Att vänta på paket.

Jag väntar på paket idag. Från USA. Något som jag har väntat på i vad som känns som en hel evighet. Ni vet känslan; som julafton och lite till.

Och vet ni vad som händer?

Budföretaget kommer äntligen och knackar på dörren; en stressad typ med örsnäcka och täckjacka studsar utanför med mitt paket i handen. Kan du betala mig va va va? Tull och moms och så? Va? Va? säger han och flaxar med fingrarna. Efter en stunds förvirring fattar jag att okej, han vill att jag ska betala tullen – det kan jag förstå. Men han vill ha det i kontanter. Minns ni ens vad kontanter är för något? Sedlar och så? Nä precis. Han står utanför min dörr 2012 och tror att jag ska ha 601 kronor hemma i kontanter. Utan förvarning. Vad fan är det, liksom?

När jag förklarat att jag tyvärr inte har 601 kronor i kontanter men gärna betalar med kort berättar han att de inte tar kort. Men jag får gärna ringa budföretaget och betala per telefon, men det har han minsann inte tid att vänta på.

Så tar han mitt paket och går.

Förstår ni?! Mitt efterlängtade USA-paket som var så nära att jag kunde nå det med fingertopparna bara jag sträckte på mig tar han under armen och går! Inte okej. Så jag fick in och ringa runt till varenda avdelning på budföretaget för att först betala och sen få tag i trafikledningen och slutligen hamna hos chauffören igen som lovar att möta upp min man i en mörk gränd i Hyllie ikväll och överlämna paketet. Oskatt.

Åh, denna drama.

(Men ja, det kommer vara värt det).

Och så måste jag göra lite reklam, rabattdrottning som jag är. TopRabattKod. I shit you not, där finns bannemig rabatter till allt. Typ rabatt på hotels.com,Ellos och såna vettiga ställen. Aj lajk. Fullpris är för sissies.

25 kommentarer till “Att vänta på paket.

  1. Men vad väntar du på då?
    Kontanter *tänker* Är det de där papperslapparna som man hade i plånboken när vi var små? ;p
    Kram

    1. Ja precis. på den tiden man köpte lösgodis styckvis för 10 öre styck i kiosken. ”En såååån, och en såååån… hur mycket är jag uppe i nu”…

  2. Att vara en shopaholic kunde du byta namn till!;) ge lite pengar till Unicef vet jag!:)) bilden är underbar!dina hundar är hur goa som helst!

    1. åååå sånna tråkkommentarer! Folk gör väll vad de vill med sina pengar. Suck. Bra istället att du betalar skatt och tull o konsumerar – det behövs för ekonomin i landet.

  3. Gud va härliga det är toka o tant!!!!
    Pengar:: det får man ju inte ens komma med till banken för att sätta in och inte heller får man ta ut pengar inne i banken ( swedbank)! Hur kan man överhuvuetaget komma oanmäld o inte ta kort! Tummen ner:((( men väntar med spänning vad du köpt

    Kram från en shopaholic till, and a love it!

  4. Men så fruktansvärt irriterande. Jag med mitt korta och lilla tålamod hade nog fått frispel. Som att se det godaste goda och sen helt plötsligt inte få smaka.

    Kontanter har jag ALDRIG i plånboken- vem har det? Jo min pappa förresten. Han hämtar ut lite kontanter varje vecka. Ungefär som att han liksom hämtade ut sin lön förr i tiden.
    Jösses vad vi har skrattat åt detta, jag och mina systrar. Fast ibland hade det nog varit himlans bra.

  5. Det var bland det tokigaste jag har hört på länge…Komma så där och tro att man har kontanter hemma…Herregud!

  6. Men vilken retsticka! Det borde han väl ha förstått att han borde ha ringt och förvarnat först.
    Du skulle ha kastat dig över paketet och vägrat släppa det så han blev tvungen att låta dig få betala det via faktura. 😉

    Krameli kram sötis

  7. Pengar vad är det för något?? Finns det något bättre än att vänta på paket….har också hämtat paket idag och minsann det gick att lösa ut med kort 🙂 Känns bättre att betala med plastkortet känns liksom inte som man gör av med något då..;) kram/Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg