Att ha träffat UF:are.

Det blev en tidig morgon i morse; klockan sju (?!) skulle bussen gå och jag snubblade ut med halvslutna ögon och lite snoriga bebispussar i ansiktet och försökte hitta bussen som skulle ta mig till mässan. Stockholm visade sig från sin bästa sida dock, med morgonsol och ljumma vindar och asfalt som doftade utomlands.

Väl på mässan skulle vi ha frukost tillsammans med UF-ungdomarna vilket jag verkligen såg fram emot. Det var lite speed dating-utformning på det hela; vi fick frågor kastade till oss att bolla mellan varann – som var är du om fem år? och vad vill du med ditt företag? och så vidare. Företagaren jag satt bredvid (vuxen) förespråkade energiskt Mallorcafylla, kibbutz-jobb och allmänt löst leverne för ungdomarna. Själv var jag aningen mer konservativ.

De här två fantastiska UF-arna Rebecca och Sebastian hade jag äran att få äta frukost med. Deras företag heter Robotalk och det måste ni kika närmare på här. Idén går ut på att de åker runt och håller föredrag på skolor om robotar. Ja, robotar. De här två bygger nämligen robotar som de tävlar med och de flänger runt till Singapore och Mexiko och gud vet vad. Hur coolt är inte det? Jag frågade om det var som det där programmet på TV, ni vet, där en massa robotar åker runt i en ring och slår sönder varann – och ja, det var ungefär så. Fast utan våld. Tänk om jag hade byggt robotar när jag var i deras ålder, liksom. Uj uj uj.

Och nu är det dags att åka ut till flygplatsen och bege sig hemåt igen. Det har varit två otroligt intensiva och peppande dagar och jag är mentalt slut nu. Kommer nog ta någon dag att smälta alla upplevelser.

Men oj vad glad jag är över att ha varit med.

 

9 kommentarer till “Att ha träffat UF:are.

  1. Vad spännande!! De är så himla duktiga!!! Ett par av sonens klasskompisar är med där och en av tjejerna har tydligen gått vidare som bästa säljare. Håller tummarna hårt för henne.

  2. Ha ha…det här var kul! Jag läser med stort nöje din blogg varje dag…och idag ser jag Rebecka här. Hon är min mans brorsdotter och en riktigt cool tjej, smart som bara den. Hon kommer nog gå långt den tjejen… precis som du…. Verkar ha varit en härlig försommardag (eller är det vår fortfarande??) i Stockholm. Jag bor i Seattle och här har vi 26 grader sol så här har vi definitivt sommar….Ha en fortsatt bra dag!! Kram från Runa

  3. Då kanske du träffade mina kompisar som var där, Markus Frick med Festivaltält UF och Martin Thorén med klädesföretaget Outmoded! Uttagna i tävlingen Sveriges bästa säljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg