Att ha försommaridyll.

Ja, så var man alltså på Tjärö – ditkörd med båt av en sockervaddshårad kapten i bara skjortärmen, och här är fantastiskt. Som ett Astrid Lindgrenlandskap i miniatyr, fullt av vindlande gångar, sneda gatlyktor och små röda bodar.

Varje bild tar en mindre evighet att ladda upp så inläggen blir kanske inte så frekventa, men det gör inget. Jag har fullt upp med att sitta i gräset med Silkesapan och titta på havet och äta Oreos. Det är inte så jobbigt det, heller.

Och så tar vi promenader på de små grusvägarna och pratar med mamma som ringer för att berätta att hon köpt olivträd och undrar om de kanske borde planteras om.

Och Silkesapan?


Jodå. Han ger tummen upp, han också. Framförallt för tapeterna som uppenbarligen var det tjusigaste han har sett på länge.

Och nu väntar grill, kvällssol och doften av tång.

35 kommentarer till “Att ha försommaridyll.

  1. Det där såg ju riktigt riktigt nice ut. Den där skärgården har jag, som uppvuxen på västkusten och på segelbåt i Bohuslän, inte ägnat många tankar. Förren nu. Man kanske skulle hyra sig en stuga där nånstans och semestra lite. Tål att tänkas på. Ha det fint!

  2. Det både låter och ser fullt njutningsbart ut!
    Man behöver ibland inte åka särskilt långt bort från bruset och betongen för att hitta det där idylliska.
    Där tiden ståt still en smula.

    Härligt!

    Kram Mrs G

  3. Oh so lovely. Sista bilden i din bildkavalkad där det blå havet bara skymtar lite runt knuten är heeelt fantastisk. Alla bilder är fantastiska. Jag har aldrig varit i Blekinge skärgård. Jag har uppenbarligen missat något

  4. Gud vad fint det är där ni är! Och silkespan han vet hur man charmar kameran, vad ska det bli av honom!
    Här har vi solat och inte badat, men tittat på det turkosa vattnet från poolen!
    Kram Helena

  5. Vilka härliga bilder. Ni verkar ha det riktigt toppen 🙂 Och vilket charmtroll han är din lilla silkesapa. Helt fantastiskt

    Kram
    /Vivvi

  6. Hej Emma.
    STF eller visitsweden borde utse dig till ambassadör…jag har läst din blogg en tid, och finner mig allt som ofta googla resemål i grannlandet i väst pga dina inlägg, dina vackra bilder och din lyriska text 🙂
    Din känsla för ord är fenomenal!
    Önskar er en fin vistelse i paradiset
    Ann-Mari

  7. Åh, Tjärö är verkligen superfint och tacksamt att fotografera även om ingen gör det som du! Din blogg är en favorit som läses varje dag även om jag är dålig på att kommentera. Såg nyss att Tjärö twittrar om att de har en gäst som bloggar och visar fantastiska bilder på Tjärö! Kul!

  8. Hahaha du får ju bjussa på lite mormorsblommig tapet till hans rum 😉

    Och vad svarade du din mamma? Ska de planteras om, olivträden? Har själv köpt ett förra veckan 🙂

  9. Ni kunde nog inte ha valt en bättre dag att åka iväg på. Kanon fint väder och det är ju så man vill ha det när man åker på tur 🙂

    Förstår att Silkesapan beundrar tapeten 😉

    Ha en fortsatt trevlig vistelse på Tjärö

  10. Vilka härliga bilder, ser ut att vara ljuvligt där. Och vilken tur med vädret dessutom! Leo är så charmig på bilderna. Tja, vad skall det bli av våra söta små barn i de vita väggarnas hus(detta är riktat åt mig själv o ingen kritik!) vi har snart renoverat klart hela vårt hus som var 60 tals orginal med diverse sjögrästapeter osv… Badrummet är kvar pga att det är dyyrt men dottern ääälskar de blommiga plast-tapeterna som ska se ut som kakel. Om man frågar henne får vi inte renovera där.
    Skön kväll, kram Ida!

  11. Tjärö är helt lovely. Det var evigheter sen jag var där, men skulle gärna vilja återvända dit snart igen. Det är bara så förbannat mycket ormar där. Om man ska hitta ett aber…

  12. Tack för dina underbara bilder Emma! Du är här den absolut vackraste vecka på året! Känns så gott när någon utifrån upplever vårt vackra Blekinge så starkt! Vi är många som jobbar med att lyfta fram vår speciella natur och miljö, och få området synligt på olika sätt. Själv driver jag Litet Strå, butik & galleri, med modern skandinavisk design och inredning i Bräkne-Hoby, ca 7 min från Tjärö. Välkommen hit om du blir sugen på en utflykt ”på land”! Brukar alltid se till att få dagens dos av din go’a blogg! Vitaminer för själen! Maria

  13. Fantastiska Tjärö. Här har jag tillbringat många barndomssomrar, fast boende i en båt vid den där bryggan. Får såna barndomsminnen av bilderna. Finns troll-rundan kvar? Promenaden där man följer en trollsvans i form av ett tjockt rep. Måste åka ut snart igen, fick sån längtan nu.
    Ha det underbart!!
    kram

  14. Dina bilder från Tjärö är helt fantastiska, du har ett helt fantastiskt fint bildspråk och känsla för redigering. Jag är uppväxt i Karlshamn några mil från denna plats och har haft tur att kunna besöka ön borde som barn och vuxen. Tycker du avspeglar den på ett otroligt fint sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg