Att landa efter veckan.

Ja, det är väl det man ska göra efter en intensiv vecka? Landa. ”Reflekteeeeera” sa dom på mentorsmötet ”Ni måste ta er tid för reflektiooon”. Och det har dom såklart en poäng med. Så jag försöker reflektera så mycket jag bara kan, men jag skrattar mest och känner mig vansinnigt spänd på hur mycket jag kommer lära mig under det här året. Rolf agerar Världens Bästa Mentor. Jag menar; jag träffade honom igår och han ska redan släpa med mig på invigning och på stora framtidsmöten i Stockholm och det är väldigt modigt måste jag tycka. Även om jag mycket väl kan kontrollera mig om det behövs. Men det vet ju inte han. Han fick ju bara 110 % Emma slängd i nyllet över ett rangligt cafébord tills han sa herregud och tog sig för pannan.

Jag fick frågan idag igen; hur jag gör när jag får en idé och det är tyvärr inte så spännande. Jag gör precis så som jag gör när jag får en text i huvudet; jag roffar åt mig första bästa papper (gamla kvitton, baksidan på en tidning, ett presentband) och skriver ner det fort fort fort. För mina idéer är precis som mina tankar; de kommer som en flock svalor – dyker bara ner snabbt i omgångar innan de försvinner uppåt igen. Så det gäller att vara snabb. Har jag ingen lapp ropar jag till min man. ”Kom ihåg det här!!!!” skriker jag, och sen får han memorera det jag gastar om. Är det en bra idé blir jag alldeles uppjagad och vandrar runt, runt och vevar med händerna och berömmer mig själv högljutt. Och sen gör jag det viktigaste:

jag sätter mig ner och tänker ”vem kan hjälpa mig med det här? vem behöver jag för att få detta i hamn?”. Och sen tar jag kontakt med de personerna. Och ber om hjälp.

För man är ingenting utan bra människor runtomkring sig.
Ingen människa är en ö, ingen människa borde försöka vara en ö, och det är viktigt att komma ihåg. Det, och att människorna man möter på vägen upp är samma människor man möter på vägen ner.

Så bara man vågar ha idéer, vågar skriva ner dom och vågar fästa dom på någon annan så brukar resten ordna sig, faktiskt.
På nåt magiskt sätt.

16 kommentarer till “Att landa efter veckan.

 1. Jajajaaaaaa!
  Precis dom där orden landade där de skulle! Nu när jag gett mig ut på öppet vatten och har bestämt mig att starta företag, träffar rådgivare, ska ragga upp en mentor och folk som kan hjälpa mig!

  Du är så kalasbra, men det vet du ju redan!!

  Landa mjukt!
  Kram

 2. ”Människorna man möter på vägen upp är samma människor som man möter på vägen ner” Så himla bra sagt. Många som missar den biten och trampar sig fram. De faller handlöst när det tar stopp. Ha en skön fredagskväll.
  Kram

 3. Oh oh oh så bra skrivet!!! Blir alldeles till mig av energi av att läsa det där! Kanske borde göra något av alla mina ideér!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg