Att ha terrasspillat lite.

Jag måste bara visa det här planteringsbordet! Jag har velat ha ett hur länge som helst, men inte tillräckligt mycket för att betala så mycket som en del butiker tycker att de ska kosta. Så hittade jag det här på Biltema. I shit you not! 299 spänn. Som ni kan se var det i nån form av oljad trä jag inte var så förtjust i, men det gick ju finfint att måla och shabba till lite och sen passade det perfekt.

(Och ja. Det blev svart. Det är ett annats bords fel – det som just nu stod på tork i trädgården och som var själva grundpelaren till vad jag ville göra med takterrassen. Ni får se snart).

Men åter till planteringsbordet. Det ska ju pyntas såklart; jag ska fästa krokar i det, fylla det med vackra saker och väldoftande örter, men visst har det potentialen till att bli riktigt fint? Och där är skålen från Apotekarns som vi fick med oss hem och som jag nu har planterat en myrten i.

(Så då behövde jag några skålar man kunde äta ur också, såklart, och blev överlycklig när jag såg att de mönstrade turkosa jag stod och höll i på Apotekarns men aldrig tog med hem fanns precis under näsan på mig).

Plattorna som ligger där och väntar på att snart få användas till något är ett par Marrakech Design som blev över från när vi la golvet i köket, och nu tror jag äntligen att jag vet ett sätt att låta dom göra lite nytta. Så trist när vackra saker inte används bara för att de är få.

Ja, ni börjar kanske ana åt vilket håll den här takterrassen kommer barka?
Jag tror det kan bli bra. Ett extra rum, liksom.
Kan knappt vänta tills det är färdigt.

24 kommentarer till “Att ha terrasspillat lite.

  1. vilken dag vi har haft! det är helt otroligt skönt att vara utomhus. jag fick hela 15 minuter att sitta med en kopp kaffe i en hörna där solen värmde riiiiktigt mycket. oj så najs!

    fint det blev ditt planteringsbord. någon gång när jag blir klar här ska jag också ha ett planteringsbord…

    go helg!

  2. Sååå vansinnigt vackert! Den terassen kommer bli en dröm. De där plattorna är helt klart en favorit, ett tips om du har några över är att använda de som grytunderlägg! Trevlig lördagskväll!

  3. Fantastiskt snyggt!! Åhh den som ändå hade ditt öga för dom små sakerna och ser hela bilden innan det ens är klart.

  4. Ser ut att bli mkt snyggt! Själv sitter jag än & tittar ut på den oönskade & ovälkomna snön som attackerade Stockolm tidigare idag… Men förväntar mig vår imorgon, så då kanske det kan bli lite utefix. Hoppas hoppas!

  5. Älskar det! Älskar det! Ohhh får jag komma o bo hos dina Turkosa skål o dina terracotta krukor??? Ohhh verkligen kärlek vid första ögonkastet. Den Turkosa skålen är min belöning när mitt köpstopp är över!!! Sa jag att jag älskar det??!!

  6. Åh, tack snälla för det budgettipset – planteringsbordet! Ska fixa en sån hörna i ett öppet förråd vi har på baksidan, och jag kommer banne mig måla det svart oxå, sketasnyggt!!

    Läste även ditt inlägg längre ned, om hur du är funtad 😉 Kör på som vanligt du, herrregud vad synpunkter folk verkar ha. jag log igenkännande om att vara periodare med det mesta. Jag har oxå rätt många målade skåp 😉

    Kram till fina dig, I löv your blogg!!

  7. Vilken fröjd att få sitta på den terassen och känna alla härliga dofter!
    Vad snyggt att slå in golvkrukan i papper och snöre! (vad är det för växt?) Har så många olika krukor hemma som egentligen inte passar ihop alls, har inte blivit att jag gjort någonting med dem, men nu fick jag massor av inspiration. Här ska planteras en masse! kram

  8. Snyggt bord! Tror minsann att det gör sig lika bra inomhus om det pimpas som ett ickeplanteringsbord utan som ett avlastningsbord 🙂 Målade du det bara svart rakt av eller slipade du det innan? Kan inte ta mig vatten över huvudet med en 3 månaders silkesapa hemma 🙂

    1. Nej nej jag bara målade 😉 Det har liksom en zinkskiva på överdelen, den tejpade jag bara runt och sen målade jag rakt av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg