Att promenera med Svåra Lena.

Jag var ju ute och promenerade med Svåra Lena igår. Som ni kan se var hon lite extra svår för dagen. Ser mycket förbannad ut. Men det var hon egentligen inte, hon har inte så himla mycket att vara svår över nu för tiden. Hon har ju hittat sig en man som har både jobb och tuppkam och som kan odla skägg vid behov, så hon är just nu inne i den där sover inte riktigt så mycket som man borde-perioden. Underbart.



Omgivningarna bjöd på både blommande träd och raps och en nära-döden-upplevelse i form av en gigantisk traktor, och vi hann avhandla både skvaller och frustration på vår promenad. Det var mest jag som pratade. Jag hade visst ett behov av det. Det är förbaskat skönt det där – att ha någon nära som man kan säga kom, vi tar en promenad till och sen göra sällskap runt en åker och ventilera och få råd och skratta med. Det behövs inte så mycket mer.

Nu ska jag sätta mig och se om jag kan planera in en tripp till Öland nu i maj. Både business och pleasure. Nån som vet nåt mysigt ställe att bo på? Aldrig varit där innan. Pinsamt, jag vet. Men nu är det dags!

25 kommentarer till “Att promenera med Svåra Lena.

  1. Härligt att höra att det inte bara är jag som känner mig svâr. Promenader är bra. Bättre än att gâ till samtalsproffs faktiskt. Ibland räcker det till och med att vara själv 😉

    Hälsningar
    Yohanna som ser att det blivit nytt här inne. Fint!

  2. Har visserligen bott ett par år i Kalmar men har dålig koll på Ölands boende. Men vad jag däremot vet att Paradisverkstan är ett måste stopp på Öland. Du hittar det ett par kilometer åt höger från brofästet. Där kommer du hitta fina fat och skålar vet jag.
    Kramis

  3. Hahah, svåra Lena va ju hur lätt som helst 😉 iaf på bloggeventet, oerhört rar tös 🙂 och snygg!
    Kramar Åsa

  4. Hej. Vet ju inte vart på Öland du ska, eller hur du vill bo. Jag älskar norra delen av Öland. Har två smultronställen där om man vill bo lite enkelt men mysigt. Pensionat Hornsjön är ett familjeägt litet mysigt ställe med kanonservice! Eremitens koja på Café Svea är en upplevelse utöver det vanliga. Även om dessa inte passar dig just nu, är det något att rekommendera andra kanske.
    Carina
    http://www.hornsjon.se/
    http://www.cafesvea.se/eremitens-koja/

  5. Ar Olandska men bor sedan 11 ar i London…Bor hos familjen nar jag kommer hem sa blir det inte sa mycket hotellboende men forutom de fina tipsen du redan fatt kan jag rekommendera foljande:

    http://www.guntorpsherrgard.se/

    http://www.hotelskansen.com/ (Skansen ligger nastan vid bron, har en finfin spa-avdelning dar jag varit nagra ggr)

    Sedan finns det manga mysiga B&Bs ocksa.

    Tack for en inspirerande blogg!

  6. Är man inte längre svår för man lyckats hitta en karl?!
    Tycker det är märkligt att i mångas ögon går livet ut på att hitta någon att hänga upp livet på annars har man liksom inte lyckats.
    Ja, jag är själv numera singel efter en separation har verkligen fått känna på de här vibbarna om att man inte är lika mcyket värd för att man inte lever i tvåsamhet.

    1. Ha ha ha ta det lugnt Jessica jag menade inte så 🙂 Det var bara en rolig mening. Svåra Lena har aldrig varit särskilt svår, hon har mest sett svår ut. Men ja – hon är nyförälskad just nu och när man är nyförälskad är man oftast jävligt glad och då är det förbaskat svårt att vara svår 🙂
      Och Lena; hon har alltid varit lika mycket värd för mig. Det ligger inte i hennes civilstånd. Hon är ju min vän. Som jag älskar. Jag skiter fullkomligt i om hon är singel, två, tre, i grupp eller vad man nu kan vara. Det har ju liksom inte med saken att göra. Men jag är glad för henne för att hon är glad! Såklart. Och hon är glad över att ha hittat någon efter att ha varit ensam länge. Men det är ju HENNES lycka, inte min 🙂 Jag är som sagt bara glad över att hon är glad, precis som jag var glad när hon var glad för att hon separerade från sin förra kille.

      1. Men gud. Vad ÄR det för människor ni har kring er? Ingen ska väl anse att man är mindre värd om man är själv?! Jisses. 98% av mina vänner är singlar, jag hade fått vara väldigt selektiv om jag skulle tänka så.

          1. Jamen ändå. Man ska ju ha folk omkring en som är glad när man själv är glad. Oavsett om man är det för att man är singel eller tillsammans med någon eller skild eller nygift eller vad som helst. Fi, vad jag kan bli arg på sånt där! Jäkla härskartendenser :/

  7. Hej

    Åhh jag har praktiskt tagit vuxit upp på Öland…Hela Öland är vackert men vill man uppleva natur och skönhet så tycker jag att norra delen av The Island är det bästaste! Vill ni ha kul med barnen så är mittendelen av ön att rekommendera. Borgholm är mysigt och där kan man hyra hus omman vill det. Har tyvärr inte så mycket länkar eller annat att dela med mig av mer än att har ni varit på Öland en gång så vill ni dit igen.

    /Lina

  8. Kolla in Kackelstugan. Toppen med barn, de har djur. Bra restaurang, fina rum, nära till allt.

  9. Finns en massa härliga smultronställen på Öland; Gårdby Café och Lanthandel, Ölands Örtagård (där kan man fika och köpa en massa härliga örter och kryddor) Bo pensionat (om det är fint väder kan man sitta ute i deras trädgård), Halltorps gästgiveri (fint att bo, men dyrt), Karleby, Vickleby (fina ställen att bara köra genom), Borgholm (strosa runt, kolla butiker), Byxelkrok (nere vid hamnen bland alla fiskebodarna (om dem är öppna nu), jamen det var några stycken. Varsågod.

  10. Ja, å så har vi då Inredningsfruns crib då oxå, så klart. Alltid öppet för en Scout, Silkesapa och en och Annans fru ;).

    Snart ses vi, darla!!

    Pöss!

  11. Här kommer lite tips sötnos:Hotell Skansen i Färjestaden och Strand hotell i Borgholm underbara ställe båda två.Hoppas du får en mysig vistelse på Öland kramar Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg