Att ha tår som längtar efter hav.

Idag är det otroligt mycket vår i luften; vinden är stilla och fåglarna kvittrar och Tooka kan tänka sig att vara ute längre än fem minuter i stöten. Själv? Själv längtar jag nästan outhärdligt mycket efter västkustsommar såna här dagar – att få gå mellan fiskebodarna där luften är tjock av tjära och få sola på klippor och handla glass och äta nyfångade skaldjur tills man är så mätt att man knappt kan sitta upprätt.

Och i år finns det ju en dimension till. Silkesapan. Att kunna ta med honom till alla de platser jag älskar, och inte bara det – att kunna börja ge honom samma barndomsminnen som jag själv har. Som känslan av tjocka fotsulor efter en sommar av barfotaspring eller att ligga på det solvarma golvet på en kluckande båt och titta på himlen med en av de saltsmakande stropparna från livvästen i munnen.
Sånt där.

Men det är lite tid kvar. Tre månader eller så.
Så tills dess roar vi oss med att vara glada över våren, skratta åt att bli hissad i luften och att rulla från rygg till mage till rygg igen.

25 kommentarer till “Att ha tår som längtar efter hav.

  1. Kan tänka mig att han kommer få makalösa barndomsminnen, har aldrig vart på västkusten men du får det att låta extremt lockande

  2. Helt rätt Emma ! Fina barndomsminnen är den bästa ¨trygghetsförsäkring man kan ge sina barn, speciellt när det stormar i deras liv och de sitter ensamma pâ en flotte utanför Skagen, i ett främmande land eller mitt pâ Indiska Oceanen tillsammans med en hungrig tiger och väntar pâ hjälp…………..(Läs boken om PI ) Dâ gäller det att kunna ta fram sina inre resurser utan att darra av skräck och hitta koola utvägar.

  3. Kan inte annat än hålla med dig! Hit med sommaren på västkusten nu! 🙂 Vilken fin tröja lillen har. Vart har du köpt den? Kram

  4. Åh, flytvästtuggandet! Det hade jag faktiskt glömt bort. 😉 Önskar hela familjen en härlig söndag! Här på Öland är det strålande sol, och man kan till och med se små små knoppar på rabarbern!

  5. Inom mig finns också alltid en längtan till havet. All annan tid än den man kan tillbringa där är en transportsträcka till nästa gång.

  6. Ja vad jag längtar efter sommaren nu. Och att få skapa minnen till barnen, det är något av det bästa med att vara mamma. Drömmen är ju att de ska se tillbaka på sin barndom och minnas den med glädje.

  7. vilken fin tröja eller är det en sparkdräkt? var har du hittat den? Vill ha en sån till min lille kille i magen! =)

  8. Vad är det för spännande leksaker som jag ser i bakgrunden? Min lille kille är bara ett par dagar yngre än din (läste faktiskt om din förlossning samtidigt som min startade 🙂 ) Jag letar efter några nya leksaker. Du kanske kan tipsa?

  9. Det du beskrev där kan vara det bästa! Du är fantastiskt duktig på att måla upp grejer och det där är väl precis mina bästa barndomsminnen också. LÄNGTAR!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg