Att göra Simrishamn.

Sådärja. Då är man i Simrishamn.
Vi började dagen med att äta lunch på nåt ställe som serverade grekiska grillspett och där solen var varm genom fönstret och gjorde att man glömde bort att det var kallt utav bara helvete utanför.

Sen gick vi till Apotekarns! Oh my, vilket ställe. Det bara svämmar över av olivträd och timjan och marockansk keramik och lyktor och puffar och en mängd andra saker man mest vill köpa på sig och transportera hem med lastbil.

Jag skulle kunnat stanna där hur länge som helst tror jag. Men det går ju naturligtvis inte för sig. Då börjar dom väl undra tillslut. Så vi plockade på oss det vi tyckte kunde få följa med hem utan lastbil och sen begav vi oss vidare för att fylla på sockerbehovet.

Så vi hamnade på ett konditori. Inte ett café, utan ett konditori. Sånt som fanns innan Espresso House kom och tog över världen, ni vet. Där fanns det bara en sorts kaffe att välja på och man fick den varma chokladen utan trams i en IKEA-kopp. Inga muggar eller löv i skummet här inte.

Där satt vi sen en stund och mumsade bakverk och lyssnade på när Silkesapan sa ga-ga-ga och slog handflatan i bordet.


Och nu är vi på hotellet och vilar upp oss inför kvällens middag!
Fasligt trevligt med lite utflykt, det måste jag säga. Behövs lite sånt ibland.

18 kommentarer till “Att göra Simrishamn.

 1. Ja fler utflykter år folket tycker jag. Det är alltid kul.
  Vi ska på en i morgon. Mina föräldrar har beställt underhållning. Dock vet vi inte vart vi ska ta dem än, så det blir att surfa omkring och leta guldkorn nu på eftermiddagen.

  Ha det så mysigt.

  Hälsningar
  Yohanna

 2. Då är du i mina hemtrakter idag :-). Bor själv på ett fiskeläge en mil från Simrishamn. Vid denna tidpunkt på året är Simrishamn med omnejd en magisk plats – värmande sol, vårblommor och små pittoreska butiker var man än ser ena minuten – vindpinande blåst, svart havsvatten och skrikande måsar som ger en känsla av ”Wuthering Heights” i nästa minut. För mig är detta paradiset på jorden – en plats som liksom livet skiftar ständigt och ger både sälta och sötma, lugn och storm, skönhet och en smak av det karga och ruffa. Men från maj och resten av sommaren – nästan bara ren njutning :-). Njut av din helg, Emma, och tack för all glädje du ger mig varje dag i din blogg./ Ingrid

 3. Simrishamn – den vägen skall jag ta till sommaren och titta pâ vackra hus och myshörnor. Din man tog underbara kort pâ dig och Silkesapan. Vilken liten duktig krabat.! Leo är inte vem som helst.
  Kramar

  1. jag ska verkligen inte till Paris, så trött på alla avgaser som föräldrar folk.
   Lyssnar på forever young och packar väskorna.

 4. Mysigt det ser ut, visst är det fint på Österlen?
  Ha det så bra alla 3: (försökte göra ett hjärta men det gick inte så bra, du fattar nog ändå)
  Kram

 5. Så underbart mysigt ni verkar ha haft det i vårvackert Skåne. Själv så frös vi nästan ihjäl här i ett snöigt Stockholm… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg