Att ha haft världens bästa kväll.


Vilken
kväll vi hade igår!

Vi startade på Occo för middag och prat och skratt – det är en helt nyöppnad mezerestaurang och den var helt fantastisk. Jamen ni ser ju på bilderna. Allting var guld och gräddfärgat och en smula kitsch och Katarina kom gapande att ni måste se toaletten! vilket kan verka som ett udda uttalande på en restaurang, men ja. Man behövde verkligen se toaletten. Där var det mosaik och guldsvanskranar och silkestofsar som hängde från taket. Crazy cat. Där ser ni min klänning också, som jag hittade på Factory på dagen. Älskar den. På fötterna hade jag mina See by Chloé och för er som bor i en stad med mycket kullersten och funderar på att sporta ett par såna en kväll kan jag bara säga – don’t do it. Okej? Don’t do it. Någon timme senare höll jag på att göra en faceplantversion av Svåra Lena och bryta fötterna av mig när jag rasade raklång som nån jävla timmerstock med ett djupt bröl utanför Harrys. Classy.

Men iallafall.

Maten var obeskrivligt god. Och mycket. Man fick ju liksom femton rätter att sitta och trycka i sig och det var röror och piroger med getost och grillad kyckling och kronärtskocka med vitlök, och vi åt så mycket att det nästan var perverst – trots det lämnade vi hur mycket som helst. Vi hade världens bästa servitris som hette Arian och hon vägrade komma med efterrätt om vi inte åt upp. Så vi gav det ett försök till. Och så skickade hon fina lappar med notan (så den inte skulle kännas så saftig förmodligen, smart flicka).

Bartendermannen på bilden heter Laxen och fyllde 25 igår.

Det måste ju firas! Så han fick en sång och ett litet traditionsenligt lyft och en himla massa andra saker han säkerligen inte förväntat sig på sin födelsedag. Himla fint. Jag lyckades även ta årets bild, där Anhalt Annika (jag tycker fortfarande att Anstalts-Annika hade varit ett vansinnigt mycket bättre namn) håvat in Laxen in sin famn som om hon var nån slags björn som nyss raglat ur sitt ide och hittat årets första mat:

Laxen tog det hela med ro som ni kan se. Och efter att vi hade suttit i timmar och skrattat och ätit och skrattat och ställt märkliga frågor till varann och skrattat lite till och klämt ett fruktfat ovanpå matorgien, så var det dags att förflytta oss från bordet till deras loungebarsavdelning.

Där bjöd Laxen på underhållning och Tindy fick barhäng (som ni kan se ett mycket uppskattat sådant) och Anstalts-Annika hittade någon form av känd person som hon tyckte att vi skulle röra vid. Det gjorde vi såklart inte. Fru Sederblad fick namnet Jette Strid, ägaren av Occo lovade oss att ha kvar Arian på livstid ifall hon ville och från en öppen dörr ut mot gatan kom ljummen luft in och svalkade. Jag kunde inte bett om en mer perfekt kväll. Det enda minuset jag kan komma på skulle i så fall vara dj:n. Han skulle behöva en kaka, faktiskt. Och en kram.

Jamen där står dom ju. Allihop. Fru Sederblad, Tindy, Katarina och Anstalts-Annika. Ett gäng härliga, varma, öppna, gapskrattande kvinnor som vet hur man äter trekommatvå kilo meze och hur man får en taxichaufför att inte köra till Haparanda.

Och från där gick vi sen vidare ut i kvällen, mätta och hesa av skratt, och idag är jag lite mörbultad i magmusklerna och varmare i hjärtat och återigen så himla glad för alla människor
den här bloggen för in i mitt liv.

39 kommentarer till “Att ha haft världens bästa kväll.

  1. Tappra försök gjordes med den gravade laxen, men han var 25 år… och kanske inte lika intresserad av ett gäng mer eller mindre halvgamla tanter som de var av honom… 😉

   1. Laxen, den gravade laxen…Say no more:)
    åhh jag skrattar med nyvaknande svullna ögon så tårarna rinner..Härliga härliga ni allihopa, jag är helt mör idag, Tack för en så himla rolig kväll!! puss puss <3

    1. Så kul det var igår! Den kvällen och dagen kan jag leva på ett tag :O) By the way, jag har precis vaknat!! Hur galet är inte det?

     Tack allihop för den skratt orgien vi hade!

     Puss /Katarina tvillingmamma

    1. ASG!!!! Emma jag hade velat se dig i action ;O) Nästa gång älsklng!!

     /Katarina tvillingmamma

   2. Jag tycker att ni kunde försökt lite mer
    Det är bara att hälsa på jag jobbar tis-lör// laxen

 1. …läste det där med ett leende på läpparna…..vilket gäng och vad härligt att läsa om hur man hittar vänner via boggen ……Toppen!!

  Kram Pernilla på Piazzan

 2. Åhhhh jag sa ju det var fab!!! Men mätt blir man! Fina bilder du tagit- min man är sjukt nöjd med toaletterna!!!!Kram!

   1. Indeed! Bara toaletterna är ju en upplevelse. Bra jobbat :O)

    /Katarina tvillingmamma

 3. Det där ser ut som ett riktigt toppenställe, vart ligger det?
  Antar att det inte var för er helt okända personer som öppnat den restaurangen 😉

  Kram Mrs G (Beslutsångest)

 4. Där skulle man ju vilja vara med 🙂 Det ser ut som om ni har dj-a roligt (ursäkta svordomen)
  Laxen – 🙂
  Jag önskar ibland att jag vore 30 år, speciellt när man tittar på dessa härliga bilder!
  Galenpannor, ja 🙂
  Tog du inte kort på toaletten?

  Kram

  1. Eller tja, lite schizofren är jag nog allt ;-), för nu bloggar jag om att jag är i Tallinn… men snart, snart är jag ikapp. Och då blir jag fullt frisk igen!

 5. Men så härligt inlägg! Vilken kväll ni hade! Har ni liksom träffats via bloggandet? Så skoj! Jag började blogga i september förra året och tycker det är riktigt kul. Det där bloggevengemanget du drog igång med Ranelid var ju stort!

 6. Men alltså Laxen. I vilken stad finns den här mannen sa ni? Flög precis hem till Sthlm från skåne men den här mannen får mig ju dels att bita mig i läppen, men också att ta första bästa flight ned igen! Jag är ju tom i passande ålder!

 7. Denna laxhysteri….

  Emma, den sista bilden är den värsta pelikan jag sett. Akut brist på haka men samtidigt dubbelt av varan.
  Inte ok. Inte ok. Inte ok. Här borde staten gå in och sponsra lite hakhjälp. Den saken är klar.

 8. Låter som ett ställe man borde besöka pronto. Ser väldigt fint ut! Och ni är ju fina allihop ni med. Emma- du som gillar Märtas- har du varit på deras nyöppnade restaurang Märtas by the sea? Vi hade liten bloggträff där i fredags- härliga tjejer jag lärt känna från bloggeventet och där var så fint och gott! Har lagt upp bilder på min blogg. kram Ida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg