Att vara vaken först.




Jag vaknar långt innan Silkesapa och flickor idag, tassar upp redan vid sex och svär lite över den oj så tidiga morgonen och kokar tre liter vatten som jag planerar att omvandla till te med honung – för jag har blivit dunderförkyld över natten och snörvlar som en mops och får vira en sjal flera varv runt halsen och tycka riktigt synd om mig själv. Förkylning, liksom. Mest onödiga saken som finns.

Så jag sätter mig och redigerar lite Tjäröbilder i väntan på att det är dags att väcka huset; jag håller på med en kontaktkarta till Ola men fastnar på bilder av Silkesapan när han går bananas framför kameran och ger mig den ena sköna minen efter den andra – jag skrattar ofta högt för mig själv när jag går igenom hans bilder och kan redan nu se att han kommer bli en välkammad, lockluggad teaterapa med nära till skratt och jag älskar det.

Så det är sånt jag gör en tisdagsmorgon klockan sex. Dricker te, är förkyld, redigerar bilder
och gör klart morgonens inlägg och tänker att jag nog kan vara den mest lyckligt lottade personen
i världen, ändå.

28 kommentarer till “Att vara vaken först.

  1. Och jag i min del av världen tycker att det är väldigt härligt att du är vaken först. Facebook är långtråkigt tills en fru i Skåne drar iväg första blogginlägget för dagen och jag vet att snart vaknar hela Europa och min fina man i Tyskland kan svara på sms igen. Hoppas du får en bra dag trots förkylningen!

  2. Låter som en ljuvlig morgon. Jag älskar att få små stunder för mig själv innan resten av familjen vaknat.
    Krya på dig!

  3. Din blogg har blivit jättefin!! Det är lite liknande så här jag vill ha min blogg oxå… men jag kan för mitt liv inte komma på hur jag centrerar fliktexten. Jag har letat både html-koder och css-koder men utan att lyckas. Får jag vara så fräck och fråga hur du har gjort?
    Tack för många härliga skratt och goa bloggstunder framför datorn!
    Kram Sarah

    1. Alltså jag har ju inte gjort detta själv 🙂 Jag kan INTE koda, jag har bara ritat upp hur jag vill att designen ska se ut. Så jag har tyvärr ingen aning.
      Kram

  4. Det låter som en utmärkt tisdag, förutom förkylningen då. Jag har nog sagt det förr men oj så underbara bilder du tar!

  5. Vi får krya på oss! Har gått och vasrit förkyld nu i snart 2veckor och som pricker över i har rösten helt pust väck. Men solen skiner här uppe i Norr, och trots att min kandidatuppsats går åt fanders gös nu, så känns ändå fantastisk i hjärtat! Ha en superb dag!

  6. Usch ja, förkylningar är verkligen onödiga. Hatar det.
    Jag brukar ta en massa Enchinagard, det brukar lindra processen tycker jag.
    Dricka varmt te med honung är också bra.
    Krya på dig, själv ska jag försöka ta mig ur hotellsängen och äta frukost.

    Kram Mrs G

  7. Jahapp, här fastnade jag IGEN, skulle för längesen varit ute på hundrundan.. Vill bara skicka ett stort TACK till dej så här på morgonkvisten för allt du delar med dej, underbart! Fick mej att starta en blogg, och det trodde jag väl aldrig..
    Krya på dej! Förkylningar har man aldrig tid med

  8. Vilka skrattlockande bilder. Helt underbara.

    Krya på dig och försök ta det lite lugnt idag så förkylningen ger med sig.
    Har du hört Kiviks Musteris radioreklam?

    Kram

  9. Mysigt med en stilla arlatidig morgon ändå, bara jag hade vett nog att lägga mig i tid hade jag mer än gärna gått upp då och hängt lite med migsjälv och pysslat i det stilla. Hoppas du kryar på dig omedelbums, strax eller helst nyss!

  10. Jag vill bara tipsa om ett te som heter PUKKA och just det med ingefära i. Otroligt bra te när man är rosslig i halsen. Man måste låta teet dra länge dock.

    Krya sig!!

  11. Ja den där förkylningen, den hade jag förra veckan. hujeda mej. Men det låter som du kan få en toppen dag iallafall med så härliga bilder att titta på !

    Krya på dig!

  12. Emma vad glad jag blir att du bytt design.
    Nu blir det mycket lättare att gå tillbaka och läsa dina gamla inlägg, man slipper trycka sig vidare för varje inlägg. Toppen!!

  13. Hej
    Underbara bilder ,helt ljuvliga!
    Krya på dig ett tips är te med ingefära,koka vatten pressa ingefära i vattnet med en vitlökspress & skiva ner skalade skivor utav resterande ingefära,en bit på som mest 10cm räcker till en kanna te på en liter .
    Det gör underverk & är riktigt gott!
    Ha en härlig dag
    Lise-Lotte Nydahl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg