Att upprepa sig.

Det blev grillat idag med, ja. Men det finns ju inget godare! Särskilt inte sen jag för första gången på två år läst manualen till Weber-grillen och nu dessutom vet hur man gör. Var ju inte alls att bara slänga på köttet på gallret och stå där och vända det och pensla det med olja och känna sig som värsta Mat-Tina så som jag gjort i typ hela mitt grillande liv. Där ser man. Man lär sig nåt nytt hela tiden.

Så ja, det blev grillat idag också; tjocka skivor varvat med chilibearnaise (så som jag får springa efter busen nu för tiden lär jag behöva mycket chilibearnaise för att inte börja se ruskigt hungrig ut), tomatsallad med balsamvinäger och till det en bruten bit lantbaguette. Jag dör så gott det är.

Och regnet håller sig med nöd och näppe borta, rosornas knoppar är på bristningsgränsen och gräset är fortfarande långt nog att kittla mig på anklarna när jag går.

Halleluja, det är sommar.

Och ni har väl inte missat tävlingen? Oh la la, kolla här.

32 kommentarer till “Att upprepa sig.

  1. Aah det låter ju vansinnigt gott! Det får mig att sakna en balkong/altan/terrass/vadsomhelst lite extra mycket. Men imorgon ska jag trotsa kylan och grilla 🙂 Den där chillibean låter för övrigt supergod, recept på den?

    Ha en fin kväll. Kram

  2. Hade graderna ÖKAT, då hade jag också kunnat kalla detta sommar. Men nä, jag håller på att förfrysa mina tår inomhus.

    Men grillat, det smakar gott när som på året 😀

  3. Sommar det vete katten om jag vill kalla det för, ruskigt kallt och blåsigt i Båstad idag.
    Min grillare är inte hemma idag så lagar köttfärssås inomhus istället.
    Känns tryggast så 🙂

    Kram Mrs G

  4. Mumsigt värre! Men här uppe i Hälsingland så verkar det som att grillningen får vänta ett tag. Inget vidare väder har vi…
    En fråga om salukin. HUr mycket kräver den i aktivering? Går det att ha dom lösa, eller drar dom då?
    Dom är mycket vackra!! Är väldigt förtjust i whippet. Men har aldrig träffat en saluki så kan inte uttala mig om den!

    1. Salukin kräver mycket motion, den måste få springa fritt flera gånger i veckan. Det går inte att koppelmotionera en Saluki tillräckligt. Därför är det också superduperviktigt att ha tränat inkallning till hundra (det är ju trots allt en jakthund). Helt fantastiska hundar är det om de bara får springa loss vad de behöver>!

  5. Så deilig! Her er det 9 grader, regn og skikkelig grått og trist idag. Ikke sommer i det hele tatt!
    Men den kommer vel snart.. I mellomtiden får jeg kansje lese Weber-manualen, så kan jeg også bli grill-mester:)

    Hilsner fra rainy-Bergen..

  6. Å sicken söt pussnos pälstjejen har!
    Grillat är gott och kan varieras i oändlighet, just nu är favorittillbehör Icas färdiga grillsallad och olivolja smaksatt med citron. Mums!

  7. Åhh blev ju sjukt sugen på grillat nu ju!! mmuumms!!

    Kolla gärna in mina smycken på bloggen 🙂

    Stor Kram Linda

  8. Om ni inte testat med hickoryträbitar ännu så är det dags. Det blev det godaste kött jag någonsin ätit. Finns på typ Rusta och alla sådana där ställen. Kanske ICA också men vet inte säkert. Det blir min bästa grillgrej i sommar. Och bearnaise såklart 🙂

  9. Åh, grilla är ju lika med sommar! Mums. Tyvärr har jag en man som tycker att det är så omständligt och tråkigt att grilla att vi aldrig gör det. 🙁 När vi blir hembjudna till folk och får grillat blir jag helt salig av lycka. Jag får nog bjuda hem mig till vänner oftare! 🙂

  10. Mums vad gott!! Varför ändra ett vinnande koncept undrar jag? Finns ingen anledning alls om du frågar mig! 😛

  11. Men oj så gott det där såg ut! och vilka härliga och stora rosenknoppar, vad är det för sort måntro? Nu ska jag spana in din tävling du tipsar om här.

    Trevlig kväll & Kram från mej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg