Att falla handlöst.

Alltså, det här halsbandet från Rützou
Det är så vansinnigt vackert att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till.

Jag såg det på Mathilde i lördags när vi var uppe i Stockholm, det hängde på en galge ovanpå nån tunika jag inte ens minns och hjärtat stannade litegrann. Jag tror det har med färgen på fjädrarna att göra, det där ovädersgråa i det blåa, och det var helt enkelt kärlek vid första ögonkastet.

Men jag tyckte att det var lite för dyrt. Jag har liksom svårt att rättfärdiga dyra halsband. Okej med ICON-halsbanden – de är dyra men de är användbara samtidigt. Det här; det här är ju inte ett halsband man drar på sig när man ska till ICA direkt. Så jag lämnade det där. På galgen. Trots att vi älskade varann, halsbandet och jag.

Jag gjorde helt enkelt gå-ifrån-och-se-om-det-hjälper-testet. Ni vet; när man lämnar en sak man tror att man måste ha för att se om man glömmer bort den. För det gör man ju oftast. När man väl kommit hem så var det inte så viktigt längre. Man glömmer bort. Går vidare. Hittar nån ny.

Men inte den här gången.

På söndagen hade jag fortfarande inte glömt. Jag strosade kärlekskrank genom stan, suktande. Jag försökte tänka på andra halsband, försökte tänka bort allt det där ovädersgråa, försökte låta bli att föreställa mig hur vackert det skulle vara mot solbränd hud i sommar till en klänning som egentligen är alldeles för lång och till hår med för mycket saltstänk. Och på väg ut mot Arlanda igen gick det helt enkelt inte att hålla emot längre. Det är sådär med äkta kärlek. Ingen idé att kämpa emot.

Så jag ringde Mathilde, bad om kärlek på postförskott.
Och nu är det här.

Det vackraste.

44 kommentarer till “Att falla handlöst.

  1. Vilken tur att det fick komma hem till dig! Det är helt underbart! Jag håller med om det du skriver om fjädrarnas färg! Magisk! Ja, det passar dig perfekt!
    Kram Jenny

  2. Fantastiskt fint!
    Måste vara grymt snyggt runt halsen och snyggt bara så där hängandes på en vacker plats!!

    Kram Anna

  3. Tänk om det hade varit lika enkelt när jag förälskade mig i min spanjor och åkte hem och lämnade honom kvar.

    Ett postförskott kanske hade ordnat upp saken 😉

    Hälsningar
    Yohanna som förstår din förälskelse….lite i alla fall 😉

  4. Smyckestillverkare som jag är smälter mitt hjärta.
    Så vackert.
    Och vet du – när du inte bär det till ICA så kan det få hänga så vackert, så vackert på en kemtvättsgalge på väggen och vara bara – just vackert!
    För det där är som ett litet konstverk!

    Men den där övre grejen – sitter den ihop med det vackra? Är det lite stickat tillsammans med kedjor ? … ?

    Nu ska jag knyta på här hemma. Pärlor och färger och band.
    Kärlek!!!

    1. Jaaa det är liksom tvinnat tyg med kedjor. Den sitter åt runt halsen ganska tätt, och så hänger fjädrarna.

  5. När man blir så där kär är det inget att göra. Bara att hänga med. Men jag skulle absolut ha det till ICA. För att bättra på KPA (KronorPerAnvändning) litegrann. 😉

  6. Du gjorde så rätt.
    Jag brukar också göra så där. För att testa liksom. Lämna en sak. Se om jag blir olycklig och inte kan få det ur huvudet. Då vet jag att det är äkta. Kärleken.

  7. Det var ett vacker halsband! Och även om du inte har det till ICA så pryder det ju verkligen sin plats som inredningsdetalj! 🙂

  8. Jag har gjort det en gång. Lämnat. Och insåg att kärleken var äkta. Jag letade i nästan två år efter väskan sen, för naturligtvis hade den sålt slut när jag väl bestämt mig..

  9. Häftigt halsband! Typiskt ett sådant som jag tycker är himla fint men aldrig skulle våga ta på mig, vet inte riktigt varför men vissa saker känner jag liksom som att ”det där kan väl inte jag ha”. Tråkigt, jag ska våga mera bestämmer jag mig för nu!
    Må så gott!
    Kram Jennifer

  10. Ja jädrar i min låda, ibland slår den bara till…kärleken, oväntat, otippat o bara sådär perfekt! Här blev det ju alldeles alldeles underbart. Vicket halsband, förstår precis… vansinnigt fint! Må ni leva lyckliga tillsammans 🙂 Det blev bingo helt enkelt!

  11. Snyggt!! På med blinget och fota dig själv nu, som du är så himla duktig på! Jag vill se!!!!!

    KRAM bästa Emma (du gjorde helt rätt som köpte)

  12. Jättevackert! Jag tycker att ”glömma-bort-testet” är ett fantastiskt knep. Brukar köra på det. Och om man inte glömmer, ja, då har man rätt att köpa.

  13. Mmmm jag såg det också på Mathilde. Man kan inte gå oberörd därifrån. Fantastiskt vackert. Du kommer att vara så snygg i det. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg