Att ha säkra tecken på vår.

Det finns en del säkra tecken på vår. Såna som, även om det är svinkallt ute, skvallrar om att det snart snart går att vara utan jacka och äta glass från Glassfabriken och ha dörren öppen ut mot trädgården mest hela dagen.

Som nya kuddar. Man kan aldrig få för många kuddar.

Saker på väg upp i rabatten. Såna där gula saker tror jag att det är. Påsklilja? Tulpan? Skit samma. Det växer iallafall.

Och solande salukisar.
Såna som gör soffkuddarna platta och lämnar märken på rutorna och ylar åt grannens katt. Inte för att det gör nånting; soffor är till för att användas, rutor att slemmas på och katter att yla åt. Sånt är livet liksom.

Men ja. Trots att det är svinkallt ute så finns de där.
Små, små tecken på vår.

29 kommentarer till “Att ha säkra tecken på vår.

    1. Hahaha, döda grodor?! Näe, då är jag nog mer inne på att Emmas pingstliljor är våriga. Eller, ett mer klassiskt vårtecken iallafall. Jag får nästan lite Sverigelängtan faktiskt.

      Förresten. Min dotter gosade en lååång stund med en död mus i somras (tills jag kom på henne). Kände att det här var rätt forum att bekänna det i nu när du oxå har erfarenhet av barn som skändar lik.

  1. Jupp, typiska påskliljor 🙂 Och till och med norr om hufvudstaden har det kommit upp snödroppar, och gårdagens trädgårdsarbete sitter som ömhet i musklerna.

  2. Jajjamen som att man vaknar mitt i natten och måste ta av sig sin pyjamas för att det är FÖR varmt under täcket. Och på morgonen å hittar man inte mys-sov-strumporna som man sparkat av sig i sömnen 😉

    Japp det är bannemig vår på G.

    Hälsningar
    Yohanna

  3. nej, blir jag banne mig avis!!! här i österbotten, finland… var det -20 grader imorse! nu är det ENDAST några få minusgrader och strålande solsken i och för sig! men påskliljor lär vi nog få vänta på ännu en tid då vi på ställen ännu har meterdrivor och snökarmar längs vägkanterna… men jag har ju förstått att man ska tänka positivit, så med den tanken har vi ju hela våren framför oss, underbart! =D

  4. vilken underbar helg, även du har haft! =)
    och visst längtar jag efter vår. men här uppe i norr, ligger snön fortfarande kvar…vitt vitt vitt är det. vill ha påskliljor och pärlhyazinter NU!
    kram kram.

  5. Katten ligger och svalkar sig på golvet! Det är ett tecken på att hon tycker det är för varmt i soffan där hon annars häckar.
    Åsså har jag varit ute i dunvästen.
    Försöker låtsas som att det är varmare än vad det är

  6. Visst är det underbart! Här har vi dörren öppen till uterummet iaf, bara det känns som ett fantastiskt steg!
    ha en underbar dag, fina du!

  7. Jaaaa jag älskar allt som kommer upp i rabatterna som tyder på vår men sen gillar jag inte så mycket när det kommer ogräs och skit men där är vi ju inte än! Tokgillar kuddarna, kanske för att jag har liknande själv hehehe

    Kram på da!

  8. oj, vad jag plötsligt vill ha hund
    när jag är hos Dig. mannen jublar.

    jag jublar över Dig, ~ & Din förmåga
    att skapa bilder i mitt huvud, utöver
    mina egna; det är en fröjd; de behöver
    sällskap.

    tack för Dig !

  9. Strålande sol i Småland och jag tänkte köpa minipåskliljor o förgylla altanen med;)
    Älskar dina vackra hundar!!

    Kramar goa tjej!
    Adela

  10. Men herreguuud vad dina påskliljor har kommit långt. Förstår att det är varmt och gott vid husväggen men ändå. Trodde att vi på västkusten hade lite försprång men mina har minsann inte mer än kommit upp.
    Men jaaa nu är det bannemej vårkänsla i luften 😀 !

  11. Kuddar ja… Min sambo blev verkligen förskräckt när jag kom med mitt pick och pack för några år sedan, hela huset blev översvämmat av kuddar i allehanda färger och form. Och de har inte blivit färre.. Nu har jag fått köpstopp. 🙂 Fast det är några kuddar jag är ute efter så de blir nog inhandlade snart.. och ja, det kommer ju nya snygga hela tiden. Bloppis på kuddar kanske? Eller vi är kanske några som kan köra byte?? 🙂

  12. Visst är det fint! Här har vi solande nakenhund som det säkraste tecknet. Och att grannen har börjat använda shorts… 🙂
    Kramar

  13. Visst är det vansinnigt härligt ! Medan lillan sover middag kör jag solstolen 😉 ljuvligt. Vovvan däremot hon lägger sig i skuggan. Men så är det ju en del päls med… Mörk sådan.

  14. Åh vad mkt längre våren har kommit i Skåne. Ett säkert vårtecken är att jag var tvungen att lägga solglasögon i bilen:) Nu står solen rakt i ögonen när jag åker till jobbet!

  15. Kära Emma,
    Jag måste bara få fråga var det är du köpte din underbara blå/vit randiga soffa? Var den svinigt dyr? Jag älskar den.

  16. Hej!
    Du skriver helt uuuuuunderbart! Mina tårar kommer av att jag blir berörd eller att jag skrattar.
    Varma kramar från en lycklig mormor/mamma/fru som även älskar (vint)hundar.
    Tack!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg