Att ha simmat med delfiner.

Om ni är i Turkiet och bara ska åka till ett enda ställe, så måste ni åka till Sealanya. Måste. Jag trodde att jag skulle smälla av när vi var där.

De har liksom byggt upp ett litet paradis där inne, inte likt nånting annat jag sett. På ena sidan av parken finns bassängerna med vattenshower men på andra sidan – oh my. Där är det uppbyggt vindlande gångar och broar och små oaser fulla av vit sand och pooler som sanden leder ner till, som om man var vid havet, med antingen sött eller salt vatten. Och i poolerna? Fiskar.

Ja. Fiskar. Och man har hämtat ut en snorkel och ett cyklop på vägen, så det är bara att kasta sig i vattnet och börja snorkla runt bland rockor och tropiska fiskar och små ruindelar de lagt under vattnet och det är fullkomligt magiskt. Och när man är klar är det bara att gå upp igen till den vita sanden och lägga sig på en solstol och ta det lugnt. Jamen, ni fattar.

Showen? Den var fin. Men vi satt mest och småhoppade och väntade på det som komma skulle. Delfinsimmandet. Chansen att få röra vid en av de där underbara djuren. Det där man alltid drömt om.


delfinfoto: Ante

Hur det var? Vet inte ens om det går att beskriva. Dessa stora varmkalla djur, med skinn och kropp som… ålar? Fast mindre slemmiga, inte alls slemmiga faktiskt, bara mjukfasta. Att få åka runt i poolen mage mot mage med en delfin och glömma bort att andas under hela tiden för att man är så fast i ögonblicket, i att registrera precis allt så att ingenting missas.

Helt jäkla obeskrivbart.

31 kommentarer till “Att ha simmat med delfiner.

 1. Oh vad jag är avis nu! det ser och låter heelt underbart!!! Hoppas att du registrerade allt så du alltid kan komma tillbaka till den känslan att simma med delfiner!

  Ser det ut som att dem ler i verkligheten oxå??

  Kraam Emma

 2. Åh, det där är verkligen något jag skulle vilja uppleva! Har hört att det ska kännas som att klappa en våt gummistövel 🙂

 3. Vilken resa ni har gjort. På alla sätt. Minns den där känslan sen i november när livet är gråare och tristare.

  glad sommar!

 4. Ahhhhh! Va sött! Vill också åka dit och simma med delfiner! 🙂 Åh sälarna <3

 5. Åååh va häftigt och va vackert det såg ut 🙂

  Kan rekommendera dig att ta dykcert, du skulle älska det. Jag gjorde 2 dyk i Kenya…magiskt med sköldpaddor och färggranna firrar!
  Först var det träning 1 hel e.m sen va vi nere på 12 meter 2 ggr, under en heldag. Med instruktör, totaly safe!
  Kramar Åsa

 6. Hej!
  Drömmer också om detta. Men svårt då delfiner oftast far illa på de flesta inhägnade ställena. Även att det ser bra och mysigt ut för en annan.
  SÅ, hur var det här? Mår det bra, är det ett godkänt ställe att åka till?
  Skulle gärna vilja veta.
  Ni ser ut att ha det superbra där borta 🙂
  Kram
  Jennie

  1. Jag är lite känslig för det där jag med och det är såklart svårt att avgöra bara när man sitter och tittar. Men skötarna verkade extremt måna om sina djur, det var mycket småprat och klapp och respekt så det kändes bra i magen iallafall.

   Kram

 7. oj, vad man skulle ha velat haft Er där
  iklädda Era längsta, tunnaste klänningar
  under vatten, bland tropiska fiskar
  & delfiner svävandes ~ & undervattenskamera
  i allra högsta hugg .. jag tror jag smäller av lite.

 8. Jag och min sambo gjorde det när vi var i Dominikanska Republiken. Det var bland det häftigaste jag någonsin gjort! Vi fick pussa delfinerna, dom hoppade över oss, dom knuffade oss framför sig med nosen på fötterna och så fick vi ta tag i två fenor och bli dragna. Mitt intryck var också att delfinerna hade det bra, och det var en oerhört rolig sak att testa.

  Det coolaste tycker jag var att känna kraften dom kommer med under vattnet, det är som en tryckvåg som kommer emot en, och vilken precision dom har! Dom vet precis vad dom gör. Fina, fina djur!

 9. Vi ska till Side i sommar och skulle jättegärna åka dit! Så två frågor, långt från Side och måste man boka tid för att åka dit?

  1. Det låg inte alls långt bort, kanske 30 minuter med buss. Jag vet inte om man måste boka om man kommer själv – vi åkte ju en tur med Solresor. Att bara komma in i parken måste man nog inte boka för, men delfinbada måste man.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg