Att hitta styrkan.


Jag är för svag. Det är bara att konstatera. Ju tyngre busen blir desto tydligare blir det att jag fattas styrka, och att jag verkligen verkligen behöver bygga upp den om jag ska orka släpa runt på honom utan att få ryggskott varannan månad. Jag har tyvärr ärvt en vansinnigt dålig rygg av min älskade pappa och har nu ruskigt slitna diskar vilket gör att minsta lilla felrörelse kan få mig att tvingas gå som en långvårdenpatient i tio dagar innan allt hittar tillbaka till där det ska sitta. Och det går ju inte. Inte när man bara är trettio (ett *host*).

Så jag har börjat försöka hitta tillbaka till styrkan i två veckor nu och jag har fått många mail och frågor om min pilates och vad jag gör och sådär. So here it goes: jag kör Mari Winsor som pilatesrutin typ varannan dag, och den är super för att bygga bålstyrka. Finns mängder av dvd:er att köpa, men ett riktigt bra program kan man följa gratis här. Min kropp svarar sjukt fort på pilates, kanske är det så för er också? Det är nåt med att använda den egna kroppsvikten som jag gillar, och att kunna utmana sig.

Sen har jag införskaffat två trekiloshantlar som jag vevar loss med här hemma. När jag sitter på golvet och tittar på när busen kastar dvd:er över vardagsrummet kan jag likaväl göra lite nytta liksom. Och om jag känner mig riktigt i gasen (väldigt sällan) så spänner jag fast tiokilos-busen i babybjörnen och kör benböj och utfall. Fi fan kan jag säga. Det känns. Men det är säkert jättebra för nåt. Sätesmuskler och så.

Så det är vad jag gör. Och på två veckor har jag redan känt resultat, jag kan lyfta honom i och ur spjälsängen till exempel utan att det strålar ner i låren och jag är inte lika sned i bäckenet som annars. Så ja. Några veckor till, sen jävlar är jag i Gladiatorform.

(ha ha ha).

Nä. Men lite starkare iallafall. Och mindre begränsad.

(och ps – tack för alla fina kommentarer om pilotavsnittet. ni är bäst).

 

15 kommentarer till “Att hitta styrkan.

 1. Bra du är som kämpar på 🙂 Träning är grejen för det mesta. Man ska bara finna något som passar en själv 🙂
  Själv tänkte jag löpa Kangoo Jumps 😉 hahha Goggla så får du se..
  Det ser så roligt ut att tom jag kan nog gilla träningen 😉 Sen blir det nog ridning när vi flyttar till huset, för där är det några stall runt hörnet ..
  Kramar Åsa

 2. Ja, muskler behövs för att orka med våra mamma kroppar;) Kan varmt rekommendera Kettelbell och TRX, har aldrig varit starkare än nu, trots att jag alltid tränat som en tok och ridit varje dag…
  Så kolla på youtube så hittar du massor bra.
  Kram

 3. Utfall är något du måste undvika till varje pris om ryggen är svajig. Man får så himla lätt diskbråck av att göra utfall.

 4. Tycker det syns på dig också! Har du gått ner i vikt? De senaste bilderna ser du så smal ut.

 5. Duktiga du!!! Jag måste oxå ”ta tag i det” lite smått….har en snart 4-mån bebis o två större barn oxå. Just bålen behövs det jobbas på!

  Kikat på pilotavsnittet!!! Woww, vill se meeeera! Och varför trodde jag du skulle prata skånska? Bor du där bara kanske….eller kanske inte det heller..?!? Virrig? Jaaag?? 😉

  Måste fråga. Din långa gröna maxiklänning Love Forever. Vilken strl har du på den? Beställde precis en i S. Jag pendlar lite mellan S och M…. 166 lång o väger väl 63-64 nånting.
  Hoppas den kommer passa mig:) Du e ju dösnygg i den!!!! Och jag e oxå brunett 😉

  Kram på dig.

  1. Ha ha jag bor i Malmö – kanske därför? 🙂
   Sååå kul att du tyckte om avsnittet! Klänningen har jag en M i och den är aningen stor, så jag tror en S kommer vara perfekt för dig. Den har ju resår i ryggen.

   Kram

   1. Hope so – att den passar alltså. Det negativs med webshopar 🙁
    Aha, Malmö var det ja! Och ja, ser fram emot flera avsnitt, ni verkar vara sköna bönor allihopa 🙂

    Adios.

 6. You go girl, träning är ju bra liksom även om du inte behöver träna för att bli snyggare. Man blir ju både starkare och äldre:-)

  Garvade gott åt videon – vill ha meeer! Du pratar ju helt normalt ju, när jag tänker på dig så hör jag ju fraggelrösten, tog allt ett tag innan jag vande mig:-)

  Kram!

 7. Pilates låter intressant! Kanske värt att prova? Som finska är jag van vid att bita ihop, men inser att jag nog också borde göra något åt min kära rygg… Så tack för tipset! Ska testas 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg