Att fortsätta med terrassen.

Jag har begåvats med en man som bygger mig saker; jag kan säga du, vet du vad som vore toppen? och gestikulerande förklara vad jag behöver och så hummar han dovt hum hum hum och sen går han ut på innergården och tittar på brädhögen och sätter igång.


Olivträd och apelsinträd/Palmpersson, lykta/Perlan, Krokar/Homeville

Och så blev jag med ett luftpumpsskydd. Eller skydd och skydd, snarare något som gömmer den fula pumpen och som samtidigt passar perfekt med alla oliver. En stor låda av väderbitna brädor som jag spikar fast krokar i och applåderar åt och säger herregud vad bra det blev! om med en arm om hans hals.

Och så blev jag även med låda till apelsinträdet; en sned och rustik äppellådeliknande sak som jag fullkomligen älskar – mycket för att den är spikad med kärlek men också för att den liksom gifter sig med apelsinens gröna blad orangeskiftande frukter.


Stort fat/Perlan, hampaband Biltema

För att gömma de fula plastkrukorna slår jag in dom i juteväv och knyter om med hampaband, nästan som vackert inslagna paket, så nu står det små presenter överallt på terrassen och väntar på krukor – en del kommer att få bo i fler hemmasnickrade boxar, en del ska ner i terracottakrukor och en del ska få vara kvar i sin jutepåse; den grova väven mot glansiga frukter är oslagbart.

Det börjar bli en tillflyktsort där uppe, en oas,
nittonkommatjugotvå kvadratmeter att älska.

43 kommentarer till “Att fortsätta med terrassen.

  1. Åh det ser härligt ut det där! verkligen medelhavskänsla.

    Terrakottafärg kommer starkt nu som accentfärg kunde vi ana här på möbelmässan i Milano.
    Även mintgrönt, dijonsenapsgult, mörkt lila och klarblått blir dominerande inredningsfärger.

    Kram Mrs G

  2. Har du en galet snygg koffert el liknande innanför terassdörren där du kan förvara kuddar o annat som inte tål regn (för även om det ser ut som Medelhavet så antar jag att det kommer några droppar ibland)?

    1. Det enda som inte tål regn är kuddarna, och de bär jag bara in och lägger i soffan som står på ovanvåningen när vi går in för kvällen eller om det regnar 🙂

      1. Aha. Själv slänger jag mina på golvet i uterummet. Om jag kommer ihåg att ta in dem, vill säga :-S Det ser verkligen snyggt ut, blir riktigt avis!

  3. Superfint!! Duktig du är!! Kommer du möjligtvis ihåg vad apelsinträden kostade?! Kram Lisa S i H-viken. PS vet inte om jag tipsat dig förr men väldigt nära mig (!!!) och bakom Lotus House, kinarestaurangen här i Höllviken ligger en affär som heter http://www.glassaufleurs.se. Hur som, de har blommor, glass (sanslöst god sådan från gamla Lejonet och björnen), kläder och inredning i en härlig blandning och tjejerna som har butiken är sanslöst trevliga och härliga (slår mig i skrivandes stund att du nog hade gillat dem, säger jag utan att känna dig mer än här genom bloggen!!!). Det jag egentligen vill komma till är att de har superfina ”fågelburar” i sån stil som jag har fått för mig att du gillar!!!! Vill bara tillägga att om du åker dit så är det stängt måndag och tisdag och OM du åker dit så MÅSTE du hälsa från mig, Geilos matte!!!! De är MKT glada i hundar och eftersom jag alltid promenerar dit m min hund så går jag inte under mitt eget namn utan som Geilos matte!!!!!!!!! Bara ett litet tips!!http://www.glassaufleurs.se/sida6.html
    Nu kände jag mig lite nöjd med min själv och hoppas att det skall funka nu när jag kopierade deras hemsida!!!! Hoppas att ni får en skön kväll!!

      1. Tack snälla!!! Det var nog bra pris!! Den som står i en snygg(!!) snickrad trä ”kruka” är den stora misstänker jag!!!

  4. Oj, det blev visst väldigt tydligt vad affären heter!!! Inte meningen….Hyfsat oteknisk!! Lisa S

  5. Så otroligt fint det blir!!!
    Blir sugen att börja fixa ute, men här regnar det och är iskallt. knappt att penséerna överlever…
    Men snart sprider sig väl våren uppåt och det är ju hoppfullt att se att den kommit till din terass! 🙂
    Kram Malin

  6. Så fint det är och det kommer säkert att bli ännu bättre 🙂
    Till helgen skall jag åka till Palmmannen och inhandla ett och annat 😉
    Har du varit på Slättåkra vid Skegrie?

    Kram
    Elisabeth

  7. Men gud Emma vilken himla bra ide, att slå in krukorna! I går hade även jag en balkong fixar dag (jorde av med 100 liter jord de du…) Men idag har jag tänkt och grublat hela dagen på de fula fula plast krukerna!!! Var lite inne på om jag skulle ha målat dom (lite sent nu när de redan är fulla med jord och planter). Men du löste precis mitt problem!

  8. Så fina bilder och vad ni ska njuta av er uteplats nu när våren gör sitt intåg på riktigt!

    Ha en fin vecka! Kram Ester

  9. Jette fint det blir, verkligen super mysigt!
    Tacka vet jag Svenska Men, de har do inte tummen mitt i handen!! 😉
    Annat er det med de flesta Amerikanska Men :-/ Ansteller folk for allt.
    Iallafall, spennande det skall bli att se ner du er ferdig!
    Kram!

  10. Hej!

    Tack för tipset med luftpumpskyddet. Att de är gräsligt fula går ju lätt att konstatera men att göra någonting snyggt av det är inte det enklaste men nu fick du igång hjärnan här och en hammare kan jag hantera.
    Trivsam måndag från Eva

  11. Du gör det så himlars fint! Vad jag drömmer om hus och terasser när jag kikar in. Tror inte det ryms ett olivträd på mina 22 kvm hem…. Men jag funderar på en grej. Var ska du göra av alla träden till vintern (som man ju verkligen vill tänka på nu.)?

    1. Då får dom vara tjusiga inne istället 🙂 Det är ganska svalt och ljust så oliverna klarar det. Och så har jag tvättstugan!

  12. Men jisses så snyggt! Verkligen… Får verkligen utomlandsfeeling när jag ser dina bilder och knycker tipset med juteväv på plastkrukorna (som jag själv svurit fulhetsdöden över här hemma :)).

  13. Jag tror din man får heta Pettson i mina tankar hädanefter. För så som han hummar och kommer på och bygger fiffiga saker, så…

    Har du läst Rävjakten med Pettson & Findus? Om inte, så tycker jag du skall läsa den för Leo när han blir lite äldre. Jag skrattade så jag grät när jag läste den första gången. 🙂 Och så hummar han så där, som din man gör.

  14. men jädrans så snyggt ni får till det!!!! ..*ler…och stort Grattis till den där mannen …..;)

    Kram från Göteborg och mig.

    Pernilla på Piazzan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg