Att ha haft besök.

Igår var ju mannens syster här med Folkpartisten. Hon har nyss fått AT-tjänst, och det måste ju firas! Såklart. Vad ska man annars fira. Fast jag är inte riktigt nöjd med den specialitet hon verkar luta åt, dock. Urolog. Vad fan ska jag med en urulog till?

Det räcker väl att mannen valt att bli radiolog kan man tycka. Inte särskilt användbart det heller. Jag har föreslagit att jag ska få komma in och spontanröntgas på torsdagar, bara för att liksom få lite valuta för hans val, men nähä det får man tydligen inte. Men iallafall. Nu firade vi AT-tjänsten (trots eventuell framtida inriktning) och hon fick en underbart lavendelfärgad klänning hon spanat på länge (en Macy Velvet från ChillNorway). Tooka var minst lika glad över paketöppningen som Marie var. Paket, det är nåt för Tooka det och hon ser alltid till att på något sätt placera sig i händelsernas centrum.


Och så dracks det kaffe såklart, och gullades med Silkesapan. Och där kan ni se glasburken med kraniet också! Det blev väl ganska bra? Det tycker jag, iallafall. (Fast det kan såklart lika väl vara jäkligt otäckt och bara stå för att jag nog borde gå och prata med någon snart).

Alltid lika trevligt med besök. Men nu – babysim! Idag ska vi doppa huvudet och jag ska försöka få rätt på ryggen innan så jag slipper gå som en långvårdspatient.
Häpp!

26 kommentarer till “Att ha haft besök.

  1. Håller med dig om att vara urolog inte låter jättesexigt men när man minst anar det så behöver man en. Det har jag blivit varse senaste månaden då jag har fått njursten vilket är värre än att skära av sig ett finger med en slö morakniv.

    Det är klart att jag inte önskar dig en njursten men som sagt, man vet aldrig.

    /Lidingömamman

  2. Nä, urolog, hua. Jag trodde dock bara sådan håller på med penisar och dess ”inre” sjukdomar, men där innefattas kanske lite mer spännande saker inom den inriktningen? Tänk att få en smutsig snorre med flensost från 80-talet framför sig som ska undersökas…… Men som sagt, jag har kanske fått det hela om bakfoten. Din mans inriktning kan jag dock förstå, det måste vara faschinerade att se kroppens struktur genom röntgen och alla dess märkliga frakturer. Men en fråga du kanske få mannen att förklara, hur jobbar de? Sitter de på röntgen och ”godkänner” bilder eller jobbar de på t.ex. en ortopedmottagning och stöder ortopederna? Bara lite nyfiken 🙂 Hoppas ni får det mysigt i plurret idag.

    1. Alltså som jag har fattat det så gör de ju undersökningar på patienter som remitterats dit. Ultraljud, MR, CT och sånt. Och sen kollar de även bilder och skriver svar. Men jag ska höra.

  3. Fniss!. Fick mig ett gott skratt i min sjukstuga idag. Härligt med alla sorts loger det finns. Urolog, radiolog så varför inte slå till med metrolog. Kramiet är häftigt i sin glasburk och det var din blomkruka på fönsterbrädan också. Lavendel?
    Ha en bra dag i simmet.

  4. Hehe, jag har alltid undrat vad som driver folk till att bli urolog eller gynekolog 🙂 (Men det är ju en himla tur att de finns!) Men på tal om att behöva se äckliga saker, personligen skulle jag nog tycka att det var värre med ruttnande tänder misstänker jag. Eller om man var kirurg och skulle behöva operera ut en såndär parasittvilling. Parasittvillingar är en av de få sakerna som får mig att svimma i hjärnan på stående fot. Herregud…

  5. Hon hinner ändra sig flera ggr om! Det kanske slutar med att hon blir gynekolog eller plastikirurg!! Kanske skulle vara roligare! Konstigt att det ofta blir fler läkare i sammma familj!! Silkesapan kan du ju bara ana vad han kommer bli när han blir stor!
    Häftigt med kraniet i burken!
    Kram Helena

  6. Vill tacka för många goda skratt och fin läsning på denna blogg.
    Undrar dock var koppen kommer ifrån? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg