Att bli sju igen.

Rapsen har slagit ut nu och står i bländande fält och doftar barndom – jag hade ett rapsfält mellan mitt hem och skolan när jag var liten och det finns ingenting som tar mig tillbaka till mitt sjuårsjag som doften av raps. Jag brukade gena genom det där fältet på vägen, jag älskade ljuset där under blommorna och känslan av att vara gömd och när jag kom hem var min ryggsäck (en hårig koala med stora ögon, det var hett på den tiden) jordig och skavd efter att ha släpats bakom mig i kringelikrokar. Detta var precis i början av första klass. Sen blev jag slipad och tackade bara ja till cykelägande pojkar som frågade chans – på så sätt fick jag skjuts hem och kunde sitta på pakethållaren med vind i håret och en arm runt någons bröstkorg för att inte trilla av och känna ett pojkhjärta slå fort fort fort där under.

Det kommer nog alltid finnas kvar, det där doftspåret. Bara en ögonblickskanal mellan näsan och hjärtat.

22 kommentarer till “Att bli sju igen.

  1. Oj hjälp så underbart somrigt ni har det! Jag dööör av avundsjuka!! Här sitter man hemma med värsta megadunderförkylningen och ute regnar det och vinden är iskall….snön är borta men temperaturen vill inte alls stiga över 10 grader….snälla sommar, kan du inte komma hit också snart!!!!!

  2. Finns inget snabbare sätt att hitta tillbaka till ett minne som genom en doft! Visst är det underbart! Fin helg till dej
    Johanna

  3. Sverige är verkligen ett avlångt land. Har helt andra barndomsminnen från norra Sverige. Rapsen ser helt fantastiskt ut! Sen måste jag bara berömma ditt sätt att skriva, det är främst det (och bilderna förstås) som gör att du är min favoritbloggerska!

  4. Det är nu Skåne är om vackrast, de veckorna då allt det gröna slå ut samtidigt som rapsen färgar fälten gula. Underbart!

    Wallatävling hos mig. Lottar ut en av mina kjolar.

    /Heléne

  5. Vad du skriver fint, och ja raps ar nagot speciellt – hade aven nagra rapsfalt pa Oland dar jag vaxte upp, kunde verkligen ”kanna” doften nar jag laste det du skrev. Och det dar med att aka pa pakethallaren pa guppiga skogsvagar kanns igen 😉

  6. Mmm, jag blir helt knasig av dessa rapsfält! Tänker ofta att jag bara ska stanna bilen, klä av mig naken och dansa runt i allt det gula….men inser att det är fullt med små djur som jag inte vill ha på min kropp plus att jag nog hade blivit insydd på hispan vilket jag INTE har tid med!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg