Att ta det en sista runda.

Okej tjejer. Nu tar vi det här en sista vända. Jag ska försöka förklara hur jag tänker.

Bloggen är som ett företag för mig, som ett jobb, med den enda skillnaden att jag aldrig är ledig. Jag slutar ju inte att blogga lördagar och söndagar till exempel, bara för att det är helg. Jag bloggar inte för mig själv längre, jag bloggar för er – tusentals människor – som jag vill göra nöjda. Och jag är ledsen om jag förstör några illusioner här; men det är inte så att jag varje gång jag sätter mig vid datorn för att skriva inlägg så sprutar texterna ur öronen på mig. Absolut inte. Vissa dagar gör dom det, andra inte. Precis som på vilket annat jobb som helst. Vissa dagar är man galet pepp, andra inte. Men även dagarna jag inte är pepp så anstränger jag mig eftersom det här är mitt jobb och det är sån jag är. Detta skriver jag inte för att ni ska tycka att det är satan vad jobbigt det verkar vara då, utan bara för att jag nånstans vill be er om att försöka greppa mängden arbete det faktiskt ligger bakom och kanske se att detta är inget jag gör för tre läsare bara för att det är latjolajbans.

Men de där genomarbetade texterna, de med allt mitt hjärta i, de kommer inte på beställning. Det går inte. Jag vet inte hur jag ska förklara det mer än att det är en känsla i mig som måste finnas för att de ska fram, en slags klåda, och den kommer när den själv vill. Ibland har jag tur – då finns den känslan i mig i dagar, kanske veckor, och jag kan skriva skriva skriva intressanta, vackra, känslosamma, stormande texter. Ibland har jag otur och då kommer den en gång i månaden. Om ens det. Och då får jag skriva så gott jag kan utan den klådan, men det blir en annan typ av texter. Och att be mig skriva annat eller ”favorisera” vissa typer av texter gör det bara svårt för mig. Det är lite som att gå fram till en DJ på ett ställe och säga ”schyrre kan du inte spela den där med Britney” – man vet att det inte kommer uppskattas eftersom DJ:n tycker att han har en bra filis och han är minsann ”ingen jävla jukebox”. Ja ni vet. Eller som att gå på en konsert med nån musiker som ansträngt sig med sin nya skiva och sen bara stå och ropa efter hans gamla låtar eftersom ”det var mycket bättre förr”. Det ni måste lita på är att jag vid varje tillfälle gör det absolut bästa jag kan just då. ”Jamen dra ner på antalet inlägg då” tänker kanske en del – men det är inte ett alternativ för mig. När skulle jag då skriva? Bara när jag har ”lusten”? Då skulle det ju kunna bli ett inlägg i månaden vissa perioder och nä – thats not how I roll. Det var det.


Annonserna, ja. En del tycker att de stör och vill att jag ska ta bort dom. Men här måste jag dock ge lite tough love och säga att det inte kommer att hända. Jag lägger inte ner så här mycket tid och arbete och själ och, tja, mig själv gratis. Det gör jag inte. Annonserna är ett sätt för mig att inte behöva blanda in reklam i mina texter (och skriva om Casinosajter för 1500 kr inlägget – oja det erbjuds) och framförallt är det dom som gör att jag kommer kunna vara hemma med min son mycket längre än jag annars någonsin skulle haft möjlighet till Och ingen står emellan mig och den möjligheten. Så är det bara.

Och så tar vi det där med ”det är bättre när du målar skåp/visar kläder/skriver om hundarna/visar Leo/osv”. Alltså. Det är omöjligt att göra alla nöjda. Och eftersom jag måste utgå från mig själv när jag skriver eftersom alla inlägg bygger på mig och det jag gör så måste jag också skriva om det jag faktiskt gör. Ni måste väl ha märkt vid det här laget att jag går i vågor? En period vill jag pyssla och då pysslar jag som fan, sen vill jag ha kläder och då är det det som gäller, sen ska det fotograferas, sen ska det fixas med hemmet – upp och ner, fram och tillbaka. Som tidvattnet. Sen måste ni ju också tänka lite på begränsningarna. Visst, jag älskar att måla skåp och det var skitmysigt när jag startade bloggen och vi nästan precis flyttat in och jag kunde ha skåporgie och sitta inne och måla och visa upp på bloggen och känna mig som freakin Ernst – MEN; skåp tar plats. Och mitt hus är bara 140 kvm. Och jag har utan överdrift minst 2 skåp per rum. Det vore jätteroligt att måla skåp, men var i helvete ska jag göra av dom? Ja. Ni fattar. Därför målar jag inte längre skåp. Punkt.

Och så länkandet, ja. Man anstränger sig mycket när man har en blogg. (Eller jag ska jag väl säga, man ska inte använda man). Jag anstränger mig för att hitta inspiration, för att ge vackra bilder, för att ge er saker att läsa. Och lets face it – när man går hemma så händer det ju inte så jättemycket i livet att skriva om. Inte när man jobbar heller för den delen, om man nu inte har ett fasligt spännande jobb. Så då får jag ju skriva om det som händer, och sen får jag arrangera inlägg för resten. Kanske köper jag några vackra ljusstakar och då vill jag visa dom för att a) det är ett inlägg och allt som är material för ett inlägg är sjukt tacksamt b) jag får möjlighet att fotografera dom på ett (förhoppningsvis) vackert sätt så att ni får nåt fint att titta på och jag får utlopp för min fotograferingsglädje c) jag är glad för mina ljusstakar, det är en av höjdpunkterna den här dagen och då är det naturligt att skriva om det.

Dagar när det faktiskt händer saker i mitt liv är ju galet tacksamma – kolla bara de dagarna jag har invigningar eller är på västkusten eller bor på hotell; inte en jävla ljusstake så långt ögat kan nå. Men jag kan ju inte lägga ner en massa pengar och kräva att min man ska vara ledig så jag kan åka runt på spahelger hela dagarna och göra vackra inlägg om morgonrockar och snäckskal och motljus. Så de perioderna ni tycker att ”nu har det varit mycket shopping/tips/titta vad jag hittade” tänk då istället ”okej; just nu händer det inte så jävla mycket i Emmas liv, ja ja det går över” och ha tålamod. Vips kommer ju de där roliga mötena eller härliga helgerna eller den där skrivklådan som ger dig det inlägg du vill läsa.

(Och ja – det är samma webbutiker som syns på alla bloggar och det är inte ett dugg konstigt. Dels är det butiker med affiliateavtal som innebär att du har en bra rabatt, men framförallt så är det självklart så att man får en personlig kontakt med de där företagen i och med tävlingar, erbjudanden etc. De blir bekanta, man får en värdegrund i butiken, och då är det naturligt att man handlar där. Så är det ju i ”verkliga” livet också – butiker vars ägare eller personal som du tycker om och får nån slags personlig relation med och kanske garvar med eller pratar om vad som hände i helgen kommer du självklart återkomma till och stödja. De är ju inte dumma de här butikerna, tvärtom).

Men iallafall. Åter till mitt inlägg om de vackra ljusstakarna jag är så glad för. Då har jag två alternativ. Antingen så skriver jag inlägget och länkar till varifrån de kommer så kan de som undrar klicka och ta sig dit, eller så skriver jag inlägget och skiter i att länka vilket innebär att jag kommer få frågan på varifrån de kommer. Garanterat. Och så svarar jag på det i kommentarsfältet och alla läser ju såklart inte alla kommentarer så då får jag kanske frågan igen lite längre ner och eftersom det är viktigt för mig att inte få någon att känna sig ignorerad, så då svarar jag igen. Och sen får jag ett mail som undrar varifrån de där fasligt snygga ljusstakarna kom eftersom personen vill köpa dom till sin syster. Tror ni att jag skojar? I shit you not. Kolla bara i kommentarsfälten.
Och då svarar jag såklart på det mailet och sen vips har det tagit tre gånger längre tid för mig än att bara länka från början. Jag är inte lat, det är inte det, men jag gillar effektivitet. Och jag vill inte att bloggen blir ett irritationsmoment för mig.

Så nu sitter jag då mellan tre läger. De som älskar att veta varifrån saker kommer om det är nåt de gillar, de som skiter fullkomligt i om jag länkar eller inte och de som blir otroligt provocerade av länkarna. Tjahapp. Och då kan man ju säga ”men varför skiter du inte  vad alla tycker och bara gör det som känns bäst för dig (vilket av innan nämnda effektivitetsskäl är att länka)?”. Därför att för en del av er är det ju uppenbarligen väldigt viktigt att jag inte länkar, av skäl jag nödvändigtvis inte förstår men heller inte behöver förstå – för det är viktigt för er. Och därigenom är det viktigt för mig.

Så. Nu har jag snart tagit fram en lösning på problemet. Något som gör att ni som vill kunna se varifrån saker kommer ska kunna göra det i den utsträckningen det är möjligt, och ni som inte vill se det ska kunna slippa det. Inte helt, ni får ju så klart nån form av markering i inlägget (kanske nån fancy symbol) som ni måste ignorera att titta på, men det är det närmsta jag kan komma för att hålla er nöjda och hålla alla de nöjda som faktiskt vill veta, utan att jag behöver arbeta övertid med att svara på frågor.

Ska försöka presentera denna lösning i helgen. Och med detta extremt utförliga och osexiga och illusionskrossande inlägget sätter jag härmed punkt för vidare diskussioner om hur det borde vara, skulle vara, har varit eller bör bli här inne.

Och jag hoppas att ni är med på det. Jag anstränger mig för er, jag gör verkligen det.

Mina små kycklingar.

Och så tar vi allt ni frågat som jag inte länkat på två dagar: byxorna från invigningsdagen är ett par j4 jag köpte på LeMake och linnet är Valerie, skorna jag hade igår är ett par Rules by Mary från Nelly och var ett billigare alternativ till de här, Nellys tröja är från Topshop och köpt i London, den svarta klänningen från igår är från Asos och ringen jag hade är från H&M.

138 kommentarer till “Att ta det en sista runda.

  1. Precis så e det…bra skrivit!!! Sen är det bara upp till oss att njuta av det du visar o skriver…det som inte intresserar en så mycket kan man ju läsa lite snabbt ;)))) Tycker inte att någon kan ställa krav på den som bloggar, verkligen inte men sen är det ju klart…alla som bloggar vill ha många läsare, dilemma ;))
    kram på dig…jag gillar allt du visar!!
    Susanne

  2. Vill bara säg att jag älskar din blogg, blir lika glad varje gång jag kikar in och läser dina inlägg. En sådan härlig blandning av allt 🙂 du är riktigt duktig och jag ser fram emot nästa inlägg! Hoppas du och din familj får en skön helg 🙂

  3. Oj älskade söta du! Det där låter verkligen skitjobbigt! Hatten av för att du inte exploderat vid det här laget. Jag tycker din blogg är alldeles strålande perfekt så som den är, just därför att den går i vågor, känns ärlig och för att den är fin, med vackra bilder och ännu vackrare texter. Du är bäst! Fredagskramar på det!

  4. Ett enkel sätt annars vore ju att berätta vem som tillverkat produkterna istället
    för att länka till en viss web-shop.
    Alla vet ju hur man hittar en sak som man vill ha om man bara vet vad det är för något.
    Fast då mister du väl hela poängen antar jag.
    ta den där klänningen från Ralph Lauren, det hade räckt att bara berätta det om det nu inte finns en annan hake.
    vad heter ditt företag förresten, Att vara någons fru nee?

    Kram Mrs G

    1. Alltså jag orkar inte tjafsa mer om det här, och inte med dig. Med inlägget ovan sätter jag punkt som jag skriver och nu har jag arbetat som tusan för att hitta en lösning för att ”ni” som inte vill ha länkar ska kunna slippa se länkar om ni inte gör ett aktivt val, och där får man nånstans vara nöjd. Du tycker att jag ska länka till tillverkaren så att läsaren själv får göra ”merjobbet” att hitta en butik, nån annan tycker att jag ska länka till tre olika butiker så att man själv kan välja, en tredje tycker att jag ska länka direkt, och så vidare. Jag kan naturligtvis länka till 100 shoppar men om jag har köpt nånting hos en butik jag gillar (en person jag gillar) – tro sig fan att jag vill att de ska ha trafiken. Jag kan inte göra alla nöjda, såhär har jag nu valt att göra och om vi ska prata i metaforer är kontoret inte öppet för ”önskemål” eller ”råd” 🙂

      Nu får man vara nöjd, jag har gjort så gott jag kunnat och så mycket som jag tycker är tillräckligt.

      Häpp.

  5. Håller med dig helt! Att driva en blogg är som att vara redaktör, det är ett jättejobb, men väldigt kul. Men gör som du själv vill, som du själv säger, majoriteten av oss läsare förväntar oss inget annat. Jag läser bland annat din blogg för att den är välskriven, bra språk och roliga uttryck. Grattis att du tjänar pengar på den, det förtjänar du. Det är som med en tidning, det är klart att det är reklam i tidningen. No big deal. Ha en trevlig helg i Skåneland:)

  6. Jag förstår allt du skriver ovan!!!! Förstår dina tankar, känslor, viljor- ALLT! Bara tragiskt att du måste förklara dig….. De som inte förstår fattar nog inte vad bloggandet handlar om….. Jag tycker du är underbar på alla sätt och inspirerar mig en massa i min vardag! Tar tacksamt emot alla goda råd och erbjudanden. Och tänk- jag får det helt gratis!!! Hur kan man då klaga?….

    1. Där slog du huvudet på spiken! Vi får alla tips, trix, rabatter och råd helt gratis. Var får man det annars om inte i en blogg?

  7. Du skriver underbart och jag bryr mig verkligen inte om några blinkande annonser eller blåa länkar i dina inlägg. Om det nu stör någon så mycket så kan de ju kanske starta sin egen blogg. Och så kan vi se hur länge det håller. Eller hur intressant det blir. För det ÄR en konst!

    Jag är imponerad över att du uppdaterar så ofta – det är fantastiskt för oss läsare! – men jag inser ju vilken enorm tid det måste ta för dig. Du gör detta sjukt bra, glöm aldrig det! Din blogg är min absoluta favoritblogg – en helt underbar mix av humor, fina texter, underbara bilder och ”vanlig vardag”. Och så verkar du vara så himla härlig som person också! 🙂

    Stor kram!

  8. Jag tror minsann att du fick ett sånt där skrivarmoment nu! Vackert, underbart och från hjärtat. Det är sannerligen ingen enkel sak att göra alla nöjda, det går inte. Men det är jobbigt att acceptera. I alla fall när man är en sån där som tycker om att göra andra människor nöjda, det går väl an när det är tre personer – men inte tusentals. Det är bara att köra på från hjärtat, de som gillar det stannar kvar och de som inte gillar det borde ju rimligtvis bara gå någon annanstans. Utan att förhoppningsvis gnälla om att det är dåligt. Svårare än så borde det inte vara. Jag tycker att du är grym i alla fall!

    Jag önskar dig en ljuvlig helg!

  9. Fantastiskt bra skrivet, mycket klokt och bra inlägg. Det verkar som att orden sprutar ur öronen på dig idag. 😉 Trevlig helg!

  10. Jag tycker att du så galet bra Emma! Jag gillar att du sätter ner foten och säger enough is enough.
    Jag fick rådet att ha minst tre inlägg per dag för att få en levande blogg och det rådet tog jag. Ett väldigt gott råd måste jag säga. En blogg är ett jobb, om man vill ha läsare och det vill iaf jag ha. Det är, som du skriver, inte alltid lätt att få ihop tre inlägg per dag och då kan inte alla inlägg ha samma tyngd.

    Jag hoppas verkligen att du fortsätter i samma stil dvs att du fortsätter att förändras och växa. Visst störde jag mig på reklamen i början men jag förstår varför du har valt att ha reklam och helt ärligt har jag vant mig så nu tänker jag knappt på den.

    Heja dig Emma och tack!
    Kram

  11. Det finns väl gratis program att ladda ned som tar bort all reklam på websidorna man besöker!? Enkelt fixat för de som stör sig!

  12. Äh, jag gillar dig som du är o jag gillar att läsa det du skriver..easy peasy..Keep on med andra ord!

  13. Utveckling oundvikligt. Fortsätt bara att vara dig själv så blir det bra! För dem som inte tycker om utveckling finns det ju andra bloggar och forum. Själv stannar jag kvar!

  14. Helt rätt Emma! Bit ifrån! Driver själv en blogg i mindre skala och det finns inget värre än när folk klagar på hur man gör, vad man skriver, att man skriver för många inlägg och att man skriver för få inlägg och så vidare.

    Här på nätet är det alldeles för lätt att klaga på andra människor hur det sköter sitt jobb och alldeles för ofta görs det utan en tanke på att det sitter en människa av kött och blod på andra sidan. Det är lätt att klaga och jag tror inte många förstår vilket arbete det är att driva en bra blogg.

    Själv har jag för längesedan gett upp att försöka tillfredsställa mina läsare för jag orkade helt enkelt inte. Idag skriver jag på bloggen när när andan faller på. Förra helgen tog jag påsklov och uppdaterade inte på en hel helg. Antalet besökare har minskat, men det har även klagomålen och ingen är nog gladare än jag 🙂

    Du gör ett kanonjobb Emma. Jag hade aldrig orkat!

  15. Du och din blogg är oslagbara! Gillar bilderna, njuter av kort och långa inlägg i en skön mix och älskar att din charm och sköna personlighet alltid strålar så stark!

    Ha det underbart!

    Kramar,
    Lexandra

  16. Meh! Det är ju just på grund av allt detta som vi alla kikar oss in här! De här djupa texterna som bara skriker ’dig’ hade inte varit några speciella längre om du pumpat ut dem varje dag. Och att du visar dina kläder, din son, din vardag är ju för att vi gillar att läsa om vad du har för dig. Att du länkar är bara kul, ibland är det något som intresserar mig, ibland inte. Men jag måste ju inte gå in här och jag måste definitivt inte klicka på länkarna, ergo länkarna kan omöjligt störa mig om jag bara väljer att inte klicka på dom?.. Jag förstår inte problemet! Vi är många som gillar din blogg precis som den är, och alla justeringar som du väljer i din blogg gör det bara till vad det är – din blogg! Kul att du kan vara hemma med sonen lite längre, passa på och njut och klappa dig själv på axeln för att DU gjorde/gör det möjligt 🙂 Kram!

  17. Kör på! Kikar på din blogg varje dag och inte en enda gång har jag saknat något eller tänkt att något skulle vara på annat sätt! Kanoners!

  18. Du har så rätt i det du skriver finast Emma 🙂

    Men när du ställde frågan på FB så ja, då frågade du oss, å så fick du svaren, kanske inte bara det braigajagvillhörasvaren, men du fick lite olika svar och många ödmjuka och fina :).

    Jag läser din blogg oavsett 🙂 varje dag, första på agendan, japp. Som att jag sa att jag älskar när det e massor av bilder, mer foton!, det är en komplimang från mig..inget krav som det kanske låter. Det är bara något snäll jag vill säga dig, där är det aldrig sagt att du ska ändra något för vare sig mej eller någon annan. Jag hoppas du förstår det, kloka kvinna.
    Å gör det som känns rätt för dig, koder eller inte 🙂
    Stor kram och fin helg 🙂

    1. Jamen jag frågar ju därför att det är viktigt för mig, och jag gör såna här tekniska justeringar därför att det ÄR viktigt för mig, men jag kommer ju hur jag än gör att inte kunna göra alla nöjda. Men detta är det närmaste jag kan komma, precis som det närmaste med rabattkoderna var att bara lägga dom på fejan. Hade ALLA där inne sagt nej till rabattkoder hade jag ju fortsatt skitit i att lägga ut dom 🙂

      Kram

      1. Jag var en av de som svarade på din FB fråga.

        Bara ATT du frågade oss läsare på FB gör dig till en alldeles speciell bloggare. Du visar dina läsare att du bryr dig, att du verkligen VERKLIGEN vill göra ditt yttersta för att det ska bli bra för så många som möjligt. Att alla skulle bli nöjda är inte realistiskt.

        Alla som bloggar vet att ibland tryter inspirationen och då blir det lite länk-inlägg, youtubeklipp och annat. Det är väl inte mer än normalt..den som klagar på det borde nog prova på att blogga själv och föreställa sig att man har så många läsare som du har.

        TACK för att du faktiskt frågade dina läsare, TACK för att du gör ditt bästa för att behålla dig själv och din blogg men ändå tar in feedback. Sen ska du strunta i alla trista typer som kommer med krav…

  19. ojojoj! blir nästan lite chockad! att det finns så många som känner att de får ställa såna krav. jag skulle nog skämmas lite jag. näe inte begära mer av ngn annan än man klarar själv, skulle jag vilja säga. jag läser här pga att du är en sån skön kvinna och det är allid ngt intressant, roligt eller bara vackert attt ta till sig. olika varje gång och det är det jag gillar. att du är du och att ibland så är du lite mer =) man känner igen sig i dina texter oavsett om de är undersköna eller bara vanligt lajjlajj. du är mänsklig och därför tittar jag in här minst en gg/dag. och du är sjuukt duktig på ditt jobb. och du är din egen chef. du bestämmer! stora kramar till dig och jag skulle aldrig be ngn vara ngn annan än dem själv…

  20. Men herregud – jag blir också chockad – vilka KRAV, det är ju DIN blogg
    och DU gör exakt hur DU vill, har människor inget annat att bekymra sig över
    än hur DU använder DIN blogg??? Vi har ju ”bara” att ta ställning om vi VILL läsa den
    eller INTE. Hur SVÅRT kan det vara???

  21. OMG!! Att ”folk” orkar… om de inte är nöjda, el tycker att det är jobbigt så läs nått annat för böveln! Anledningen att man läser en blogg är väl för att man gillar innehållet, bloggerskan & sättet bloggen är uppbyggd på! Keep on the good work & gör det som passar dig, skulle du helt plötsligt börja ändra på för mycket, så kan det ju hända att man tappar borts sig & sitt sätt att skriva, & SNÄLLA gör inte det! & med det vill jag önska en trevlig helg! http://www.youtube.com/watch?v=ICSAiZm9hEQ

  22. Men Emma, jösses, jag är chockad! Att över huvud taget behöva försvara något sådant är tragiskt. Men jag förstår dig! Skulle vara intressant att veta varför man stör sig på länkningar, det är ju bara några bokstäver i annan färg!?! Kan det vara så att det finns risk att du kanske tjänar några kronor, som är så oerhört provocerande?!

    Fortsätt på ditt sätt!

    Kram Lena – gott för själen

  23. Jag tycker du e fantastisk! Rolig att läsa och bloggen har allt jag kan önska, inredning, kläder, makeup, barn, kärlek och passion!! Kul med länkar till allt, e jag intresserad så klickar jag på dem. E jag inte skiter jag i det. Fattar inte va problemet e. Det finns bloggar som e opersonliga och ytliga, det är verkligen inte din. Tack för en bra blogg/ kram Linda

  24. Jag är så imponerad av dig. Har själv en liten parvel på 3 månader hemma. Får alltid en sån ”peppkick” av att kika in i din blogg oavsett vad du skriver – det inspirerar mig till att börja fota, komma igång med skrivandet igen på rikigt efter år av ensidigt journalistarbete eller slå på stort och starta igång en tidning med samma känsla som din blogg. Du gör liksom mammaledigheten till ett stort hav av möjligheter som man kan göra de dagar man är trött på att hänga i soffan med tuttarna ute. Även om de dagarna är ganska sköna de också 😉

    All kärlek till dig. Spark i baken och keep on going.

  25. Emma, jag måste säga att du gör ett fantastiskt arbete med din blogg. Den är rolig, intressant, tänkvärd. Full av överraskningar och händelser. Det som gör den bra är att du skriver från hjärtat, oavsett om du har ”ett moment” eller inte. Man kan alltid kika in här och se vad som hänt, bli på lite bättre humör och skratta för sig själv en stund.
    Det är fint att du skriver att du gör den för oss… men du måste göra den för dig själv för att inte tappa bort dig i ambitionerna att vara alla till lags. Bra att du satte ner foten!!! Självklart så ska du ha annonser och tjäna pengar på att vi faktiskt kommer hit, dag efter dag. Den som inte gjorde det vore ju rent ut sagt korkad. Kan förstå att man inte har annonser på en blogg med relativt få läsare. Men har du några tusen om dagen så… köööör!! Vem skulle tacka nej till cash i handen liksom? Nej, just det!
    All respekt till dig!!!
    Kram Jannike

  26. Brukar inte kommentera så ofta men alltså Emma, du är så bra! (och du tänker precis som jag. Jag tycker också att alla andra är idioter. Haha :))

  27. Jag har följt med din blogg ästa från början och uppskattar den i alla sina former! Tack! Kör hårt bara! Ett tips för den som vill fokusera på inlägg och hellre läser utan sidobanners: använd rss-feed-läsare. Det är ett super verktyg som samlar alla bloggar på ett o samma ställe och ger utrymme för inläggen!

  28. Många har redan skrivit så bra saker.
    Jag nöjer mig med att tillägga att i min värld är du bäst. Du förgyller mina dagar och fortsätt för allt i världen att vara du!
    Kram

  29. Men du är la för go! Jag älskar allt du skriver och gör. Underbart! De som inte gillart kan väl skita i att läsa då, inte ditt problem.

    Trevlig helg!

    KRAM

  30. Helt otroligt att du ens ska behöva skriva det här inlägget. Jag förstår inte riktigt behovet vissa har över att dra det till sin spets att uttrycka sin åsikt. Äh, fortsätt gör din grej, på ditt vis, det är omöjligt att göra alla nöjda. Och risken är att man på vägen mot att tillfredställa ALLA tappar gnista och en bit av sig själv.

  31. Älskade Emma !!
    Gör precis på det sätt som DU vill ha det – de som inte vill ha det på ditt sätt – who cares? För att kunna leverera så måste saker och ting vara på ens eget sätt, med sin egen prägel. Varför ska du göra om dig och din blogg, dina inlägg, dina bilder, länkar whatever så att det ska passa vissa? Nä kära du – fortsätt med DIN STIL!! Jag älskar din blogg – det är den första jag tittar in på varje morgon….hmmm nästan varje morgon iaf.
    Man kan inte tillgodose alla – det är ju stört omöjligt – men man måste absolut först och främst se till att det passar en själv – både när det gäller inspiration, frekvens och liknande! Keep up your amazing work – your own way!!
    Kram

  32. Vet du vad? Jag beundrar dej skitmycket! Du har driv, du är ambitiös och du orkar hålla på och blogga vareviga dag. I mitt liv som bloggare (sen bloggandet startade ungefär vid 2005) har jag haft bloggar MEN jag har aldrig lyckats hålla dem så levande som du. Det kan gå månader mellan mina blogginlägg ibland. Bloggandet är så olika. Alla kan ha en blogg men få kan göra den till ett företag, något vinstdrivande. För det krävs så mycket arbete och engagemang i det. Mycket mer än folk någonsin kan förstå. Jag tycker att du ska vara stolt över vad du har åstadkommit. Vilket jag iof tror att du är 🙂 Du startade den här bloggen typ nyss och är redan jättestor! Antar att detta inlägg föregåtts av sura kommentarer som tycker att det blivit mer reklam osv. Men vet du, jag tycker du delar så mycket med oss läsare, din förlossning t.ex. (Hur privat är inte det?) Du är verkligen värd att få lite lön för mödan! Höhö, kom ihåg att med fler läsare kommer fler bitter-fi**or och det är inget att bry sej om!! De fortsätter läsa ändå. Var så säker!

  33. Ojj har aldrig förstått att länkning kan vara störande…alltså det är ju din blogg! Cheeses! Fortsätt som du gör Emma, jag tokgillar din blogg och förstår att inläggen tar tid och att inspirationen tryter.
    Men som sagt, jag TOKgillar din blogg, så fortsätt som DU vill göra:)

    Kramis

  34. Shit, jag säger bara hatten av för dig… Jag läser din blogg dagligen och när man väljer att läsa en blogg så får man ju ta alla delar av den, både det man gillar och inte gillar. Och om inte gillar-delen överväger så får man ju lämna bloggen. För aldrig att jag skulle lägga ner energi på att läsa något jag stör mig på… Jag läser nästan aldrig kommentarerna så jag visste inte att detta med länkningen var ett problem och förstår fortfarande inte riktigt om jag ska vara ärlig. Om man inte vill veta var saker kommer ifrån kan man inte då bara strunta i att trycka på länken..? Då är det ju bara ”jag har på mig det här i dag” och det är väl inte så fasligt jobbigt att läsa?

    Helt omöjligt att göra så många läsare som du har nöjda, hoppas verkligen alla fattar jobbet och tiden du nu lägger ner på att i alal fall försöka!

    Ha en trevlig helg!

  35. Jag förstår inte hur du pallar vara så pedagogisk. Hos mig är det bara ”såhär skriver jag, passar det inte så läs nån annan jävla blogg”. (och typ ”gör det bättre själv”) Och så en ordentlig punkt på det.

    Jävla narcissister till läsare. Skönt att de tillhör en försvinnande minoritet. (dock inte mindre enerverande för det)

  36. Emma, du är fantastisk!
    Jag kikar in så gott som varje dag, ibland flera gånger på en dag för jag vet hur hängiven du är och bjuder på flera inlägg/dag = helt otroligt generöst faktiskt!
    Förstår att det är tråkigt och jobbigt när läsare är irriterade/missnöjda och att du vill att det ska vara så optimalt och effektivt som möjligt, men du det är skitbra det du gör nu, på riktigt! Visst fundera och reflektera, men slå för allt i världen inte knut på dig.
    Tja, ville väl bara säga hur mycket jag gillar dig och det du gör, jag gillar mycket!
    Ha en fin helg!
    Häls. Mini

  37. Gillar DIN blogg precis som den är! Läser i stort sett alltid med ett leende på läpparna. Du piggar upp min vardag! 🙂 kram

  38. Din blogg är underbar och glädjer mig varje dag 🙂 Själv gillar jag länkar och shoppingtips men det är ju bara en bonus som jag är glad att du har men jag skulle heller inte sluta att läsa om dessa försvann – så jag läser för att jag gillar det Du presenterar…

  39. I love you Emma – precis som du är! TACK för att du tar dig tiden att dela med dig av dig själv och ditt liv till oss så ofta som du gör 🙂

    Kram Malin

  40. Emma, du har en sällsynt förmåga att göra det minsta lilla intressant. Det är en gåva.
    Att du ska anpassa dig efter alla dina läsare är ett omöjligt uppdrag men du gör så gott du kan. Det som är det viktiga är att lusten finns där för skrivandet. Därför måste du ju göra det på ditt sätt. Jag tror att många som läser också är bloggare och förstår ditt dilemma. Vi har väl alla det till och från. Oavsett hur du vänder dig så har du rumpan bak så gör som du själv vill för att inte tappa lusten. Det vore ett slöseri.

    Det finns mycket i ditt sätt att skriva som är spännande. När jag kommer in här så vet jag aldrig vad som väntar mig- det är fantastiskt. Du inspirerar, du roar och du förgyller min vardag.

    Skickar dig en kram och tackar för ett bra inlägg och en underbar blogg.
    //Helen

  41. Fortsätt att skriva som du gör och om det du vill skriva just då, det är ju därför vi är så många som fortsätter läsa. För att du är du. Och fortsätt länka och tipsa, jag gillar det massor! Kanske inte min plånbok men min inspiration sprudlar! 🙂

  42. vissa{s} illusioner är vackrast krossade.
    tyckte det var rätt sexigt dessutom.
    och så ’mina små kycklingar’som avslutning,
    underbart dubbeltydigt. älskart’ 🙂

    Du är bäst precis som Du är ju.

  43. Jag tycker du ska göra bloggen på ditt sätt, sen får väl var och en själv bestämma om dom vill läsa all text eller bara titta på dom fina bilderna. Du kan ju faktiskt inte tillfredsställa alla oss läsare. Jag tittar in här för att jag gillar din blogg. Den ska fortsätta vara på ditt sätt inte på mitt.
    Ha en skön kväll!
    Kram

  44. Till alla som kommer med råd och önskemål och fram och tillbaka – hit och dit. Läs inte Emmas blogg längre om ni inte gillar den. Orka hålla på att försöka styra vad Emma borde eller inte borde göra.

    Jag lyssnade på en man som jag inte minns namnet på – någon som är stor i den sociala medie-världen. Han hade fått motta mycket kritik från folk som tyckte han ”was over-telling” när han delade med sig på sin blogg om sin prostatacancer. Hans svar på detta var ”maybe they are over-listening”. Med det menade han, han har inte tvingat någon att läsa det han skriver. Med ett knapptryckkan de som stör sig på honom ta bort honom från facebook, twitter eller linked-in.

    Svårare än så är det inte.

    Låt Emma skriva om vad precis hon vill. Och Emma, ansträng dig inte så mycket för oss. Vi gillar dig massor ändå (nu fick du ett råd ändå… att det ska vara så svårt… hehe).

  45. Du gör ju det här skitbra. Så är det med den saken, och all heder åt dig som ändå försöker vända å vrida å ändra efter alla läsares behov. Det är väldigt, väldigt bussigt av dig. För min del är allt alldeles ypperligt precis som det är, och jag känner inga behov av att specialbeställa inlägg vare sig här inne eller hos nån annan. Det är ju ditt liv som glimtar förbi i inläggen, ditt liv som du formar och tar beslut om. Så det vore väl jäkligt märkligt om vi plötsligt skulle göra anspråk på att få planera det åt dig. Näe, jag tycker somliga borde vara tacksamma över hur generös du är med din tillvaro. Hur generösa vi alla är som bloggar.

    Så tycker jag. Faktiskt.

  46. Bra skrivet!

    För min del bryr jag mig liksom inte. Din blogg är din och bara din, och läser gör man för att man vill.
    Kram!!

  47. ToppenEmma, ha din blogg precis som du vill ha den,, det tror jag är viktigt!
    Tappar man bort sig i det man vill, så loosar man kanske sin själ lite som finns med så mycket nu;) Personligen skulle jag inte lyssna på vad andra tycker jag ska ha/skriva/visa i min blogg, jag anser att det är mina egna beslut i min blogg;)
    Du är så otroligt kreativ och drivande så kör ditt race=)

    Kramar
    Adela

  48. Jag är inne och läser varje dag för att jag gillar att läsa det du skriver, har inga krav på vad som ska skrivas i någon annans blogg. De som inte är nöjda med vad som skrivs kan väl låta bli att läsa och lägga sin tid på något annat? Tycker detta är en superbra blogg! 🙂

  49. Jag gillar dig!

    Det är härligt att du bloggar för oss, och att du är ärlig med det. Men glöm inte bort dig själv bara!
    Sen älskar jag att du gör det för Leos och din skull. Det är kärlek.

    Bloggen är som ett glassigt magasin! Jag gillart! Lite vardag, lite snygga bilder, lite tankar massa må bra. Jag köper inte alla magasin, bara de jag gillar. Jag besöker inte allas bloggar, bara de jag gillar.

    Keep going strong!
    Kram

  50. Fattar inte att folk orkar. Det är ju din blogg och det är ju en omöjlighet att alla ska bli nöjda. Det är ju p.g.a ditt målande sätt att skriva och all variation som gör den så fantasktist bra. Fortsätt skriv på det sätt som passar dig, för det är ju din energi, kreativitet och din glädje som gör bloggen så förbaskat bra. Om det handlar om förlossningsbrev, Walla eller fotografering på leråker spela roll. Jag älskar din blogg.
    En dag utan ”att vara någons fru” blogg – är ingen bra dag.
    Du är bäst med eller utan länkar.

    STOR KRAM till dig

  51. Först undrade jag vart det här inlägget skulle leda, sen sitter jag och hejjar på dig Emma och tycker att du inte skulle behöva förklara dig på detta vis. Men läsningen blev riktigt underhållande och du har visst en sån där dag som kommer någon gång då och då igen 🙂 Fast jag vill tillägga att jag personligen gillar att läsa om det mesta du skriver. Och vill gärna att du länkar eller gör på ditt nya spännande sätt. Tack!

    Kram Linda

  52. För mig är det superenkelt! Gillar man inte en blogg, då fortsätter man inte att läsa den bloggen! Att vara negativ och otrevlig mot varandra oavsett om det sker IRL eller i zyperspace är så ouppfostrat!
    Fortsätt att vara dig själv i livets berg- och dalbana och skriv det du själv vill skriva om!
    Du verkar vara är en skön tjej med en skön stil!
    Kram och trevlig helg!
    Ester

    1. Håller med, om man inte gillar så får man faktiskt ta sitt eget ansvar gå därifrån, inte försöka göra om den som har bloggen. Svårare än så kan det ju inte vara.

      /Helene

  53. åååh emmaaa !

    vill du bli min mentor? i livet? eller nä förresten, du är min mentor. genom det du skriver och den du förmedlar att du är. jag kan liksom inte tacka dig för det tillräckligt. men tro tusan att du betyder! för det gör du. så tack. så in i nordens jävla helvetes största fetaste tack.

  54. Jag tycker det är rätt bra att du krossar den illusionen om att bloggare bara bloggar när inspirationen flyter till. Då skulle inte mycket hända, som med allt annat krävs disciplin och planering.

    Jag tycker att det är en fin kompromiss du håller på att ta fram för även om jag personligen inte störs av länkar, så förstår jag argumentet. Det är ju en känsla att man inte vet om det är din smak eller om det är dold marknadsföring (kolla så många anmälningar Engla fått) och det i längden förstör ju tilliten man känner för bloggaren. Så jag förstår helt kritiken.

    Vad gäller mig, så älskar jag de inlägg där du är personlig som dina tankar om vänskap, kärlek – hur du träffade din man tycker jag är så vackert att jag läst om det flera gånger. Jag bläddrar gärna tillbaka till, ska vi kalla de ”lite djupare” inläggen men jag förstår också att när du nu har bloggen som jobb och måste få ut ett visst antal inlägg varje dag kan det bli svårt för inspirationen. Jag tycker ändå det är himla hemtrevligt härinne.

    Happy helg
    Kram
    M

    1. Jag hoppas ju att de som läser mig förstår att det jag visar är min smak och ingen annans. Oavsett om det gäller kranium i glasburkar eller brallor med häng 🙂 Men jag hoppas att detta ska underlätta för precis alla parter.

      Kram

  55. Tycker man kan jämföra en seriös blogg med en veckotidning. För en veckotidning får man betala, ganska mycket tycker jag, och sedan är ändå halva tidningen full med reklam. Men vill man ha tidningen så köper man den ändå och inte ringer/skriver man och klagar till tidningen, eller?
    Nu är jag en väldigt ny bloggläsare men har hittat dig och underbaraclaras blogg som jag är grymt imponerade av, just nu läser jag hellre er än en veckotidning. Era bloggar är roligare, vackrare, intressantare och personligare! Fantastiskt att det är gratis att läsa och få ta del av allt ni ger (reklamen i din blogg är förresten mkt lättare att ignorera än vad den är i en veckotidning, tycker jag…)

    RESPEKT till alla bloggare, vi får ta del av dem helt gratis och kan sluta upp med detta när vi vill om vi vill! (= no need to ”gnälla”)

    Kärlek till dig!

  56. Emma, du är underbar, du får en att skratta så man nästintill kissar på sig, kommer speciellt att tänka på Spanxs och ”aulan”. Du gör ett strålande jobb med bloggen,inläggen är aldrig tråkiga eller gråa. Gör som du känner med länkningar och diverse, dom som inte finner sig i det behöver inte läsa. Keep up the good work!

  57. Har aldrig kommenterat förut men har läst din blogg i ungefär sju månader när jag har varit lite allmänt nere och jag måste säga att jag tycker så mycket om den! Så fortsätt på ditt sätt, du förgyller min dag och inspirerar!

  58. Jag är förvånad över hur folk orkar. Varför i h-vete läser man en blogg man stör sig på? Och varför ska du behöva försvara dig?

    Jag fattar inte varför såna som Mrs G som kommenterat och stört sig förut fortsätter läsa? Om jag köper ett magasin och jag inte gillar innehållet köper jag det inte igen. Enkelt!

    Kram

  59. Ha ha! Du är härlig. Det går för sjutton gubbar inte att hitta en mer diciplinerad och produktiv bloggare i hela vida blogg-världen. Hur kan någon någonsin begära mer/annorlunda?

    Jag för min del ser massor fram emot Volvo-videon och undrar om vrålåket står kvar utanför huset på åkern eller inte.

    Ha en bra helg!

  60. Men vackra du! Förstår verkligen hur och varför du känner som du gör.. Det märks hur mkt du värnar om dina läsare i det här inlägget, det gör det verkligen! och att vara kreativ är verkligen inget man kan bajsa ur sig hur som helst, ibland bara tar det ju emot helt, och när det brinner..ja då kan man inte skriva/pyssla/eller vad man nu gör fort nog.. All värme till dig, vet och förstår hur mkt tid du måste lägga ner..jag vet ju själv hur mkt tíd mitt eget tar. Jag har full tillit till att du bara visar sådant du själv älskar och brinner för, försök att inte låta alla andras olika viljor ta för mkt energi från dig. *pepp kram*

  61. Måste du skriva så mycket text? Hahaha, skojade bara. Blir fascinerad över att folk kan kritisera någon som släpper in oss i sitt liv? De måste verkligen skaffa sig egna liv, med innehåll. Du är grym Emma! Ha det gött och fortsätt göra det du gör på DITT sätt! Ulrica

  62. Jag diggar dig och din blogg jätte mycket å jag tycker det är skitbra att du länkar till olika butiker o.s.v. så att man kan hitta alla snygga prylar/kläder som man själv kanske också vill ha. Men jag tycker nästan att du är för snäll här, de som stör sig på diverse saker här inne kan enkelt lösa sina problem genom att sluta läsa i istället. Fast jag är nyfiken på din lösning som kan pleasa alla 🙂

  63. Åh, Emma, kör på bara! Vi är så många som håller på dig och verkligen uppskattar det du gör! Mer kärlek till dig och alla fantastiska bloggare därute säger jag bara. Heja!

  64. Jag blev alldeles matt när jag läste ditt inlägg, DET var superbt skrivet, det som gjorde mig matt var att du alls behöver skriva och försvara din egen blogg. Jag läser den flera ggr/dag och det just för att den är din och du gör den personlig genom att blanda stort och smått i vardagen. Om något inte passar mig så kan jag ju välja att inte läsa, du ska knappast behöva justera din blogg, det är en omöjlighet att tillgodose alla läsares tycke och smak!

    Nej du, skriv och gör precis som du vill med din blogg! Du är en strålande skribent, grym fotograf och har ett härligt driv! Sen, är du i Hbg någon gång tar den här NCC-anställda gärna en kopp kaffe och hör vad du hade för idéer för vår marknadschef:)

  65. Du anstränger dig inte för oss (och vi är inte dina små kycklingar – hur uppblåst kan man bli??). Som du själv sa: bloggen är ditt jobb. Du anstränger dig för dig själv, för cashen och för din karriär. Var åtminstone ärlig med sånt, och skippa skitsnacket.

    1. Ylva; ponera att det är så. Då måste jag ju göra alla nöjda för att alla ska stanna kvar så att jag kan håva in storkovan på den här bloggen och sitta hemma och pilla mig i naveln och räkna pengar = jag MÅSTE alltså anstränga mig för er så att ni ska tycka att det här är the place to be. Självklart. Men visst, om man ska vara nitisk står det inte nånstans i texten VARFÖR jag anstränger mig för er så det är såklart öppet för egna tolkningsförslag. Där väljer man själv att tro det man vill.

      Jag har aldrig hymlat med att jag tjänar pengar på bloggen, att jag driver den som om den vore ett företag och att jag använder den för att utforska nya karriärsmöjligheter. Det vet man om man läser mig. Jag ser det absolut inte som en svaghet, jag har inte tid att lägga så mycket tid på nåt som inte skulle gagna mig i slutändan – oavsett om det gäller att kunna förlänga mammaledigheten eller skapa en bra entreprenörsgrund att stå på. Eller tid och tid, jag har inget intresse av det. Därför tar jag för givet att alla har det med sig den informationen och inte känner sig ”lurade”. Med det inte sagt att jag heller inte genuint är intresserad, att jag blir genuint glad eller att jag genuint tycker om människor. Hade det inte varit för att jag har hjärtat med mig skulle jag ha kunnat ta helt andra vägar med bloggen eller med arrangemangen runtomkring som skulle varit mer lönsamma men som jag inte hade kunnat stå för ut mot läsare som jag respekterar, eller som hade gjort att jag inte hade kunnat känna en stolthet i mitt bloggande och därmed fått lägga ner tillslut. Det här är ju människor som jag möter, som jag vill möta och som jag till och med vill kunna vara en inspiration/motivation för. Fatta vilken jävla grej; att nån blir peppad av det jag gör! Det är en rush för mig, det också. Jag skulle till exempel ALDRIG ställa upp i någon form av tävling där det faktum att jag har många läsare skulle göra så att jag vann. Vet du vad jag menar; typ som Apollo har ibland osv där folk ska rösta på vem som ska åka, eller som Beckers har nu där man kan vinna en ommålning på sitt hus. För DET känns inte bra för mig, då tar jag faktiskt något från nån annan som kanske inte har råd att betala den där semesterresan själv eller ommålningen av huset. Och det är inte fair play. Så tänker jag.

      Det finns väl två sidor av varje mynt? Självklart är jag en businesskvinna och jag är inte dum i huvudet, men jag är samtidigt jävligt mycket människa med mina egna moraliska ramar. Varför måste jag vara rent vinstdrivande eller rent medmänsklig? Jag vill inte behöva välja. Därför väljer jag inte heller. Jag tänker fortsätta att tjäna pengar på bloggen, jag tänker fortsätta att försöka tjäna MER pengar på bloggen (vem vet jag kanske till och med gör ett heltidsjobb och ett framgångsrikt koncept av den) och jag tänker fortsätta att göra det på ett sätt som jag kan stå för, som jag inte hymlar om och som känns bra i hjärtat för mig när jag kommer hem och kryper ner i sängen och tänker på vad jag har gjort. Det här är inte på bekostnad av någon annan. Alla får plats. Och jag sover gott om nätterna just på grund av den anledningen.

      Och ja, det finns säkert de som tycker att min vänlighet och mitt sätt att se på hur man bemöter andra är en ”image” eller en fasad jag håller upp för att tjäna pengar på det (hur mycket pengar tror folk egentligen det handlar om?!) – och om det nu är så; finns det verkligen inga värre fasader att i så fall hålla upp? Än att vara vänlig? Just saying.

      Och kycklingarna? Kärleksfullt. Men det uppfattas kanske inte av alla. (Dessutom var det rent melodiskt en bra avslutning på texten; jag hör mina texter som melodier när jag skriver dom och slutet är alltid alltid svårast att få till).

      1. Fast varför är det så provocerande med folk som vill tjäna pengar egentligen? Det är ju lätta pengar om man har en fallenhet för (i det här fallet) skrivande, och varför ska det betraktas som nått dåligt? Eller jag förstår inte riktigt. Det är ju ingen idé att leva i en illusion om att nån av oss sitter och bloggar av vår godhet, alla har vi nån baktanke med det. Det kan vara att få fler liktänkande vänner, få inspiration och inspirera, göra reklam för det egna företaget eller annat. Om det dessutom går att få lön för detta så är det inget fel med det. Tycker jag. Framförallt behöver det väl inte kasta en skugga över bloggen i övrigt? Är den bra nog att dra in pengar så borde det väl snarare vara nått att få vara stolt över, inte dölja.
        Ju.

        1. Jamen precis. Jag skäms inte över det. Jag är en entreprenörsdotter, jag skulle skämmas om jag INTE såg till att förvalta det jag har drivit upp. Om jag bara hade lullat bort det. Nu har jag drivit upp något som öppnar dörrar för mig och som gör att jag träffar människor, företag och näringslivsfolk som jag aldrig skulle mött innan och som jag kommer ha vansinnigt mycket nytta av ”sen” i det livet som kommer den dagen jag bestämmer mig för att sluta blogga. För den dagen kommer, och då vill jag att grenarna på mitt karriärsträd ska ha växt under de här perioden, inte beskurits.

          1. Exakt! Jag tror att det är en blandning av den svenska avundsjukan OCH nån sorts förlegad kvinnobild. Faktiskt. Jag kan inte tänka mig att det hade provocerat lika mycket om du hade en snopp. Näpp. Jag tror tillåmed att du tvärtom hade betraktats som en mycket märklig manlig bloggare om du INTE försökte sträva efter att bli bättre, större, rikare. För så ska en man hantera sina framgångar. Kvinnor ska blygsamt säga ”oj, så oväntat, ska lilla jag verkligen få såhär mycket uppmärksamhet, nej det förtjänar jag verkligen inte” och hon ska definitivt blogga för andras skull.
            Well, kanske lite hårddraget, men ändå. Det är ju EN tolkning av varför detta svider i andras ögon. Konstateras kan iaf att det provocerar att vara en EntreprenörsEmma med framtidsvisioner.

          2. Vill inte strö salt i såren, eller lägga lök på laxen men jag kunde inte låta bli att putta in en kommentar här.

            Ville lägga ett svar efter Fru Frobys kommentar nedan men det gick inte att få in. Så ursäkta om det hamnar här.
            Det finns ett uttryck som jag tycker är passande i detta resonemang. (Jag menar inte att du Ylva tillhör dessa, utan mer som ett öppet resonemang kring ämnet kvinnor och karriär.)
            ”Snåla skator stoppar starka systrar!”
            Det finns de kvinnor som har åsikter om andra kvinnors framgångar. Som inte kan se det utan att känna avund. De som hela tiden ser en baktanke i det något en framgångsrik kvinna gör. Som inte kan köpa att det bakom varje framgångsrik person ligger en massa jobb, en massa planerade och en massa slit. De personerna kommer vi aldrig i från. För de vill inte se det. De vill inte se talangen, kompetensen och viljan.

            Dessvärre tror jag att det är så att vi kvinnor har svårt för att ta plats och säga: Jag gör det för att jag har en plan med det, eller jag gör det för att jag vet att jag är bra på det. Många av oss kvinnor böjer oss som axen i vinden för att inte ta plats. Det är det vi förlorar på.
            Vi måste våga göra det du gör- ta plats och ”sätta oss” på det stolarna där vi får påverka vårt liv, andras liv och samhället vi lever i.

            Jag är av en åsikt att vi kvinnor inte alla gånger stoppas av männen, även om det såklart sker. Vi stoppas av våra medsystrar. Faktiskt ofta för att vi låter det ske. För finns det något som sticker i ögonen på en viss sorts kvinna så är det en annan kvinnas framgång- dessvärre.

            Jag tror på dig Emma! Jag tror på din kraft eftersom jag har träffat dig och sett live hur det brinner i dina ögon. Jag har också ganska lång erfarenhet att tolka det som sägs mellan raderna och det som gör att människor lyckas eller inte. En tvättäkta entreprenör säger vad den tänker, vad den tycker och den står får sin åsikt. Men framför allt så har den ett mod att vilja lyckas. Det har du Emma.

            Kan inte mer än önska dig lycka till. Kör så det ryker!

            Kram

      2. Ok, tack för långt bra svar. Då förstår jag dig bättre och inser att det var ett orättvist påhopp av mig. Har blivit lite cynisk av bloggare som bara målar upp en påhittad ”persona” på sina bloggar. Det är mer det som stör mig än själva pengatjänandet.
        Ha det gott!

      3. För mig kom det faktiskt som en överraskning att du ”driver bloggen som om den vore ett företag”. Ok, jag är ju inte helt dum. Jag har lagt märke till reklamen, tävlingarna, osv. Jag har för mig att det började i.o.m. bloggeventet, och det är också runt den tiden mitt intresse för din blogg minskade. Jag trodde bara att den utvecklats så eftersom du nu har så många läsare, men det spelar ju ingen roll. Jag har följt din blogg nästan från början, och jag tycker definitivt att den har ändrats, den känns inte lika ”äkta” längre. Men observera: det här är min åsikt och mitt problem. Du ska fortsätta skriva så som du vill! Jag bara märker att jag inte tittar in här så mycket längre. Jag tycker att din blogg var mera personlig i början. Du är fortfarande personlig, men för mig känns det mera som en image nu. Alltså, jag tror ju nog att du är sån som person, men du har nu en image som folk tycker om och som du också på ett sätt gömmer dig bakom. Svårt att förklara det här… Nu vet jag inte om det här beror på att du har bloggen för att tjäna pengar på den och säljer din image, eller för att du nu har så otroligt många läsare och helt enkelt måste hålla en viss distans. Men som sagt, du ska skriva och driva din blogg så som du vill. Du skriver väldigt bra och du verkar vara en väldigt fin person.

  66. Man har alltid 2 val, är min filosofi! Passar inte ”galoscherna” får man väl ”skita” i att läsa! Enkelt!
    Jag läser iaf!
    Stor helgkram
    Milottan

  67. Men va fasen. Det är ju din blogg du gör som du vill. Tycker det är super att du länkar för nån gång kan det vara nått jag tycker är supersnyggt och vill köpa och då hoppas jag du länkat. Och vill man inte läsa om nått så kan man vänta på nästa inlägg. Jag snabbläser vissa bloggar och är det inte intressant så läser jag inte mer. Har dock aldrig hänt när jag läst dina inlägg för du formulerar dig så bra. You go girl. Your style!!!

  68. Underbara Emma. Dina funderingar och dina roliga kommentarer, inte att glömna dina underbara fotografier det är dessa som gör att vi kommer tillbaks till dig. För att du är du och för att du vågar och vill bjuda på dig själv. Det är omöjligt att göra alla nöjda, vad känns bäst för dig? Följ ditt hjärta och vi kommer att fortsätta att följa dig! Kram

  69. Härligt inlägg idag 🙂
    Du är BÄST!
    Därmed basta!
    Stor kram till dig och din fina familj!
    Elisabeth
    Snobben o Dennis
    Mannen hälsar också!

  70. Tjaa, jag vet inte hur du gör och får till allt, men du gör det så himla bra. Fortsätt med det!

  71. Du är helt och hållet 110% beundransvärd!! Hur många skulle klara/vilja/orka lägga ner så mycket möda, tid och omtanke om sina läsare, ge så mycket av sig själv och sitt liv, leverera så många underhållande skarpsinnigheter, både djupa och mindre djupa (men alltid personliga, inspirerande och ytterst läsvärda) om allt mellan himmel och jord, och dessutom visa så mycket intresse och respekt för sina läsare och deras åsikter, även när somliga ”roffar åt sig hela handen” och tror sig ha den egoistiska rätten att kräva att just deras önskemål ska tillgodoses? Jag vet bara EN som klarar det och det är DU. Bra att du sätter ner foten här. Somliga fattar bara inte var gränsen går. Kärlek och Respekt till dig, forever! <3 Kramar, Madeleine

  72. Va? Har du reklam på din sida? Har jag aldrig sett….fniss
    Mig stör det inte alls, ser det mer om inspiration och har full kontroll över mig själv om jag vill eller inte vill klicka på dessa sidor. Herreguuuud vad folk tar sig friheter att kritisera!
    Passar det inte så skit i att kika in på bloggen, hur svårt kan det va?
    Detta e klart den bästa bloggen som finns! Stå på dig Emma, du e bäst!

  73. Tråkigt att du ska behöva skriva ett sånt här inlägg. Vad hände med sunt förnuft och medmänsklighet egentligen? Tycker i alla fall att du gör ett kanonjobb och jag blir jätteglad av att läsa dina inlägg, vare sig det kommer ett eller sju stycken på en dag. Eller om de handlar om haklappar eller meningen med livet. Keep up the good work, kram på dig!

  74. Du har en helt underbar blogg med stor själ och hjärta och det märks verkligen att du lägger ner tid på den. Tycker att du gör ett fantastiskt jobb och det är ett rent nöje att läsa, och det är väl självklart att du bestämmer över vad du ska skriva om, hur och när. Bra att du satte ned foten, heja dig!
    Stor kram till dig och fina familjen,
    Emma

  75. Hej!

    Anledningen till att jag och säkert många med mig är för att det är din personlighet, ditt sätt att skriva gör mig glad. Vad du skriver om spelar inte så stor roll för mig, jag har förstått det där med att livet går upp och ner, vems gör inte? Sen tycker jag att du fotar väldigt fint och inspirerade. Och att du har snygga kläder. Och att du har ett schetafint hem. Och att du har en underbar son. Och en underbar man (obs, känner er inte men från-andra-sidan-internet-sett). Och i ärlighetens namn är det inget jetset-liv jag är ute efter att få följa, känns skitbra att inte behöva få ångest över att Blondinbella flänger hit och dit heeeeela tiden medan jag sitter hemma och glor på tv. Inget ont om hen, känns bara bra att få lite kontraster och känna att man inte behöver åstadkomma så mycket jämt, att det kan få vara nog med babysim och sen tar man helg.

    Nu har jag nog babblat bort mig själv tror jag, men det jag ville komma fram till är att fortsätt så länge du orkar och vill. Känn ingen press över att försöka göra alla nöjda, gör det för din egen skull tycker jag. Och vad annonser och länkar befarar, nä förresten. Blir så sur över att folk aldrig kan vara nöjda. Ha som du vill, jag gillar länkar. Tack och bock!

  76. Mitt första inlägg här! Däremot har jag läst varje inlägg sedan ett år tillbaka 🙂 jag gillar dig Emma och därför fortsätter jag titta in här varje dag. Du ska helt klart göra din blogg på ditt vis och det är därför vi (jag) läser allt roligt;)

    Fortsätt med att vara du på ditt sätt!

    Kram Sandra

  77. har du haft något videoinlägg någon gång? bara en fråga, kul att höra folks röster. bara en undran alltså.

    kram

  78. Hörredu Emma! Att du ens behöver skriva detta inlägg är för mig helt oförståeligt. Din blogg är fantastisk precis som den är just för att den är som den är. Ändra ingenting pretty please. Jag älskar allting med den, I shit you not! 😉

  79. Japp,man kan ju undra ibland. Varför läsa om bloggen är jobbig? Personligen älskar jag din blogg & är inne 750 ggr om dan och har högläsning för min mamma ibland oxå 🙂 Fortsätt som innan,vill man inte klicka på en länk så får man ju låta bli (men hur ska man då veta vad man inte kan vara utan? 😉 ) Folk som klagar är säkert bloggare som inte har så många läsare som du… Kram & pepp!

  80. Jag knallar in å ställer mej i hyllarledet!
    Din blogg är fantastisk å de allra flesta läsarna likaså. Stämningen här i kommentarsfälten är liksom mycket varmare än i nån annan blogg.
    Jag tycker det är sorgligt att du ska behöva försvara länkar å reklam? Okej om man försöker å vill provocera, men just en sån sak? Obegripligt att någon klagar på det!
    Keep up the good work! Kram

  81. Men allvarligt talat. Hur f-n orkar man bry sig om hur det länkas eller inte länkas i någon annans blogg. Det är ju helt befängt!!!!

    Att du ens ska behöva försvara hur du väljer att göra i din blogg är ju helt galet. Din blogg, du bestämmer!!!

    Allt gott!! KRAM

  82. Hej Emma!
    Måste bara säga att jag blir nästan lite lessen över dethär inlägget. Jag menar, du har en av de härligaste bloggarna, du har underbara fotografier, om det då är Leo, hundarna, skåpen eller skorna du fotograferar så är de otroligt vackra! Du har ett underbart sätt att skriva på, humorn i inläggen räddar min dag.. Länkarna, de är ju bäst, hur ska man annars veta var du köpt alla fina saker ifrån. De är kanske så bra ekonomiskt sett, eftersom de får mig att vilja sprätta iväg pengar så det bara ryker å flaxar! Men däääng, man bestämmer ju själv om man klickar på dom eller ej!

    Följ ditt hjärta raring!
    Man får aldrig alla nöjda!
    Kram Lena

  83. Jag är relativt ny i bloggvärlden, både som läsare och skrivare så den här diskussionen (som tydligen verkar vara vanlig i bloggosfären) är för mig helt jävla ofattbar.

    Alla har såklart rätt till åsikter men en blogg är en blogg och den som äger den får väl förvalta den bäst dom vill. Är det en blogg av politisk karaktär ber man kanske mer om åsikter, diskussioner och även meningsskiljaktigheter men en feel-good blogg som din är väl bara att antingen läsa eller strunta i det. Jeezöss.

    Länka vart du vill, hur du vill. Tjäna pengar på vad du vill. Do your thang, det är ju därför du har så många läsare. Om det mot förmodan kommer en dag där läsarna försvinner får du väl göra nåt annat du är duktig på:-)

    Hepp hepp

  84. Uj uj uj, vilket inlägg! Än en gång blir jag galet imponerad av dig! I min värld är du en helt fantastisk förebild, jag önska att jag var som dig & strävar nu efter att tänka & aggera lite mer som du.

    Jag vill bara tala om att jag är en läsare som fullständigt älskar allt du skriver & gör. Älskar variationen av inlägg, av mix mellan text & bilder, av mix mellan pyssel & shopping, hemmaliv & utflykter… Det är så himla bra så jag skulle till och med vilja påstå att jag älskar dig! <3 du förgyller min blogglösning & du motiverar & inspirerar mig tonvis! Tack så mycket för det!

    Hoppas dufår en härlig lördag,
    Kramar!

  85. Ställer mig OXÅ i hyllarledet. När du har så många läsare finns det ALLTID kritiker bland dem, så är det bara och det är likadant i livet i stort. Låt inte de påverka dig fastän det kan vara svårt. Håll ditt fokus på det du vill och har som mål. Denna förbannade Jantelagen får folk att känna avundsjuka, kritisera och vilja hacka ner på någon som inspirerar, motiverar och glädjer. Tänk så många människor du gör detta för varje dag, inklusive mig själv. Jag hoppas verkligen att bloggen ger dig energi, att det utvecklar och öppnar dörrar för dig som entreprenör och att du tjänar pengar, massor med pengar. 😉
    Vi borde alla bli lite mer som du, när ska folk fatta att man skapar det liv man själv vill ha? Det ramlar inte bara över en helt plötsligt och NÄ, man är inget offer för omständigheter såvida man inte själv låter sig vara ett offer. Du har greppat ett ordentligt tag om ditt livs fjärrkontroll och vet vad du vill. Imponerande, inspirerande, stort.

    You go girl!!!

  86. Emma Emma! Du är så sjuhelsikes bra! Fantastisk rent av. Tro aldrig nånsin något annat. Nu struntar vi blankt i tråkmåmsar & fokuserar på roligare saker. En hel har helt enkelt för mycket fritid. Ta hand om dig & gör precis som du gör.

  87. WORD EMMA!
    Fasiken va bra du är. Önskar jag blir som dig när jag blir stor! Fast vänta – jag är ju både större och äldre redan! Får önska att min lilla dotter blir så istället 😉

    Ha en härlig helg, stor kram

  88. Man kan aldrig göra alla nöjda! Men jag tror att du vet att du gör väldigt många mer än nöjda med din blogg! Jag tycker du skriver fantastiskt glatt, roligt och inspirerande, du tar bilder precis på samma sätt som jag älskar, du har roliga tips och det är helt enkelt roligt att följa dig i ditt liv. Keep it up giiiirrrl!!

    🙂

  89. Heja dig! Jag läser dig varje dag och jag är så nöjd så nöjd. För mig är du perfekt så som du väljer att vara.

  90. Uppskattar att du är tydlig och rak, ”and tell it like it is”! =)
    Tycker du gör rätt i att fortsätta blogga på ditt sätt!

  91. Har följt din blogg sen i höstas & älskar den men har aldrig kommenterat förut (sorry!) utan bara känt en ynnest att få läsa allt härligt du skriver! Du är så otroligt ärlig & igenkännande och självklart ska du fortsätta att vara du! Det är ju därför jag & alla andra går in här flera gånger om dan och bara mår bra 🙂 Och jag inser ju nu att jag borde ge dig nåt tillbaka för allt jag fått av dig, mitt stöd och uppmuntran!
    Jag bor utomlands sen några år tillbaka och tycker det är toppen med länkarna, hur skulle jag annars veta vart jag skulle handla eller vad som är ”hett” just nu?
    Stor kram till dig & jag ser fram emot samma härliga Emma jag fått möta hittills!

  92. Jag tycker du har en helt fantastiskt underbar blogg, precis just som den är. Jag blir glad varje gång jag går in och läser dina texter och ser dina vackra bilder! Och är dessutom oerhört glad över att du vill ta dig tiden och energin att publicera så ofta som du gör, det förgyller mina dagar att kunna gå in på din blogg och hitta nya inlägg hela tiden. Kram och rosor!

  93. Huvudet på spiken Emma, kunde inte sagt det bättre själv! Har själv fått massa skit dom senaste dagarna för sponsrade inlägg etc.Jag lägger 12 timmar i veckan på bloggen och tycker att det är så himla kul, men jag kan inte heller skriva på beställning..ibland bara kommer det hur mycket som helst ibland inte.Tacka f-n att du ska tjäna pengar på din blogg, du lägger ner hela din själ i den och bjuder något otroligt på dig själv and i love it 🙂
    Jag gillar länkarna blir jag sugen på nåt du visar är jag bara glad att du underlättar arbeter för mig om du sen får något för det är inte mer än rätt…Det som är mysigt med din blogg är att du-personen Emma lyser igenom.Fortsätt som du är! Din blogg-dina regler! kramar i massor Diana

  94. Oj oj oj har du fâtt sâ mycker krav och kommentarer, att folk bara tycker att de har rätt att klaga pâ nâgon annans verk, för tragiskt.
    Jag kommer hit för att läsa och de vad DU hittar pâ. Tycker jag inte om det sâ kommer jag inte mer eller läser inte. Jag skulle väl aldrig fâ för mig att fâ dig att ändra ditt verk för min skull.

    Ville bara sända en massa pepp mitt i alla dessa krav 😉

    Hälsningar
    Yohanna

  95. Hahahaha är det inte rätt självklöart egentligen? ;-D

    Emma, jag älskar dig! Hade du inte varit gift redan hade jag friat till dig (Och med tanke på att jag är hetero skulle inte det vara så lyckat,s å lycka till med maken!). DU. ÄR. BÄST.

  96. Alternativet för dom som stör sig på ditten och datten är ju att inte läsa just det inlägget så noga. Hoppa över det och fördjupa dig i nästa inlägg som tilltalar mer…. Valet är liksom fritt. Folk är inte kloka.

  97. Jag läser här för att jag gillar din blogg.

    Jag gillar dina magiska bilder, dina vackra texter, känslan jag får av dig och inspirationen du bjuder på.

    Du har en jättebra stil. Du känns professionell och personlig på samma gång. Ibland finns där givetvis något inlägg som inte intresserar mig. Det kan vara en del shopping och tävlingar som jag inte ens orkar läsa om. Då scrollar jag förbi och fortsätter att frossa i det vackra!

    Kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg