Att vara hemma igen.

Och så var man hemma igen och sitter mitt där vårsolen gassar in genom fönsterna och planerar att dra i sig en formfranske-stor kycklingmacka från Märtas för att liksom bättra på våfflorna litegrann.

Mannen går runt här hemma och myser över det faktum att han lyckats byta till sommardäck helt själv, och Silkesapan kastar längtansfulla blickar efter de Sylvanisar (Sylvaner? Sylvaniter? Sylvanter?) som han fick med sig hem från farmor och farfar men som nog får stå på hyllan tills han växt till sig lite (men jag såg att man kunde få besök av chokladkaninen, ha ha, det vore nåt för Svåra Lena det).

Ute såg jag att påskliljorna börjat blomma i rabatterna, och på mer än ett sätt är det vår. Jag hoppas att ni känner det, ni också.

10 kommentarer till “Att vara hemma igen.

  1. Hihi sånna Sylvanisar hade jag som liten! Jag har ett doftminne, jag tyckte att de doftade så gott…så speciellt. Jag älskade de små olika familjerna. Härligt att de har kommit tillbaka!

  2. Idag har studsmattan monterats ihop så nog känner vi att det är vår alltid.
    Vi har inte hunnit lika långt här uppe i norr men jag hittade små tussilago i rabatten och syrenen börjar få knoppar.

    Ha en fin söndagkväll!

  3. Hej!

    Börjar med att berömma dig och din blogg, fast mest dig tror jag, din blogg vore inte bra utan dig. Eller den kanske vore bra, men inte såhääär bra! Skitsamma, har läst bloggen i ett par månader och jag har undrat varje gång silkesapan nämns (ofta, inte mig emot) vad han egentligen heter? Har du nämnt det någon gång eller är det en secret? Ha det så bra!

    Hälsningar från mälardalen!

  4. Oh ja, här strax norr om hufvudstaden har mina påskliljor inte slagit ut än, men krokusarna blommar för fullt och igår var det så varmt i solen att jag jobbade i trädgården i bara linne och arbetsbyxor. Fantastiskt! Även om man kanske ska låta bli att brottas med just krusbärsbuskar i annat än långärmat…

  5. Jag tror det är samma figurer som jag hade, fast mina var harar och apor, utan choklad. Tror jag har kvar deras lilla hus också!

    Emma, det verkar som att du har nåt virus på din sida. Man får upp en säkerhetsvarning när man går in här.

  6. Här kommer jag nyfiken i en stut och undrar om ni var i Höllviken idag, mer än besöket på Märtas alltså? Såg någon på min gata som såg lite ut som dig, med en man och en Saluki som hoppade in i en bil :O)

    Njut av denna fina vårdag. Jag är så avis, vill uuuuuut nuuu!
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg