Att försöka förklara hur vi ska göra.


Brickbord Blocket, ljusstakar DAY HOME, ljushållare i glas Tine K

Här är det. Bordet som ska stå på terrassen. Det är omöjligt att inte bli influerad av allt det där vackra marockanska, rena, svartvita – ja ni vet – som syns på olika bloggar där ute. Och jag vill liksom inte göra om hela huset eftersom jag vet att det förmodligen är en övergående fas, så när jag skulle börja med takterrassen visste jag att det var en chans att få flirta lite med den stilen utan att det skulle bli alltför omfattande. Och allt skulle starta med ett brickbord. Jag har suktat efter ett sånthär. Jag dör så vackert. Men treochåtta, liksom. För helvete vad dyrt. Och för ett bord som ska stå på altanen – det hade blivit full cirkus här hemma. Mannen hade ringt Lyxfällan på momangen och sen hade jag fått stå där framför tavlan och argumentera om hur jag tyckte det var en bra idé att ställa treochåtta på altanen, och sen hade jag fått sälja det på loppis för typ trehundra spänn.

Så när jag hittade ett brickbord på Blocket för mindre än en tredjedel (fortfarande dyrt men iallafall rimligt) så var det bara att hugga direkt. Visserligen var det i obehandlat, ljust trä men desto bättre tyckte jag – då kunde jag ju måla det i den färg jag ville. Så nu står det inne och väntar på att torka klart innan det ska upp och ut och göra terrassen lite vackrare.

Och nu ska jag försöka förklara hur vi ska lösa det med länkningen. Jag har nu tagit fram en fräsig symbol som ser ut såhär:

Jo visst, den är inte så subtil men det kommer nya läsare hela tiden och om jag ska kunna skita i att länka utan att få merarbetet med att svara på frågorna så måste jag tyvärr vara såhär tydlig. Men jag har verkligen ansträngt mig för att göra den snygg, så jag hoppas att ni som avskyr länkar istället kan försöka att kisa lite när ni tittar på den här symbolen och låtsas att den är en del av designen här inne. Ja? Bra. Lite mindre kan den såklart bli, men work with me här. Kanske blir den avlång sen, som en text under bilden, kanske blir den hjärtformad – jag får se vad som stör designen minst.

Men. Klicka på symbolen.

Ser ni? Ha! Ett nästan likadant inlägg med köpställen. Tadaaaa!
(Dock innebär det här en ganska grotesk mängd merarbete för mig eftersom jag måste skapa en ny dold sida med samma bilder och sen länka den sidan till den här, så jag kan inte lova att jag kommer fortsätta. Men jag är absolut villig att testa, så nu kör vi).

Denna symbol kommer jag då att sätta på alla inlägg som har bilder på sånt ni kan tänkas vilja fråga om. Jag säger försöka för att ibland frågar ni om saker jag inte ens tänker på syns (som typ ”varifrån kommer koppen som står där i bakgrunden”) men då är det såklart bara att fråga. Om jag missat att länka till nåt.

Ja. Det var det. Hoppas det funkar för alla.

Uppdatering: fungerar tydligen inte. Fasiken också. Återkommer!

48 kommentarer till “Att försöka förklara hur vi ska göra.

  1. Fantastiskt bra kap på bordet. & Marockanskt blir nog toppen på terassen.

    & kudos till dig för att du bryr sig så mycket om oss som läser dig, även fast du faktiskt inte behöver göra det, om du förstår vad jag menar.

    Kram

    1. Btw, jag fick inte symbolen att funka. Det öppnas bara ett nytt fönster med exakt samma text :/

      & så kan jag stava till terrass… faktiskt. 🙂

  2. Emma ge dig nu!!!!!! Du kan inte göra alla nöjda så är det! That’s life! Får ont i magen när du skriver att det blir mer jobb för dig.

  3. Jag är fullt nöjd som det är nu. Har inga klagomål alls. Du gör som du vill. Jag har inga synpunkter på din blogg, den är perfekt som den är. Den är din och ingen annans. Är bara allmänt lycklig över att du fördriver min tid på ett sådant underbart sätt. Tack, världens bästa Emma.

  4. Sluta! Är det seriöst folk som stör sig på dina länkningar kan de väl leta reda på en länkfri blogg som faller dem i smaken…(lycka till!). Sådana här krav är orimliga….snälla Emma, lyssna på dina läsare som bryr sig om dig och din blogg med både länkar och rabatter, istället för att ödsla tid på bitterfi**or som ställer orimliga krav och suger energi snarare än de ger!

    Kram!

  5. Snäll söta Emma strunta i alla gnällspikar. Din blogg är perfa som den är. Lägg mer tid på att göra dina inlägg roliga, garvar läppen av mig fortfarande åt kärringarna på lokalradion. Låt de va som du haft det och låt oss som gillar dig för den du är hänga med här de andra kan dra åt skogen. Skicka mojans gubbe till Skegrie för att köpa sängbord till mig idag blocketfynd. Så får man göra när man bor i Kalmar och fyndar på Skegrie byagata.

    Kram Kristina

  6. Du är snäll du..jag fattar liksom inte det där med klagomål på länkningar-man får väl ge f*n att trycka på dem om man inte gillar dylikt? Du har en fötterna-på-jorden känsla i din blogg som jag älskar o inte en blogg-för-att göra-alla -avundsjuka-på mig-o-mitt-lyxliv. Ähh säger jag bara, get a life säger jag åt dem som klagar

  7. Ditt brickbord blir underbart tror jag, själv gluttat efter ett sånt på blocket. Hitta ett men glömde sen av de kanske det du köpte. Älskar blocket.

  8. Du kommer ha den finaste av dom finaste terasserna. Härligt med ett brickbordskap, även om det hade varit underhållande att se dig snacka brallorna av dom i Lyxfällan, när du ska förklara tjejmatte och så.

    Jag har införskaffat en iPad nu by the way och den blev genast oumbärlig, nästan så att den får ligga mellan mig och maken i sängen och sova 😉 ..

  9. Superfint bord! Älskar´t 🙂

    Men! Jag håller med övriga här ovan. Skit i symbolen (även om den är snygg). Vad f-n spelar det för roll om man har länkar i bloggtexten? Du har dem ju inbäddade i texten och vill man inte se var du hittat grejerna så klickar man inte på länken. Nog är vi som är dina läsare så pass smarta så att vi fattar det. Din blogg är kanon precis som den är, och gillar man den inte så får man läsa en annan helt enkelt.

    (Ska du tillfredställa allas önskemål så vill jag bara passa på att hälsa att jag vill gärna läsa om hästar, pyssel, bakning, barnuppfostran, relationer, grafisk design, hundvalpar och så veckans matsedel på Linköpings universitet tack. Just making my point 😉 )

  10. Letade just efter balkonginspiration och hittade en massa härliga balkonger med brickbord. Så snyggt! Önskar jag själv hade en balkong då jag verkligen skulle bo på den typ! Din balkong kommer att rocka;)

  11. Superfint!! Håller med om att det andra är för dyrt (dock jäkligt snyggt). Jag tycker också att du ska skita i dom som klagar för det är ju omöjligt att göra alla nöjda! Var istället nöjd över det du gör! Kram =)

  12. Blev helt ledsen häromdagen när jag läste ditt inlägg..
    Det är ju inte så att du tvingar någon att läsa din blogg. Sen uppskattar jag din ärlighet- att bloggen faktiskt är ett jobb för dig.
    Jag beundrar dig för att du ger så mycket av dig själv. Att du bjuder in oss i ditt liv. Visst, det är också ett val som du har gjort.. ingen har tvingat dig.. hoppas jag:). Men ändå. Jag hade aldrig fixat det!
    och förbannad blir jag… för h-vete.. om någon nu stör sig.. Gå inte in här då!!! sen blir du ju såklart problem.. för du vill ju såklart ha många besökare på din sida.. så jag förstår att du anstränger dig för att göra alla nöjda.
    vill bara tala om att jag är skitnöjd!!
    Heja dig!!

  13. Emma, fortsätt kör på som vanligt, inte skall väl du behöva göra en massa extraarbete för att en mycket liten skara skall bli nöjda, för du förstår väl att detta är människor som gnäller över det mesta och förväntar sig att folk skall ändra sig för deras skull? Jag förstår dock ditt tänk men jag tycker inte att det är värt det, den extra tid det tar för dig att göra denna lilla skara nöjd skall du lägga på annat mer viktigt och betydelsefullt istället, som din familj. Jag slår i backen på att vi är fler som gillar din blogg precis som den är än de som gnäller och vill ha förändringar. Gillar man inte så går man helt enkelt vidare, det är ju inte som att vi alla slår bakut för dessa länkningar och att du tappar oss läsare. 🙂

    Kram

  14. Haha kul det där med lyxfällan!

    Jo ett brickbord skulle sitta fint och trots att det förmodligen är övergående, är det så fint. Snyggt med planteringsbordet, det står även på ”vill ha-listan” 🙂

    Det ska bli spännande att se hur det blir där uppe när det är färdigt. Själv får jag vänta någon månad innan jag kan pimpa utsidan. Det snöar idag….

  15. Åh Emma så fint ditt brickbord blev! Älskar dom och går här och suktar efter ett jag med, men jag får nog avvakta ytterligare en stund, för visst är de sweintojer (läses med tysk brytning, har ingen aning om stavning ha ha)…

    Och du. Finaste finaste du. SOM du pysslar för din läsarskara. Rabattkoder eller inte. I love your blog, muffin! ♥

    Största kramen!
    Jes

  16. Grymt fint köp med brickobordet sötis, är också på jakt efter något liknade. Så fint 🙂

    och super smart med symbolen, gillar´t 😉 Trevlig söndag! KRAM

  17. Haters gonna hate vilket tyvärr är sant. Du skulle kanske kunna köra en liten omröstning (finns plugins i wordpress för det) så visar det sig nog att det bara är 2% som tycker att du ska lägga extra tid på att skapa dubbla inlägg för att slippa länkar istället för att du lägger tiden på nya inlägg, fotografering, silkesapemys o fräcka gangstafilmer 🙂

  18. Jag tycker egentligen inte att du behöver gömma länkarna alls, eftersom det inte är något konstigt alls i att länka det man skriver om. Om man som läsare har problem med länkningar är det ju bara att skita i och klicka.

    MEN, om du vill följa länkarna. kan du inte använda dig av ”läs mer” funktionen som WordPress har. Då kan du skriva länkarna efter ”läs mer”-kodningen så kommer de bara fram om man antingen klickar på *läs mer* eller om man läser hela inlägget på egen sida. Det är mycket mycket lättare än att skapa ett likadant inlägg med länkar.

    Kram en som inte har problem med länkningar över huvud taget!

  19. Kära kära Emma, du är för go som vill göra absolut alla till lags. Men hur skall du orka blogga till slut?
    Det är DIN blogg, en INSPIRATONSBLOGG där majoriteten läsare vill veta -hur & vart få det lika fin som Emma.

    Jag har lärt mig att det är omöjligt att tillfredsställa alla läsare i mina 5 år som bloggerska. Jag har insett att mitt sätt är rätt sätt om jag skall orka.

    Du har en så stor mängd läsare nu att om du skall sitta & svara på alla märken, inköps ställen osv kommer du gå under & VI VILL FORTSÄTTA INSPIRERAS AV DIG 😀

    För övrigt så är det helt awsome brickbordet, jag har så lust på ett men befarar att jag tröttnar fort…. Men man skall aldrig säga aldrig, möjligt jag klickar på din länk 😉

    Kramar i massvis från regniga (just nu snöar det dasslock) Oslo

  20. Jag fattar inte dealen med att dölja länkar och att annonser skulle störa… Vad är problemet?! Det är lixom frivilligt att läsa. Jag tycker din blogg är underbar, inte ska du huka dig och vara alla till lags. Kör ditt rejs 😉 We laav joooo.

    Krams.

  21. Jag tycker din blogg är grym o vill inte att du ska ändra den alls, visst är nytänk aldrig fel o utveckla saker i små steg. Tänkte delge en sida som kanske kan inspirera till din knapp, har du sett pinterest.com? Något liknade du skriver om men amerikansk…

  22. vi vill ha dig och din blogg som den alltid är, den ska vara DU inte oss..
    de känns så opersonligt me massa dravel för att läsarna ska styra din blogg..

    gillar de det inte, kan de väl dra..men om du nu ser detta som ett jobb,buisness
    så vill du väl locka fler antar jag..

    hoppas dock du förblir du och inte en pengatörstande storbloggerska..för då drar jag haha
    de finns allt för många tråkmånsar där redan..

    but til then , i love your blog..just as den är !

  23. Vad är problemet med länkar?! Dumt med ännu mer jobb för din del, fortsätt du som det är!

  24. Jag tycker också du ska skita i det med extra inlägg för att vissa inte orkar se länkar.. Om det dyker upp ngt jag är intresserad av så klickar jag på länken.. Är där länk till ngt jag inte alls är intresserad av så läser jag ju bara texten, precis som den är och låter helt enkelt bli att klicka på länken.. Det där med länkningar. Det är nog inte själva länken folk stör sej på, det är för dom är rädda för att du ska bli stenrik på alla dina läsare som verkligen klickar på länken.. eller nått. Vem f*n orkar hålla på.. Det är ju inte så att dina länkningar är stora neonrosa pilar som gör ljud ifrån sej och blinkar en till ett epelepsianfall.. Då hade man ju kanske kunnat börja fundera på en sida med länkar, men mest för att folk skulle slippa få epelepsi. Nä kör på som vanligt.. tycker jag.

  25. Jag håller med övriga att du får göra som du vill i din blogg, dessutom så länkar ju vara och varannan till sin blogg när vi skriver kommentarer (blir det inte lite dubbelmoral att klaga på att du länkar då)
    Jag vet inte, men blogga ska väl ändå vara kul och inte jobbigt.

  26. nej skit i det, vi som är gäster på din blogg, vi får finna oss i hur du gör. Nej, lägg den tiden det tar att göra extra inslag på din bedårande, bedårande son!

  27. Även fast jag tyckte det var en döläcker logga, så håller jag med de andra… Blir det för mycket jobb, skit i det! Det gör mig absolut inget att du länkar öppet. Men eftersom det är din blogg, är det du som bestämmer. 😉

  28. Åh så fint! Jag undrar, köpte ni bara vanlig svart målafärg och målade bara sådär rakt på med pensel? För jag har ett mycket liknande och funderar om man måste hålla på och slipa och grundmåla…?

    1. Japp bara rakt på med pensel 🙂 träet var obehandlat så där fanns liksom inget att slipa bort.

  29. Du är ju sååå rolig så att jag dör lite grann! Det har blivit ett måste för mig att läsa varje dag och underhålla min man då och då! Tack för det!!!! Catharina

  30. Men snälla….. Tycker man inte om länka,r så klickar man inte på dem. Vi som tycker om länkar, klickar av bara tusan!!! Krångla inte till det för dig Emma!! Vi tycker om din blogg som den är: snäll – glad – rolig – omtänksam – positiv – underhållande – välskriven – poetisk – länkande mm mm. Allt som gör din blogg till den bästa av alla!!

  31. Skitsnyggt bord!
    Håller själv på att piffa utsidan. Den har fått stå tillbaka tills huset blev färdigt ;). Men nu…här ska piffas och greja. Hittills har det bara varit ”funkis” så att säga men nu är det alltså dags för myset och det där som gör att man aldrig vill gå in 😀

    Njut av kommande årstid å strunta i allas åsikter. Stör man sig eller inte vill se kan man ju faktiskt scrolla 😉

  32. Åhh, vilka vackra bilder du tagit!!!! Vill också ha ett brickbord. 🙁 Och ett helt marockokanskt hus skulle jag klart kunna stå ut med 🙂

  33. Superb idé att använda terrassen till att leka runt med stilen lite. Jag har en liten balkong nu och tänker göra den till min lilla oas helt annorlunda från resten av lägenheten. Tack för inspirationen! Nu gäller det bara att komma på hur jag ska inreda den… 🙂

  34. Men du.. JAg tycker nog att du kan skippa merarbetet och länka som vanligt.. för det där kändes ju himla omständigt.. De som inte gillar länkar kan ju låta bli att klicka. Varför länkning nu skulle vara ett så stort problem förstår jag inte riktigt.. Tjusig altan får du i alla fall! Jag köpte mitt första hus i dagarna (tjoho!) och kan nog ta en hel del inspiration härifrån när mitt ruckel ska fixas till 🙂

    Kram /iris

  35. Jätte fint bord! Letade efter liknande och blev något överaskad när Rusta har liknande för några hundringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg