mycket. Att ha en tokskrattande Ranelid bredvid sig gör ju en del för själens fågel om vi säger så. Dessutom har jag nog aldrig mött någon som talar så fint om sin fru. Sen var Björn tyvärr tvungen att ”gå och träffa en dam” men inte på det sättet det lät, och jag och Nelly frågade om hon ville campa i hans äppellund och hoppades att inget behövde beskäras. Det tyckte han var lite kul, det också. Men inte lika kul som NilsPils.

Lyckades filma lite här också:

Och sen var det dragshow. Den gick lite åt helvete på grund av teknikstrul, men det gör inget. Sånt får man räkna med. De var grymt duktiga och höll masken trots allt strul. Dessutom stannade de kvar och partade! Det är alltid pluspoäng på det.

Efter det bröts middagen och det blev dags för fuldans och karaoke. Jag och Nelly gick ut hårt med Ding Dong Song och jag skrattade så jag inte fick luft. Jag sjunger verkligen hysteriskt dåligt. Den där karaoken var förresten en rysare – jag hade bokat den i god tid av ett annat bolag som var så att säga aningen sporadiska i kontakten. I don’t do sporadiskt. När de inte svarade när jag ringde och de fortfarande inte hade kollat de tekniska förutsättningarna i lokalen på fredagskvällen klockan 19:00 var det bara att sätta sig och ringa runt efter en ny karaokemaskin. En fredagskväll klockan 19. Jomenvisst. Men det funkade! Djinabox fixade biffen.

(Och då ringde den andra snubben tillslut, såklart, och sa dou – vie haor gjourt houndra spelningar. houndra! däe e inga proublem, jaug fixaor det hära vao och tyckte det skulle vara okej att sladda in en kvart innan). Men det var nästan det enda svettiga som hände!

Och sen? Sen var kvällen slut.
För den här gången. Men! Jag måste avsluta med något av det vackraste jag sett; Anhalt Annikas version av Poison. Tyvärr är den typ upp och ner, jag blev så till mig när jag filmade. Ni kommer snart förstå varför.
Ni får vända på skärmen, det kan ju vara kul att göra i vilket fall:

Ah. Denna inlevelse. Ljuvligt.

Rekommenderade inlägg

24 kommentarer till “Att visa kvällen.

 1. Åhh vilken kväll ni hade! Jag har surfat runt lite hos alla deltagarnas bloggar de senaste dagarna, och det känns nästan som om jag var med. Härliga härliga ni, Tack för att ni bjuder på en inblick!

 2. Det kommer att ta lång tid att smälta alla roliga saker. Det liksom känns som om man vill göra om kvällen igen och ta igen allt det där man missade…att prata med ALLA… Kanske omöjligt men såå kul!

  Kram

 3. Pärlan Annika hade jag som bordsdam, LOVE HER, totalt klockren! Tack igen godingen, vilken härlig kväll du ordnat..tack tack tack!

 4. Älskade tokarna från Eslöv!! Älskade! Sjukt torr humor men på det där medvetna sättet så att det bara blir underbart. Träningsvärk i skrattmusklerna är garanterat om man bokar dem. Kören de drog upp var ljuvlig! Hahahaha!
  (Dragsen var det enda man kan ”klaga” på, både sminkningen, för lång och tråkigt gjord och showen där bara Caludia höll masken och gjorde en rolig show. Men man kan inte lyckas med allt)
  Björn är jag hel såld på och honom var jag ytterst tvecksam till. Men Wow den mannen!
  Och Limhamns bomb, Emma förstår du vad du gjort? Jag jobbar i Limhamn! Skickar dig räckningen på träningskortet 😉

  Tusen tusen tack än en gång!

 5. Vad MYCKET ni verkar att ha hunnit med.
  Inte klokt.
  Måste kika in hos de andra och se vad de har skrivit och om de har lite foton på dig. Det är ju lite svårt för en själv att komma med på kort när man själv håller i kamern.
  Been there done that 🙁

  Hälsningar
  Yohanna

 6. Ja svårt att inte vara annat än supernöjd- så roligt bara att se och prata med olika bloggare, så allt annat var ju en bonus;) Älskade Limhamnsbomben- men 11 skulle jag nog banne mig inte fått ner bara du som lyckas med det;) haha
  Ranelid blev jag helt kär i, en så fin och kärleksfull människa!!!!!
  Jag skrattade mycket, grät ett par tårar, njöt till fullo, men sen klarade inte hjärnskakningen av den (höga musiken) hade varit grymt att få vara med och dansa loss med er, det får bli en annan gång;)
  Och sist men inte minst är jag ÖVERLYCKLIG över mitt fina pris!!!!!
  Tack grymma snygga människa♥

 7. Annika alltså…. Så fruktansvärt rolig! Och jag vet ju vad hon lyckats sätta i sig en stund innan. En drink med märkligt innehåll tycktes det efter provsmak…. 🙂
  Kramar

 8. Nä men titta där är ju jag i skuggan och minglar – i baren givetvis. haha
  Ja herreminskaparen vilken dag vi hade! Och Annika… Gjorde ett toalettbesök med henne och två andra fantastiska och roliga kvinnor jag skrattade så mycket att jag nästan fick sminka om mig trots spray i ansiktet. 😉 Tror att Annikas tequilarace kan ha haft viss inblandning. Tequila är rent livsfarligt! haha
  Fina fina Emma, tack!

 9. Ja jag trodde väl inte att jag skulle bli stum av beundran över det Ranelindska språket och även himself. Så osvensk, får man säga så, men ändå ödmjuk. Jag vete f_n vad media har för bild av honom. På min officiella facebooksida har jag nu en tråd där man tydligen älskar honom eller avskyr honom. Det är väl så att starka människor med en sjuhelvetes utstrålning får antingen bu eller bä.

  Förlåt att jag svär så mycket ibland. Men hemma får jag inte svära alls för där har vi en ”svärburk”.

  Jag måste få utlopp någonstans 😉

 10. Alltså denna skönsång. Vad ska man göra av all talang egentligen.
  I Idol dom ba: Nä, du är för bra för den här tävlingen.
  Det är en gudagåva. Det är vad det är.

 11. Hahahaaa!!! TACK för att du lagt upp videon på Annika. Jag känner ju nu (och innan också) att jag borde åkt med henne ner! Next time! (för det blir väl en next time?). Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *