Att ha högsommarvarmt.

Så står det på SMHI idag över Skåne. Högsommarvarmt. Jag älskar det ordet, älskar det, eftersom det är så efterlängtat men också för att det förknippas med allt det där mest härliga i livet. Barfotafötter, rutiga picknickfiltar och saltvattenmärken på brunbrända ben. En gäddas brunsilverglänsande kropp mot det plastiga golvet på en eka och soltorkat hår envist i ansiktet trots att man försökt fästa upp det – mammas ljusaste jeans, uppkavlade och fulla med Falu Rödfärgsfläckar. Västkustenstugor målade i grått och vitt, regnfrodade smålandsskogar med lummig skugga, ögonblicksbilden av ett cykelhjul mot grusväg – kilometer efter kilometer mot någon insjö där vattnet bara är varmt precis vid ytan och känslan av just det där; brytningen mellan varmt och kallt, när man simmar under vattnet med slutna ögon och försöker hålla andan tillräckligt för att simma under bryggan.

Högsommarvarmt.

Bättre än så blir det bara inte.

23 kommentarer till “Att ha högsommarvarmt.

  1. Låter helt fantastiskt!

    här i sörmland kör vi på sommarregn – det är mer åt åska å blixtar i himlen, kladdigt varmt men ändå kyligt!
    Så hey skicka lite högsommarvärme med sol till oss 😀

  2. Så himla festligt! Vi skrev var sitt inlägg på nästan exakt samma tema nu på morgonkvisten.
    Härlig känsla hur som helst!
    Ha en fin dag och njut i värmen!

    Kram Mrs G

  3. Åh vilka härliga minnesbilder det blev för mig med din rader. Precis sådär var det när man var liten!
    Härliga du – ha en underbar dagen före-Böddhi-naglar-och allt annat !
    Kram

  4. Har sagt det förr och säger det igen – du kan konsten att beskriva känslor! Och jag älskar också ordet högsommarvarmt. Är totalt född på fel jordhalva, vill ha varmt jämt!!

  5. För en sekund där så trodde jag nästan att jag var på landet, i allt det du beskrev.
    Tack snälla för den njutningen!

    Ha en superfin dag!

    Emma

  6. Så underbart vackert du skriver fina du!!! OCH vilken fin på sonen i förra inlägget! Sååå cool hatt! Kram Lisa S i H viken

  7. Åh, så fint! Längtar riktigt rejält men ligger inne med rekordhög feber och feberkramper. Inte rättvist när det är högsommarvarmt!

    Stor kram!

  8. Oh så underbart ni verkar ha det, passa på att njuta. Här ett par mil utanför Umeå har vi 13 grader o sol/moln hoppas SMHI håller vad dom lovar + 20 till helgen. Längtar så efter värmen vårt rekord denna vår ligger på +16, så jag läser om hur mysigt du har o drömmer mig bort. Hoppas att ni får det toppen i Turkiet också, spännande att höra om vad ni kommer att hitta på.

    Kram Elinor

  9. Högsomm…. vad hette det sa du? Jag är nämligen från Hälsingland, och här har vi inte riktigt koll på det uttrycket just nu, förstår du.
    Men det låter ju himla underbart och jag ska tänka på dig när jag trär fingervantarna på yngsta dottern om morgnarna.

    Och bilderna på shortsen var jättefina, kan man ha jeans under, tror du, eller blir det för knöligt? Å passar de med jacka till?! ;-D

    Jamen Emma, gnid in det du bara. Här har vi lixom inte fattat att det är vår knappt, å du mumlar nåt om nån bikini!? (skulle jag trä på mig en sån nu skulle grannarna springa in i sina hus skrikandes)

    I mitt nästa liv ska jag bli kär i en skånepåg!!! 😀

    Förresten, vilka fantastiskt tjusiga smycken du har!!!! Vill ha alla!!
    Fick ju sommarfeeling av att bara kika på bilderna! Värre än en resekatalog, ta mig tusan!

  10. Åhå, människa vad underbart du skriver! Det är just min sommar det;) inklusive upp värmda berg i bästaste skärgården i en solnedgång. Har ni tid över i sommar så vet jag ett smultronställe till Er. Trevlig resa förresten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg