Att vara hatad av Posten.

Vi bor ju på landet. Mitt ute på en åker på en liten grusväg det inte går att få in en lastbil på. Min man tenderar att beställa mycket cykeldelar från Tyskland; stora såna som kommer på pall och körs ut med lastbil och har en suckande chaufför som ringer och säger:

”Den här xx-gatan? Var ligger den?”
”Ute på åkern. Du måste liksom svänga av från samhället och köra ganska långt. Och sen kommer det lite hus och sen kommer ett hus med två stora krukor. Efter det kan du svänga, sen är du hos mig. Nästan”.
”Jag hittar. Kommer snart”.

En kvart senare.

”Jag hittar inte”.
”Har du kört förbi krukorna? Är du på åkern?”
”Här är ju bara jefla åker”.
”Jo jag vet. Men det är där jag bor”.
”Här är kruka! In där? Ska jag in där?”
”Ja”.
”Nej”.
”Nej?”
”Jag kan inte komma in där. Jag kör ner hela häcken. Grannen inte gilla”.
”Ojdå!” (här gäller det att låta förvånad) ”Kommer du inte in säger du?”
”Jag kan testa”.
”Nej nej, inte testa! Nu när du säger det så är det nog lite… hm… trångt. Är det tunga grejer?”
”Ganska tunga. Hur vi göra?”
”Jaaaa, du. Mötas på halva vägen?”

Djup suck.

”Ja ja fi fan jag kommer”.

Och där ser ni varför vi är hatade av Posten.
Som en hägring kommer han, postmannen, med ett 12 kilo tungt cykelpaket från Tyskland.

Förlåt, Posten. Alltså verkligen. Det är nog över snart.

25 kommentarer till “Att vara hatad av Posten.

  1. oj då, har inte doktor Slangs passion gått över ännu.. Då kan de vara att postmannen har ett livslångt lidande framför sig. Poor Mr Postman… Men fint vårväder har han ju iaf:)

  2. Jag har full förståelse för den mannen. Och en eloge till honom som faktiskt bär kartongen upp till er och inte dumpar den vid grinden. En STOR eloge!!!
    Kram LiseLotte

  3. O nej, när jag ser honom för visst är det en man?! Så får jag ont i magen…
    Varför har de inga pirror?
    Det borde ju stå en liten not om att ”de bor på åkern, trångt. Så ta med en pirra”
    Det skulle ju vara toppen 🙂

    Min Vivo, nej de heter ju Vi, nej de heter Hemköp numera. Han som lämnar ut paket frågade om jag hade torgskräck och inte ville gå i butiker eftersom jag beställer allt på webben… Kul kille det där 😛

    Undrar vad han säger idag?

  4. *asg* rolig du är!
    Men så liten ser inte vägen ut tycker jag?
    Posten får ha lite mindre bilar när de ska ut till er!

    Kramar Å

  5. Underbart! Vi lever ju faktiskt på 2000-talet, då allt fler beställer mycket på nätet! Håller med om en stor eloge till mannen för att han bär hem paketet. Den som planerar logistiken, borde ju ha lite lokalkännedom och planera bil efter väg 😉

  6. hahaha, jag bara garvar jag! hehe men jag är ju även lite ondsint av mig 😉 skämt å sido så är detta en mycket tapper människa… men jag antar att han får det vackraste av leenden av mottagaren =) så han tänkte nog att det var värt mödan…=)
    kram

  7. Haha!! Vilken syn, ja fi fan jag kommer.. Jag bor trehundra meter uppför en smal omöjlig väg. Beställde en filofax och fick ett papper om pall-info i brevlådan och texten, ursäkta, jag kom inte upp med lastbilen! Vad tusan, en filofax strl a5. Då funkar postlådan… Men bra service att han tänkte försöka med dörrleverans!

  8. Gnällig lastbilschaufför det där. Mina föräldrar drev företag i 15 år ca 2 kilometer in på en sådan väg med drygt 7 besök av lastbilar om dagen, fem dagar i veckan. Visst, på vintrarna fick de köra ut grejerna med traktor till stora vägen vissa dagar men för det mesta var det nemas problemas 😉

  9. Naw, stackars honom, du borde bjuda honom på kaka nästa gång som tack..kanske en liten limhamnsbomb..
    Skrattar fortfarande åt ditt smeknamn på mannen, doktor slang-så kul!!
    Ha en skön start på påsken, kram!!

  10. Haha, jag är också hatad av posten eller iaf av posttanten som kör ut posten. Hon vill att jag ska byta ut min postlåda, en sån där modern som har lås, till en gammaldags som man bara lyfter på locket, men detta kommer inte att hända. Då knölar tanten ihop posten, tidningar och stuff och trycker in det i lådan, allt på samma gång, så att mina glossiga magasin etc. går sönder. Efter ett och annat telefonsamtal till hennes chef och ett och annat samtal med henne har vi nu nått konsensus, hon är inte glad (vill fortfarande att jag byter låda) men posten kommer fram hel och ren;).

    1. Det är så stoooor hatnivå på de där låsta brevlådorna med smala små jäkla springor som ingenting får plats i. OCH plåtlådor. OCH fancy dyra skitbrevlådor som rostar sönder snabbare än man kan säga post. Och trasiga brevlådor som aldrig byts ut. Och brevlådor med en liten smal lucka som ska vippas inåt men där fjädern är alldeles för hård. Och brevlådor av koppar (de blir så förbaskar varma att man bränner sig när man tar i dem). Och folk som har låst brevlåda och inte har tömt den sedan dagen före….. Och så tycker man, hela vägen runt sin runda, att alla invånare i hela sverige borde jobba en månad på posten så kanske de får se hur det är egentligen och slutar klaga.

      …Men, det är ju ingen anledning att medvetet göra sönder någons tidningar. Och ja, jag kan ha jobbat på posten lite för länge 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg