Att ha sjukstuga.


Nu är dom hemma, flickorna. Oförmögna att stå på sina långa ben bar vi in dom i huset försiktigt, försiktigt – mumlade mjuka ord i deras pälsar hela tiden, sa såja, det går ju bra det här, duktig flicka och tittade lidande på varann ovanför deras ryggar. De kan inte gå i trappor ännu och får bäras upp ikväll, men tills dess har vi bäddat i vardagsrummet så de ska få sällskap; en tjock bäddmadrass omsorgsfullt fixad med duntäcken; Beach House underst där det mjukaste mjuka ska vara (vinnarna i tävlingen kommer imorgon, förresten) och så våra täcken över för att hålla värmen – de är båda två dödströtta och har efter-operations-frossa och har inte rört sig en millimeter från där vi la ner dom för en kvart sen. Älskade flickor. De verkar iallafall för trötta för att ha ont.

Så ikväll är familjen i vardagsrummet. Håller buse borta från salukisar, ger små portioner frikadeller till de nyopererade, ser på Good Wife, lyssnar på regn. Och jag gör wasabilax i ugnen och lyssnar på Melissa Horn och tänker att det är ganska så skönt att vara hemma igen, ändå.

26 kommentarer till “Att ha sjukstuga.

  1. Precis så där ska man bli nedbäddad och ompysslad när man är krasslig.
    Underbart.
    Själv hade jag dock hoppat över just Beach House lakanen eftersom jag blir allergisk av allt damm som de har.

    Hopas att ni får en fin kväll i sjukstugan.

    Kram Mrs G

  2. Mmmm …. Beach House lakan är ju perfekt för tjejerna. Så gosigt! Puss på nosarna. Hoppas dom piggnat till sig lite till imorgon.

  3. Åh vad mitt hjärta skär när jag ser det här, finns inget värre än när ens husdjur har ont. Fint att du tar hand om dem så. Pure love! <3

  4. När människans bästa vän inte mår bra, då mår man själv inte heller bra 🙁 Hör att de får den allra finaste omvårdnad. Snart är de på benen igen och ordningen är återställd.

    Kram Ester

  5. Stackars dem! Låter som de ligger gott iallafall- ändast det bästa är ju gott nog åt ens husdjur.. Wasabilax sa du?! Litar ju på att du har god lax smak efter din teryakilax så jag tar gärna receptet!! Kram ida

  6. Nämen åh.. ja, det gör ont att se sina fina lida, men de befinner sig nog på bästa tänkbara ställe att kurera sig på 🙂
    Hoppas de är på benen snart igen!

  7. Sänder varma krya hund kramar!!
    Birgitta i ett kallt o regnigt Hörby
    Lillan ligger i feber o hosta o storebror fyller 12 år imorgon<3

  8. Usch stackars flickor! Men det är ju för deras bästa, kommer ihåg när vi kastrerade vår hane, när mannen hämtade honom la han sig på rygg o stretade med benen för att riktigt visa: kolla vad dem gjort med mig husse!!! Hjärtat blödde rejält då!

  9. Naaaw, de blir ju sååå ynkliga efter en operation de små liven. Tufflorna, hoppas de kryar på sig fort.

    Ha en trevlig myskväll i soffan

    Kram

    /Vivvi

  10. åh söta söta tjejer, fy vad det gör ont när dem är sådär… Våran RR grät en hel dag hemma när han blivit kastrerad. Vi har klarat av en natt med oro för Aragon tuggade i sig revbens ben igår, hua vad nervös jag har varit. Men ikväll kom det ut naturliga vägen;)
    Puss å kram till tjejerna

  11. åå stackars stackars flickorna..Har en bullmastiff dam som tyvärr är ganska olycksdrabbad,så vet hur ont det gör i hjärtat varje gång man ser dem i detta tillstånd.Krya på er vackra flickorna!

  12. Så har vi också legat, vad gör man inte för dom 🙂
    Hoppas dom kryar på sig snabbt 🙂
    Jag tycker det är ganska mysigt att ligga på golvet med hundarna, dom gillar det 🙂
    Kramar till alla (vi har sett Wallander just nu – usch!)

  13. Åh stackars små… men de får ju bästa tänkbara vård syns ju:)
    tänker på alla de djur som inte får det:(

    kram kram camilla

  14. Stackars 🙁
    Vet hur det känns, har en här hemma som både genomgått en kastrering, som medförde komplikationer, samt två korsbandsoperationer…
    Dom är nog alldelens strax på bena ska du se =) Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg