Att ha fredag hela dan.

Vaknade av mannens väckarklocka vid kvart över fem i morse och låg sen på tok för vaken och lyssnade på saluki/silkesape-snarkningar och planerade stordåd och googlade kultur tills det var dags att gå upp. Kvart över fem, alltså. Ingenting jag rekommenderar.

Och nu ska jag äta frukost och samla kraft inför den vansinnigt tråkiga uppgiften att dammsuga. Jag har inga problem med att moppa golven för då kan jag ha hög musik på och skaka långkalsongsrumpa (det är inte klok vilket bra skak man får till efter en förlossning!) men det där med att dammsuga – not so much. Jag köpte sex timmars städning svinbilligt på Groupon innan jul och tänkte att det kunde kännas lyxigt och så, men jag är en såndär pajas som a) drar ut på det så länge att det bränner inne och b) vill städa innan städarna kommer (så dom inte tycker det är stökigt, herregud),  vilket är aningen kontraproduktivt.

Så ja.
Dammsuga it is.

26 kommentarer till “Att ha fredag hela dan.

  1. Eller hur, när man väl fått rumpan i gungning så tar det en stund innan skaket i fläsket stannar… efterskakningar! Haha 😀

    Ta en powernap men silkesapan och snarka Saluki grön av avund 😉

  2. Hihi, känner igen det där med att vilja städa innan städarna kommer, en återkommande grej vid flyttstädning. Borde härma dig med dammsugeriet idag. Trevlig freitag!

  3. Jag ligger hemma i dunderförkylning och bör, haha, inte dammsuga just nu! Så jag lägger mig skönt tillbaka i soffan och tänker på Dig!
    Ha en finfin fredag efter dammsuget!
    Kraaaam

  4. Måste berätta sjukaste saken. Drömde inatt att jag skulle vara barnvakt till Silkesapan (jovisst), men att jag glömde ge honom mat, och sen skulle min familj ut och åka långfärdsskridskor (som vi aldrig nånsin gjort för övrigt) och tog med sig Silkesapan, och jag fick panik för att vi skulle tappa honom på isen. Hade hjärtklappning när jag vaknade, och det var skönt att inse att han förmodligen låg lugnt och snusade på en saluki 🙂

  5. Ha ha, städa innan städarna kommer, just precis därför har vi inte städhjälp:-)
    Men du, snart är Leo så stor att han kan sitta på dammsugaren och ’åka bil’- det var en period där runt året som det var lite extra kul att dammsuga faktiskt:-)
    Kram! M

  6. Ja, dammsuga står på vårt schema idag också och jag håller med. Jag kan göra allt annat men just dammsuga suger! Man blir svettig och öronvärk och ryggvärk och… jag kanske gör allt annat idag istället och låter mannen dammsuga!
    Jag önskar er en trevlig fredag!
    kram

  7. Vårt lilla hus tar inte många minuter att dammsuga, men jag gör nog vad som helst för att slippa!!! Fattar inte varför det är så surt! Men det kanske ligger nåt i det du säger om ljudet… Och lukten, klarar inte lukten. Har försökt med sånadär små lavendelpiller i ändan på maskinen, men vet du hur illa de luktar!
    Tusen tack till mannen som dammsög igår, så kör jag resten idag!
    Lycka till med uppdraget! 🙂
    Kram Malin

  8. Jag kan dammsuga åt dej, love it! Älskar att se skiten försvinna..hrmmff.. dock är jag livrädd för dammsugar ljudet..buhu..det går bra om jag har familjen hemma men själv. Nepp. knäpp? Jaoo..

    Ha en fin dag & lycka till!

  9. Shake that ass for me,shake that ass for me (Eminem) you know….. 😛
    Den brukar jag köra när det är dags ut leva ut lite
    nasty-dans här hemma…och Pussy Cat dolls….
    Helt perfa när städningen slår till och bli tråkig..
    Ha en happy friday !

  10. Ja, jag älskar inte att dammsuga, men fint blir det efteråt och tänk vad skönt att det är fredag!

    Önskar er en härlig fredag med rumpskak, dammsugning och något gott efteråt!
    kram

  11. I hear you!! Jag måste städa hela lägenheten grundligt och tvätta för min mamma kommer på besök över helgen och vår dammsugare är SÄMST!! blir galen varje gång!

  12. Här har vi morgonpigga barn, så att vakna vid fem är snarare en regel än ett undantag. Men det känns ju lite bättre nu när det inte är fem timmar kvar till det att solen går upp…
    Kram

  13. Min man både dammsög och moppade golven imorse medan jag ägnade mig åt att hämta ut paket (äntligen beställt mitt egna skelett från hagendornhagen). Att han är föräldraledig är bland det bästa som finns just nu =)

  14. Så vackra bilder du tar! Ljuset reflekteras så fint i hans ögon :O) På nästa event hade det varit kul om du hade en foto kurs och visade lite tips och trix som är bra att ta fram.

    Ha en mysig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg