Att ha bakdag istället.


Det blev inget strandväder, men det gör inget. Inspirerad av Petra satte jag igång att baka istället, det blev Världens Godaste Sockerkringlor (recept här) och det är verkligen så gott att man smäller av – nu doftar hela köket vanilj och rutorna immar och själv är jag alldeles sockerrusig efter att ha smällt i mig en sisådär nio stycken på raken och mannen sitter tungt ihopsjunken i soffan och mumlar av mätthet.

Imorgon börjar ny vecka full med möten, företagarlunch och en premiärinbjudan med Nelly men just nu har vi helt enkelt bara söndag och spenderar den tillsammans framför Good Wife, ugnsbakade pepparchips och alldeles för många sockerkringlor.

26 kommentarer till “Att ha bakdag istället.

  1. Åh vad sugen jag blev på bullar! Jag borde definitivs göra rabarberpaj eftersom mitt rabarberstånd mera liknar något som växer i regnskogen och snart är 2 m hög 🙂

  2. Helt underbart det där med att äta alldeles för många sockerkringlor 🙂 Visst är det en enkel match att äta alldeles för mycket när det är nybakat.

    Kram Ester

  3. åh en perfekt dag att hålla sig hemma och baka mellan skurar och solsken
    startade dagen med hästhoppning men sen har vi slöat / lägger nytt trall på altanen

    och bakar- givetvis !

  4. Sitter precis å klämmer i mig den andra halvan av sockerkakan som jag och barnen rörde ihop i eftermiddags. Socker e bra skit. Faktiskt.

  5. Kringlor är gott! Måste tigga mig till mors recept.
    Njut av din söndag här är det övertrötta barn som prompt inte ska sova. Oh How I love motherhood these nights…
    Kram

  6. Shit vad jag längtar efter ett eget kök nu när jag ser ditt bakande. Det får bli högsta prio efter sommaren! Men först 5 veckor i Indien utan att laga mat alls, känns både bra och dåligt…

  7. Sockerkringlor har jag aldrig bakat, men om du säger att de är så goda och lämnar ut receptet sådär bara så måste man ju prova!

  8. Hej! Vad goda sockerkringlorna verkar! Måste testas!:-) vilken jättefin blogg du har! Blev tipsad av min syster som följt dig länge! Ska bli kul att fortsätta titta hit! Ha det bra!/ ab imo pectore

  9. hej! tack för tipset om de underbara sockerkringlorna! har bakat dem idag och de är ljuvliga <3 farligt goda!
    för övrigt, jag älskar din blogg och du är lika söt som kringlorna!

  10. Hej Emma!

    Jag vet inte..Om du har ”Fråga kakan” kvar..? Men även om du inte har det så hoppas jag att det går bra att jag vänder mig till dig nu – för jag skulle behöva fråga dig om ett par saker som man kanske inte bara frågar ”vem som helst” – men eftersom du känns som en gammal god vän, på sätt och vis, så frågar jag dig!

    Jag fick veta för..Två månader sedan lite drygt att… jag är gravid. Kortsagt: Oplanerat. Oförberett. Men inte oönskat. Av flera orsaker kändes det inte som om jag hade något alternativ – utan jag ska bli mamma i december. Tjugo år gammal. Nu har jag försökt att gå tillbaka i din blogg (för även om jag följt din blogg slaviskt sedan början av -11 och därmed också under din graviditet så läser jag naturligtvis om graviditeter med ett annat intresse nu) men det är så krångligt! För..himmel vad du skriver! Och du skriver om så MYCKET! Vilket naturligtvis är bra, men det blir lite rörigt när man går tillbaka ett år för att läsa om något särskilt. Så nu tänkte jag att (om du har tid förstås!) du kanske skulle kunna tänka dig att ”sammanfatta” graviditeten lite grann? Vad som hände under vilken månad, fysiskt förstås men också vad du tänkte.. Du skulle kanske kunna skriva ner minnen och tankar, första graviditetssymtomen, första sparken, första gången ni såg bönan på ultraljud (trodde ni redan innan att det var en pojke? Och visste ni hela tiden att ni ville ta reda på könet?), när ni började prata om namn, när ni köpte det första till bebisen, hur du mådde..Ja allt! Som en förlossningsberättelse fast.. en graviditetsberättelse? Med ditt fantastiska sätt att berätta så kan det inte bli annat än underbar läsning!

    Och sedan.. kanske allt det där andra.. Som man tänker på men som man låter så otroligt..dum i huvudet om man frågar om på Barnmorskemottagningen (eftersom det låter där som om det inte spelar någon roll om man ser ut som roadkill i underlivet efteråt..Man har ju fått en liten bebis!)..Så.. Det här med aulan.. Känns den fortfarande lika..aula-ig? Och magen.. Är den bara deg? Och albatross-tuttarna.. blir de till taxöron? Äh, jag vet inte..Känner man sig attraktiv efter att man fått barn? Och det här med att ”få” barn.. Hur fan tar man sig igenom den här förlossnigen egentligen? … Och kan man vara mamma trots att man bara är tjugo år och oroar sig något kopiöst för att inte kunna erbjuda samma känsla av lugn.. och livsglädje som du och mannen?

    Åh! Tänk Emma, om man bara kunde komma hem till dig och sitta där och dricka te och låta sig omringas av allt ditt förnuft..och all din galenskap? Kram! En annan Emma.

  11. jag smäller av! vilken underbart söt liten kille du har!
    och även om jag inte är nån riktig bullmorsa så ska jag nog ge mig på och testa att baka sockerkringlorna, de såg för goda ut!

    /Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg