Att hemmalyxa lite.

Något av det absolut bästa jag vet är en renbäddad säng. En med lavendeldoftande, mjuka lakan – ni vet; såna som riktigt kallar på att man ska ge upp allt det där dagtramset och komma och lägga sig istället.

Så det har jag roat mig med här hemma idag. Luftat ur ovanvåningen med öppet fönster, torkat golven, bäddat rent. Tänt ett spadoftande ljus så att det bara ska ligga en lätt, lätt slöja av doft kvar när det väl är dags att gå och lägga sig.

Tänk att så små saker gör så mycket i det stora hela.

24 kommentarer till “Att hemmalyxa lite.

  1. ja, håller med Emma! Att lägga sig mellan rendoftande lakan är guldet!
    Ha en skön lördagskväll! Nu håller vi tummarna för vår Ranelid!
    Kram
    Milottan

  2. Jag håller med, renbäddad säng i ett svalt sovrum är underbart. Det är verkligen vardagslyx! Hoppas ni får en mysig kväll!

  3. Jamen guud vad härligt det är att lägga sig i en renbäddad säng, ett extra plus om man haft en timmes tvagning i badkaret innan också..mmm
    Jaaa, nu håller vi tummarna för Ranelid..håll hååårt!!!!

  4. Instämmer, det är något alldeles fantastiskt med nytvättade sängkläder och känslan i dem! Längtar till sommaren, när de kan få hänga ute och torka – då doftar de också alldeles underbart och blir mjuka av vinden som låter dem fladdra torra.

    Känner igen det där med att orden inte vill komma ut, men ändå trängs de där inne och så helt plötsligt bara släpper det. Men det är ok med lite vila ibland … ha en härlig lördagskväll!

  5. Åhh så härligt! Det är verkligen underbart med ett svalt, utvädrat sovrum och renbäddat.
    Bäddade rent igår men skall nog springa och öppna fönstret nu direkt, så det är huttrande kallt när man kryper ner. För sen när man har fått upp den där perfekta temperaturen under duntäcket, när kroppen slappnar av, då sover man som en stock. Lovely!

  6. Åh vad jag längtade efter att vädra nu. Vi bor i ett 30-talshus med lika gamla fönster som vi vadderar och tejpar till vintern så vädra på det viset kan man göra först när vårvärmen kommer. Men då är det underbart!

  7. Underbara lakan med spets på! Förra inlägget med bilderna på silkesapan är ljuvliga, man undrar lite vad han tänker. Här är det full fart nu! Ollebus är överallt och stoppar allt i munnen medan jag syr barnvagnsmobiler så det bara smäller om det. Nu är det snart mello ; ) Ha en fin fortsättning på kvällen.

  8. Vilka ljuvliga sängkläder! Har du haft dem länge eller är det något som går att få tag på nu?

  9. Nu kommer jag säkert att få 10 ilskna kommentarer men det värsta jag vet är att krypa ner nyduschad i sträva, nytvättade, nymanglade, krispiga lakan som doftar.
    Är absolut ingen smutsgris och jag både duschar och tvättar mina sängkläder, men det är ingen angenäm upplevelse i min värld, eller så har jag bara fel sängkläder? Beach House kan kanske vara lösningen på problemet;)?
    Sov så gott:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg