Att damma av sina klassiker.

De här två silvriga ljusstakarna från Day har jag haft hur länge som helst. Den stora köpte jag förra våren i en rökelsedoftande butik nere vid kanalen som tyvärr inte längre finns kvar, och mediumversionen köpte jag hos TINTIN i höstas när vi var där med en alldeles nykläckt Silkesapa för att gå på Mama-galan.

Jag älskar ju de där ljusstakarna. Egentligen. Men så har de fått stå på kontoret och samla lite dam och inte alls fått vara tjusiga och ta plats – vilket är synd. De är ju klassiker. Så idag när jag städade fick de åka fram på första parkett; på vardagsrumsbordet, där de nu trängs med mer feminina, svala skönheter från Tine K. (Ett tips om man tycker om doftljus är att göra som jag gjort här; gröpa ur Durance-ljus från sina glasbehållare och använda som blockljus).

Nu fattas jag bara den sista. Den minsta. De kommer ju i tre, de där ljusstakarna, och det är väl egentligen så de är vackrast. Så när jag fick skatteåterbäringsbeskedet och samtidigt fick ett mail från Jenny som tipsade om att TINTIN bland annat kör 10% rabatt på inredning från DAY (tack Jenny) kändes det ju nästan som ett omen. Ett tjejmatte-omen.

Så det blir kanske en till i samlingen.
Just nu är jag mest glad att de fått komma fram igen.


Ljusstakar/Day, fantastiska glasljushållare/Tine K, silverägg/Affari
rabattkoden var HOME10 och gäller till och med nästa söndag om jag förstått det rätt.

10 kommentarer till “Att damma av sina klassiker.

  1. Kvinnlig matematik är den mest logiska. Min man ifrågasätter inte den längre. Han har insett att den är något genetiskt hos ALLA kvinnor.
    Å ljusstakarna… helt fantastiska.

    Må gott

    *KRAM*

  2. Âh jag har ocksâ nâgra ljusstakar som stâr och väntar pâ sin tid. Här är det liksom inte sâ mysigt med ljus som det är hemma. Men visst, de mâste fâ komma fram ibland.
    Det är ju sâ fint.

    Hälsningar
    Yohanna

  3. Hej Emma.
    Igår efterlyste jag , bl a , tips på vad man kan skriva i ett förlossningsbrev. Jag blev länkad hit, troligtvis av en av dina läsare.
    Och jag fastnade.
    Jag skrattade [högt, och det gör jag inte ofta när jag är själv]och beundrade den vackra och alldeles ”egna” kvinna bakom bloggen.

    Tack för , vad som verkar vara, en av de bäetaste bloggarna jag läst på länge, med fantastiska texter och bilder.
    Jag kommer tillbaka.
    Ha en fin påsk.
    Luiza

  4. Dom är verkligen bara så fina dom där, synd bara att de blir lite gula med tiden men nu såg jag precis att hos Jenny (Black Balloon – tips till alla som har samma ljustakar;)fanns det putsvantar, dom ska jag investera i tror jag minsann:) (innan har jag kört kokande vatten salt och aluminiumfolie – det funkar med ju men fasen varmt blir det när man håller i dom:)

    Ha en stålande påsk vackra du!

    KRAM

  5. ”hur länge som helst” är väl mer än ett halvår hörru? 😉 haha du är för söt!! Men du har rätt, de är verkligen vackra! Och klassiker!

    1. Emma; jag fick ångest när jag såg den där vidriga plastförpackningen. Men! Jag hade inte sålt och hållt på förra året så jag behövde inte göra nåt. Och jag fick tillbaka! På riktigt den här gången. Jag har kollat tre gånger. Och ringt en gång.

  6. Hmmm – du skulle kunna spela in en videoblogg på temat ”få-ut-de-jävla-men-ack-så-underbara-doftljusen-ur-sin-glasförpackning-och-ändå-ha-alla-fingrar-kvar” #spänningivardagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg