Att kunna vinna 1000 kr ost (och massa annat gott).

Äntligen!

Som ni vet är jag ju ett ostfreak av stora mått, därför är det med stor glädje jag nu i samarbete med Delikatesshandel.se kan tävla ut inte mindre än ett tusen kronor till nån lycklig sate att gå loss inne på Delikatesshandel med. Där inne kan man botanisera bland ost, marmelader, oljor, chark och delikatessboxar och få hela kalaset hemkört när man är färdig.

Inte illa, minsann.

Att vara med och tävla är enkelt:

1. Gå in på Delikatesshandel.se och välj ut din favoritprodukt. Skriv namnet på den i en kommentar här nere.

2. Berätta också varför just du ska vinna. Exempelvis: Jag ska ha tjejmiddag och skulle verkligen inte klaga om det kom en flådig låda ost då! Ja, ni fattar.

3. Färdigt!

Tävlingen pågår till och med den 29 juli klockan 12:00.

Lycka till!

102 kommentarer till “Att kunna vinna 1000 kr ost (och massa annat gott).

  1. Fikonmarmelad! (pricken över iet till nästan alla goda ostar)

    Jag har missat min ost- och vinfrossa! Med en sjuveckors bebis har jag glömt bort den som jag längtat så efter under graviditeten. Jag skulle vilja överaska min man med en riktig lyxkväll för oss två.

  2. 1. Min favoritprodukt är mingelboxen

    2. Jag vill vinna för att kunna bjuda våra gäster på den årliga kräftskivan på lite nya spännande saker till välkomstdrinken och kanske senare under kvällen också:)

  3. 1. Prosciutto di Parma (mums!) är min favvis
    2. Min sambo är totalt skogstokig i ost…alltså det är hans passion i livet, jag skojar inte! Så, jag skulle vilja vinna för att kunna ge honom detta 🙂

  4. 1. Min favorit är Brie de Meaux som jag handlat på ICA senast idag. Opastöriserad!

    2. Jag vill vinna för att kunna låta min man åter få äta goda ostar efter att ha blivit botad från mjölkproteinallergi. Han har inte ätit ost på nästan 10 år!

  5. 1. Jag vill vinna och överraska min bästa vän med vinsten (hon inte är så insatt i bloggvärlden och vet inte om den här tävlingen), därför skriver jag hennes favoritost: Taleggio!
    2. Vi är studenter men brukar trots vår ”ekonomi” lyxa till det på fredagar och köpa någon god ost och dricka vin. Med ett sånt här presentkort kan vi lyxa ännu lite mer och med gott samvete 🙂

  6. 1, åååå beslutsångest! Det finns bara en ost jag hittills provat i hela mitt liv som jag inte gillar, det är vanlig greve så det kan man leva utan. Men jag tror favoriten får bli Parmigiano Reggiano stravecchio.

    2, 18 dagar kvar av andra graviditeten, sen jäklar ska det frossas i ostar!! Jag och två andra tjejkompisar ska ha skumpa och ostkväll, kan det passa mer perfekt än då? Och ja, de andra har redan fått sin bebisleverans…

  7. Milanosalami är min och makens stora favorit!

    Vi har precis skrivit på kontrakt för vårt första förstahandslägenhet i Göteborg och står för tillfället med flyttkartonger upp till hakan, men när vi väl flyttat in (!!) då, då blir det förstås inflyttningsfest, och tänk lyxen det skulle vara att kunna bjuda på lite bubbel och diverse delikatesser då 🙂

    1. Vår första ska det naturligtvis stå! Så kan det gå när man har bråttom att vinna godsaker 🙂

  8. 1. Jag vill ha Brieost!
    Varför?
    2. Därför att jag hittade ett recept på grillad brieost med jorgubbs och basilikaröra= jordgubbar, basilika, lite socker och lite balsamvinäger som jag bara måste testa.

  9. Då väljer jag fikonmarmeladen, och ger bort den med alla andra godsaker till min svåger och svägerska – riktiga livsnjutare som gärna sitter på sin loggia och smaskar ostar. Helst vill jag ge bort vinsten helt anonymt och bara njuta av deras häpna kommentarer om det helt plötsligt dök upp en hemleverans med ost 🙂 Ett snällt practical joke, bara för att jag gillar dom så mycket. Åh, vad jag skulle vilja göra det.

  10. Svårt att välja vill ha allt…..men det får bli Lomo Iberico.

    Skulle va kul att bjuda på en överraskningsfest för goda vänner <3 blunda, njuta och tänka att man är i värmen och solen.

  11. Utan tvekan är min favorit Morbier med den s.k. träaskan som ett streck i mitten av osten! Medan andra stoppar i sig chips och godis på lördagskvällen skulle jag gärna stoppa i mig denna ost i mängder med frökex a´la LCHF.
    Mmmm… mmmm….mmmm…
    Kram

  12. Åååå, jag har ingen sån där bra ”Därför att…” förklaring, jag vill bara vinna för att kunna beställa en massa god Pata Negra och annan god skinka och göra lyxmackor till mig själv 🙂

  13. Säger bara Morbier !! Inte mycket som slår den 🙂 jag vill vinna massa gott för att fixa middag & smarr för våra vänner som snart kommer hem från Frankrike !

  14. Helt klart ostboxen (hur lätt är det att välja ut EN ost liksom)! Yummy.

    Är milt uttryckt ett ostfreak och håller på att helt förgås nu så här fyra månader in i graviditeten – gahh! Så snart det är fritt fram att skyffla in diverse hårda och mjuka läckerheter i munnen igen är det jag som bjuder in likasinnade vänner till ostfrossa hos mig. Då skulle minsann en leverans från Delikatessbutiken inte sitta dumt. Inte alls! Jag hoppas så på att det nu instängda ostfreaket i mig blir bönhört och med din och Delikatessbutikens hjälp garanteras att bli utsläppt med råge när det är dags! 🙂

    1. * Ursäkta, Delikatesshandel ska det givetvis vara! Så kan det gå när man börjar sagla över alla läckra ostar som man inte får äta just nu.

  15. Hej!

    Vilket toppenställe, där finns ju verkligen det allra mesta som en ”delikatesssnaskare” dvs jag,
    kan tänkas gilla.. Av allt smaskens som nu fanns att välja på, så föll valet på just det: Ostboxen,
    fylld med allehanda smakrika ostar, kex och marmelader, mums..
    Och första tanken är ju att låsa in sig och ha en rejäl ostfrossa. Men vid närmare eftertanke så,
    bjuder jag nog in bästa grannarna på en riktig ost och vinkväll.. Just för att dom är bäst!
    Ha det så fint önskar Marie

  16. Min favoritprodukt skulle nog vara ostboxen, eller fikonmarmeladen eller nån av salami-sorterna. 🙂
    Jag vill vinna för att jag älskar god mat. 🙂
    Om man fick välja ett enda livsmedel att äta resten av livet skulle jag valt ost, det är det absolut bästa jag vet.
    Sorgligt nog måste jag köra närmare sex mil för å komma till en vettig ostbutik.
    Tänk va bra å få det levererat med posten i stället? 😀

  17. 1.Ost,ost,ost i alla former såklart! Dregglet rinner ur min mun och riskerar förstöra min dator , men jag säger bara Taleggio, Taleggio… Yummie,Yummie!

    ”. Jag ska faktiskt ha tjejmiddag och jag behöver starta med en flådig ostbricka, för då blir de på så gott humör att de inte kommer att märka mina i övrigt bristande matlagningskunskaper

    Fast i ärlighetens namn kommer jag nog att äta upp allt SJÄLV innan gästerna kommer…

  18. Först vill jag bara tacka för en fantastisk Blogg! Snubblade helt plötsligt in på din sida här en dag och blev frälst! Man blir glad i hela kroppen av att läsa dina inlägg 🙂

    En salig blandning av underbara smaker låter ju himmelskt!
    Alltså en delikatessbox skulle ju sitta perfekt.
    Bara himla svårt att välja vilken, men tror jag går för: En rejäl ostbox!!

    Varför?
    Jo, min mamma fyller 60 år den sista juli och jag och mina syskon med familj ska fira henne en vecka i Lysekil. Det hade ju varit så kul att kunna överraska med en ostbox som vi kunde njuuuuta av en sommarkväll.
    Håller tummarna för att min mamma ska bli glad!!

    Önskar dig en trevlig sommar.
    Kram.

  19. Du skjar?! Inte kan man väl väljabara en EN ost med det utbudet men med kviven mot strupen så kaaaanske jag kan förmå mig att välja: Kittosten Munster…
    Varför just jag? Jag har underbara vänner som naturligtvis skulle få hjälpa mig att njuta av detta!!! Jag ser bilden framför mig – På vår veranda, sensommar, gott vin, massor av vänner , lite softmusik,tända ljuslyktor, surdegsbröd, Danska rågkex, stort fat med div ostar …. ser du det oxå?

    Säpofrun

  20. Min absoluta favorit, bland alla goda ostar, så blir det Brie de Meaux, ett lätt val.

    Inte heller svårt att välja till vem, min vackra och underbara man sedan många år!

  21. Mm, jag DÖR så gott… Enda sedan dina inlägg från Kronvall så kan jag bara tänka på hur gott det skulle va med ost, kex och chark. Mums!

    1. Parma. God som den är & god i matlagning
    2. För att jag skulle vilja unna mig en massa smaskig lyxmat efter smaklös sjukhusmat! Lagom Kul att klicka in hos dig när man precis fått in en bricka med mat som var lika färglös som smaklös och se dina makalösa mat bilder från slottet 😉

  22. 1. Favoriten är Taleggion. Underbar som den är med ett glas vin, på pizzan eller i en sallad!
    2. På kräftskivan skulle jag vilja ha ostfrossa! Jag fick en allergisk reaktion av kräftor förra året och kan inte längre äta skaldjur som jag älskar! Ost är en passion jag fortfarande kan hänge mig åt och det skulle fungera som ett bra substitut för kräftor på årets skiva!

  23. 1. Jag skulle välja Fribourg D´Alpage utan att tvivla en sekund!

    2. Jag skulle vilja bjuda min man på en härlig kväll i minnenas tecken i form av en kompott av godsaker och framförallt mängder av osten Fribourg D´Alpage. Vi bodde nämligen i Schweiz ett år i närheten av Fribourg och åt just den osten i princip dagligen. Bästa året vi haft tillsammans!

  24. 1. En Brie de Maux och ett riktigt fylligt rödvin är en klassiker som aldrig kan bli fel. Mmma! Fast i våras var jag på en urgod ost och vinprovning där vi faktiskt fick lära oss att det egentligen är lättare att verkligen får till en symfoni mellan ost och vin om man satsar på ett vitt sådant. 😉

    2. I oktober flyttar vi in i vårt älskade hus och att då kunna bjuda familj och vänner på läckerheter som dessa vore en perfekt sätt att fira in starten på resten av vårt liv ihop där. Mort framtiden! <3

    Hoppas! 🙂

  25. Åh! ÄLSKAR OST!!! mjau!! Ska vara med och tävla, efter jag badat! Återkommer!

    Helt klart en av de bästa tävlingar du haft!!
    Kram <3

  26. 1. Appenzeller!! Mmmmm…
    2. Gravid=olycklig ostälskare.
    Nu inte gravid längre=levande, suktande, längtande, REDO för en jäkla ost-brakfest!!!!!

  27. 1. Mycket är gott men få saker slår en riktigt fin brie!
    2. Jag vill dela det med min undrerbara man! För att han står ut med alla timmar jag hänger i stallet, utan att någonsin klaga!

  28. Åh mums, tack gärna en stor bit roquefort!
    Jag och min sambo Pelle har precis köpt vårt första underbara drömhus. Stort, rött med vita knutar, med en väldans massa jobb att göra, men alldeles alldeles underbart 😉 så därför skulle vi vilja ha en grillfest som ”flytthjälpstack” med massa gott kött och min specialsallad gjord på solmogna persikor och roquefort ost 🙂

  29. 1. Manchegoost är en nyfunnen favorit till ett gott vin och trevligt sällskap.
    2. Ska testa tältliv på musikfestival med barn och tänker mig att en humörboost från Delikatesshandel.se till de vuxna när barnen lagt sig skulle vara välkommen!

  30. Ååhhhååå! En lådda helgtapas! För att…ja…räcker det att jag har fixat barnabärande och barnafödande och hittills tio månader av mammaledighet?

  31. Vilken underbar tävling 😀
    Jag väljer Brieost, eftersom jag för tillfället är höggravid så har jag längtat ihjäl mig efter just brieost! Så tänk vilken ostfrossa det kommer bli när bebben är här i september!

  32. WOW, MUMS och slurp liksom!
    Jag vill mumsa i mig en box helgtapas med min sambo.
    Dels för att vi varit ifrån varandra i snart tre veckor, han jobbar och jag är föräldraledig och passar på att besöka mina föräldras sommarstuga och dels för att vi ska bli föräldrar- IGEN!!
    Är inte det värt att fira så säg- livets mirakel liksom!.
    Så give it to me, please;)

    Tack för dina finfina bilder och härlig inspiration- som alltid!

    /Alex

  33. WOW, MUMS och slurp liksom!
    Jag vill mumsa i mig en box helgtapas med min sambo.
    Dels för att vi varit ifrån varandra i snart tre veckor, han jobbar och jag är föräldraledig och passar på att besöka mina föräldras sommarstuga och dels för att vi ska bli föräldrar- IGEN!!
    Är inte det värt att fira så säg- livets mirakel liksom!.
    Så give it to me, please;)

    Tack för dina finfina bilder och härlig inspiration- som alltid!

    //Alex

    /Alex

  34. Brie är jag galen i!

    I augusti ska min familj äntligen träffas för kräftskiva som vi försökt få till i fem år nu??!!!?!
    Tipsrunda, femkamp och sen kräftor och nubbevisor på min nya altan.
    Skulle vara myspys att ta fram ost som avslutning!

  35. 1.tapasboxen
    2. Min Karl älskar tapas så jag tänkte bjuda med honom ut på en romantisk picknick och fråga om han vill gifta sig med mig. Tapasboxen vore perfekt att ha med!

  36. Ett: En bit underbar, fantastisk, oemotståndlig Roquefort ost!!!!!!
    Två: Så vi får återuppleva en fantastisk middag hos våra härliga kompisar i deras stuga, i somras.
    Efter maten plockade de fram en STOR bit roquefort, som de fått av sina föräldrars vänner från Frankrike. (det vattnas i munnen medan jag skriver!!!) Du vet, när man tar en bit och den lixom bara smälter på tungan och man känner att man måste blunda medan man äter och man hela tiden måste påminna sig om att man är borta och inte hemma och därför inte kan äta så mycket som man skulle vilja, och det är natt utanför, men det är levande ljus överallt och man sitter insvept i en gammal stug-filt och mannen (ja, alltså min man) mittemot ler mot mig, för han fattar, han vet och känner lika, och man sitter i båten på väg hem och säger ; Vi måste åka till Frankrike o köpa ost!!!!
    Och man kke inte behöver det nu….?

  37. sååå svårt att välja! i love my cheese!
    men tror jag säger Tomme de Savoie och på den Fikonmarmelad valnöt!
    jag ska flytta inom en månad, till en sjukt snofsig lägenhet. det blir ju förstås inflyttningsfest av nåt slag och vad vore då bättre att bjuda på än en massa snofsiga ostar med tillbehör?!
    åh, nu blir jag nog tvungen att gå i köket och göra mig en ostbricka 🙂

    1. och nu läste jag att dom bara levererar inom sverige – men det gör inget, det får skickas till min mor i skellefteå då, så får hon plocka med dom när hon kommer och hälsar på i nya lyan!

  38. Tapasboxen!

    Jag vill vinna för att ge mig själv en uppmuntran och klapp på axeln, har just klarat mig igenom det första året som änka. Allt det goda vill jag såklart dela med goda vänner som funnits där för mig under året, kram, kram

  39. Så många fantastiska ostar och andra fina smakrika varor det fanns hos delikatesshandel.se! Svårt att välja bland godsakerna, men min favorit är den underbara Stiltonosten. Jag vill bjuda en kär väninna på en ostbuffe och däribland förstås den goda Stilton. Vi semestrade tillsammans i London på det glada 80-talet och vi smaskade på Stilton, portvin och kex på kvällarna innan vi gjorde stan…mmm… härliga minnen som är värda att återupplivas…!
    MVH
    Lena F.
    lenaforsstrom2@yahoo.se

  40. 1. En rejäl ostbox
    2. Hmmm, skulle helst vilja moffla den helt själv……men eftersom det inte känns vettigt så får bästa kompisarna A&N med barn en ostkväll som tack för senast!

  41. 1. Mmmmm… Mimolette. SÅ. HIMLA. GOTT.
    2. Okej, så här va! Jag försöker fortfarande äta i kapp mig på all utebliven ost och alla uteblivna charkprodukter som jag inte fick äta under graviditeten. Det går sådär eftersom sambon inte gillar ost. (chark är det lättare med). Och snart ska vi flytta till hus där jag kommer få mina första uteplats i hela mitt liv – alltså förstå hur mycket jag vill sitta på den och äta ost? Jag vill sitta där och äta ost så att det bokstavligen ryker om det. Och sambon kan väl få en korv eller något att tugga på. Mmmm, ost!

  42. 1. Jag tar gärna en mingelbox eller två! 😉

    2. så att jag kan bjuda vännerna på inflyttningsfest när vi flyttar in i vårt hus!

  43. Åhhhhhhh!!! Den rejäla ostboxen!! Please! Det vore fantastiskt underbart lovely att vinna, jag är på slutspurten i min graviditet och har ett sånt sjukt ostsug. Har redan planerat massor med ost som jag ska äta när bebis har kommit ut. Det är fantastiskt att ha turen att få vara gravid men jösses vad jag saknar ost…!

  44. Jag kan knappt välja. Vi är stora ostälskare i den här familjen och hårdost av den starkare och kraftigare smaken går alltid åt. Till ett glas vin och lite marmelad.
    Men när jag tittar på denna sidan så skulle jag absolut vilja ha en av den där rejäla ostboxen. Där finns allt jag gillar.

    Eftersom jag är så lyckligt lottad (eller snarare totalt värdelös i köket) att min man alltid lagar maten i detta huset så vore det en välgärning att få bjuda honom på ost, ngt gott vin, kex och god fikonmarmelad till. Jag tror att jag skulle bli poppis då.

  45. Åhhh va gottit allt ser ut!! Jag är helt grön vad det gäller ostar (allt annat utom hushållsost vill säja) men vill verkligen prova så en ostbricka får bli min favvo.

    Som sambo till en egen företagare i byggbranchen (dvs, ingen semester på sommaren) så skulle jag jättgärna vilja vinna och ta med allt detta gottiga på en liten, mysig semester med husbilen, bara över en helg… Kanske till skåne 😉

  46. Alltså jag döör! Det här här verkligen min tävling!
    1. Roquefort Papillon
    2. Längtar sjukt mycket efter en galet god ost! Har inte ätit mjölkprodukter på vääldigt länge nu (pga graviditet och sen fick bebisen mjölkallergi). Men nu är snart vår lilla skrutt så stor att hon inte längre behöver min mat. Och då Emma! Då ska jag leva på ost i flera veckor.
    Ha en bra kväll! /Elin

  47. 1. Tomme de Savoie – är helt galen på ALLA ostar som kommer från Haute Savoie området (växte upp där varje sommar när jag var liten så det ger mig lite hemkänsla).
    2. Det hade varit purrrfekt med en ostbricka a la vavaboom på Ysterns Möhippa – hon äter ost som en ko idisslar om det ställs fram en ostbricka. Att vi sen tänkte köra på kombinationen ostbricka + chokladfondue är bara en bonus. Vad kan vara bättre än ost doppad i choklad? (möjligtvis bacon doppad i choklad dårå).

  48. alltså favoriten: camembert de normandie

    Och jag bara måste vinna så att jag kan köpa massa goda ostar och marmelader som jag kan sätta i mig så jag storknar. Det vill jag njuta av i min ensamhet tillsammans med ett glas rött.

  49. 1. Appenzeller
    2. Av den enkla anledningen att jag fyller år nu på torsdag och har fått vara mamma i snart ett år. Livet leker!

  50. 1. Min favvo är helt klart stilton. Mycket smak och perfekt på kvällsmackan.

    2. Och om jag vinner ska jag shoppa loss på just stilton men även Manchego Viejo. Förstå en kantarellmacka med ett härligt täcke av Manchego Viejo. Det bästa av två världar! Och med tanke på hur mycket kantareller jag har plockat så behövs det massor av Manchego Viejo…. för minst en sisådär 1000kr.

  51. Eftersom jag inte kan välja ut (bara) en ost, så säger jag fikonmarmelad som favorit. Eftersom det är så himla gott till ost.

    Och varför vill jag vinna? För att jag kom hem från (ostfrossarresa i) Frankrike för några dagar sen och jag har grym abstinens.

    Håller tummarna hårt hårt och önskar fortsatt trevlig kväll.

  52. 1. Tomme de Savoie. Är svag för hårdostar som är mildare i smaken.
    2. Var på en otroligt mysig och välkomponerad ost-kväll hemma hos min syster och hennes sambo tidigare i sommar. Ett presentkort från Delikatesshandel skulle passa utmärkt för att kunna bjuda dem på något liknande!

  53. Helgtapas! Såklart – för det finns ju inget bättre att skämma bort min make med eftersom överhuvudtaget inte kan laga mat (det är bara han som gör det här hemma… I suck!) och ibland måste man bara få skämma bort den man älskar! Eller hur?

  54. Jag skulle välja en rejäl ostbox (japp, den heter så!). Och jag vill vinna för att jag inte förrän nu – när jag är 32 år gammal – har fattat att ost faktiskt är gott!! (Så blir det när man har en 9 år äldre storasyster som tvångsmatar en med ost när man är liten!) Så nu måste jag ju ta igen detta och pröva nya ostar och tillbehör!!

  55. Min favorit är nog Appenzellerosten! Mums! Jag vill vinna den för att tänka tillbaka på min ungdoms glada dagar i Schweiz samt för att fira att jag efter två täta graviditeter ( som reulterat i två underbara små prinsessor!) nu kan frossa i alla ostar så ofta jag vill! Jag skulle mer än gärna beställa ostar för 1000 kronor, men med föräldrapenning är det ju tyvärr inte förstahandsvalet ;o).
    Anna

  56. Lite Chorizo och Brie de Meaux på en nybakad lantbaguette, mumma det!
    Själv har jag problemet att min sambo inte är ostfrälst som jag men jag försöker bearbeta han med att köpa hem lite St.Agur, XO och massa god brie och chèvre. Men än så länge har han inte fattat tjusningen…och jag fattar inte varför?

  57. 1. Brie Metaux, denna vitmögelost är jag helt tokig i !!

    2. Jag skulle bjuda in till ”ostafton”, visst låter det som något trevligt i höst. Min son och hans käresta som är ostälskare, samt resten av familjen förstås, inga bekymmer att använda 1000 kronor på delikatesshandeln!!!

  58. Jag väljer ostboxen! Jag behöver en avsmakningslåda.

    Jag hade de rätta förutsättningarna för att bli ostfantast redan som barn. Min mamma köpte alltid smörgåspåläggsost över disk och jag stod bredvid och skulle smaka på allt precis som hon. Personalen varnade alltid att det var vällagrade och starka ostar och jag stirrade på dem som om de vore tokiga. Någon mild hushållsost var knappast vad jag var ut efter. Där avstannade dock min karriär. Själv har jag mest köpt vakumförpackad lagrad präst, gréve och herrgård och aldrig kommit på tanken att botanisera i en ostdisk förrän när jag nu är nästan 35. Alldeles nyligen smygbörjade jag med att köpa hem lite annan ost och frossa och nu vill jag lära mig mer! Jag vill hitta nya samker och utnämna favoriter och vinnare!

  59. 1. Brie är den stora favoriten.

    2. Varför jag skall vinna? Både jag och min sambo är tokiga i ost. Finns inget bättre än att sitta o frossa i goda ostar! 🙂 Även vår lilla dotter lärde sig att tycka om brie-osten sist vi hade den hemma, så nu går det åt! Och om jag vinner bjuder jag självklart hem mina kära föräldrar och systrar med familjer som alltid finns vid min sida.

  60. Vilken ”affär” med massor av gosaker, mmmm!
    Om jag vann skulle jag vilja ha Helgtapas boxen. Jag skulle ta med mannen på picknick för att fira vår 22:e bröllopsdag!!!Boxen tillsammans med ett gott bröd och en flaska Amarone skulle bli den perfekta kärleksmåltiden :))

  61. Munster skulle inte sitta helt fel 🙂
    Vegetarian och LCHF:are som jag är så är ostar av alla de slag min älsklingsföda,
    skulle vara kul att få testa på nya ostar som man annars aldrig prövat..
    Om jag skulle vinna, skulle jag svulla som bara den för jag är den ende i familjen som
    gillar ostar 🙂

  62. Även om jag är fruktansvärt svag för ost i alla dess former så har jag just nu en dille på feta korvar så jag måste nog välja Salchichon Joselito Iberico de Bellota , denna underbara körv:)
    Och jag tycker att jag ska vinna lite smarrig ost och korv för i september blir det dop med Italiensk/spanskt tema på maten. Och enligt planerna skulle det flygas hit ost och skinka från mina föräldrar i Spanien, men mamma får inte längre flyga och det blir bil i stället – och ost och skinka tycker inte om att åka bil:(

  63. Åh riktigt fin olivolja är svårt att få tag på Olivolja 1881. Men om jag vann skulle jag bli så glad. Vi ska ha kräftskiva för våra vänner och tänk vad fint att kunna bjuda på lyxiga ostar och skinkor till dom som inte äter skaldjur!! ❤
    Tack för inspirationen!
    Alexandra

  64. Åhh du milde så svårt, men härligt…Jag vill ju såklart ha det mesta i ostväg…;) Det får bli en mild, krämig, smörig Beaufort för det har jag aldrig provat och så lät den så god.
    Att jag ska vinna är för att…jag känner för att lyxa till det med en grandios ostbricka med gott (!!!) samvete då jag äter enligt LCHF.

    Kram Linda

  65. Jag skulle vilja ha en kryddig Roqefort-ost som passar till min hemgjorda fikonmarmelad. De skulle vara pricken över i:et på min turkiska afton som jag ska ha i slutet av sommaren. Nu hoppas jag att jag vinner!

  66. 1. Men HUR ska man kunna välja en endaste av allt det där fantastiska? Efter att ha suttit och dreglat en stund måste valet ändå falla på Parmigiano Reggiano stravecchio, är en sucker för vällagrad parmesan – helst ska det krasa när man tar en tugga. Mums!!

    2. Om jag skulle ha lyckan att vinna skulle det vara fantastiskt trevligt att bjuda över min bästa vän på en helkväll med vin, ost och delikatesser! Hon har haft några tunga månader med en riktigt slitande separation och är säker på att en sådan afton i alla fall skulle få henne på lite bättre humör. Håller tummarna!

  67. Åh, jag skulle bli överlycklig om jag vann Taleggio (min favorit). Varför? För att jag är så fattig just nu så lyxen att unna sig goda charkuterier och ostar finns tyvärr inte i min budget.

  68. Jag skulle vilja ha Queso de Zamorano, fikonmarmelad och en delikatessbox med helgtapas. En sådan vinst skulle lösa många frågetecken för mig så båda mina barn och min man fyller år i september och jag vet inte vad jag ska bjuda tjocka släkten på för gott.

  69. 1. Min favorit blir Brie de Meaux!
    2. Älskar Brieost tillsammans med ett glas rött! Är gravid i vecka 37 så det var länge sen jag kunde avnjuta detta! Skulle vara helt underbart att får välja runt bland alla läckra ostar och charkuterier för att fira efter bebisens födelse!

  70. 1. ”En rejäl ostbox”

    2. Alltså man hör ju på namnet, ”en rejäl ostbox”, att det är himlen i en låda. Och jag är i desperat behov av lite himmel i en låda just nu eftersom jag har fått ett nytt jobb och tvingas flytta från min stad och alla mina vänner till en ensam stuga i en enslig liten håla tio mil härifrån. Och vad gör man ensam i en stuga på kvällarna utan vänner eller sambo? Jo, man äter ju obscena mängder ost så klart!

  71. oh my så mycket namminammi!men varför inte ”helgtapas-boxen”verkar ju helt ljuvlig,bara att komplettera med rött i glaset.
    och varför…ja bara för att det är så underbart lyxigt gott,lixom (och att jag är en tokvärdig vinnare hehehe)

  72. Min favorit faller på Appenzeller osten då jag inte provat den tidigare och den verkar intressant.

    Jag skulle bli super glad över att vinna då jag är gravid och myran kommer förhoppningsvis till oss i slutet av augusti och då är det jag som kommer köpa mig en massa ostar och chark produkter då jag fått göra avkall på detta i några månader nu. Det vore en fantastik början på livet som tvåbarns mamma att få korka upp en god flaska vin och de fina tillbehör man kan beställa hem ifrån delikatesshandel.se.

    Hälsningar Alexanadra

  73. Mycket vill ha mer..Manchego Viejo är min absoluta favorit. Det går ju bara inte att sluta längta när man är fast i ostträsket!

    Varför skulle just jag vinna?! Egentligen har jag inget bra svar men jag skulle inte använda osten enbart till mig, den är alldeles för god för att behålla för sig själv. Jag skulle bjuda in så många av mina fina grannar som bara fick plats på altanen och med lite vin och lavendeldoft skulle vi sitta där med fram till natten tar vid med skratt ost och sång!!

  74. Måste säga ansjovisen, snyggt förpackad!

    Bästa kalaset är att spontanbjuda på väldigt basic pizza med hemlagad, mustig ”puttraövernatten” tomatsås och olika sorters ost på. Sedan ställer man fram en massa godsaker som var och en får toppa med, gärna oväntade saker. Kommer man lite sent går ju kall pizza oxå bra, finns nåt för alla, tom de som kommer sent…… Hur bra hade inte ansjovisen passat här då! Det bästa är dock att det kräver minimalt med insats av värden som med lite lätt mjöliga kinder bara kan mingla runt bland gästerna (mannen gör en suverän tomatsås så av den varan finns det mkt av i frysen….)

  75. Jag fullkomligt ÄLSKAR ost! Men, efter som min man och jag snart firar 10 år som förlovade hade det varit roligt att få överraska honom med hans favorit. En riktigt god salchichon, salchichon joselito iberico de bellota . Om jag sedan vinner kanske det räcker till en ostbit för mig också. 😉

  76. Åh, en tävling i min smak!

    Det är oerhört svårt att välja, men jag tror att det lutar åt den rejäla ostboxen. Jag är den enda här hemma (förutom hunden då) som gillar mögelostar och lagrade diverse. Jag försöker desperat att få mannen att vänja sig så att vi kan ha våra ost- och vinkvällar. Sedan kommer goda vänner hem till oss från Spanien och för att välkomna dem skulle en massa ostar sitta som en smäck 😉

  77. Jag skulle välja en delikatessbox! helgtapas. Jag vill ge den till min underbara, älskade Pappa!=) som alltid ställer upp för mig och som aldrig skulle unna sig något sådant själv. Han älskar ostar och skinka!
    Kram Linda =)

  78. Jag fullkomligt älskar kittostar, och favoriten av alla favoriter är helt klart Taleggio.

    Jag har idag blivit bestulen på min alldeles nya fina monark-cykel, den ANDRA(!!)denna månaden och känner att en ost eller två (eller tre 😉 inte skulle sitta helt fel. Ligga i soffan med filt, höra sommarregnet utanför, tycka synd om sig själv och äta ost låter väl inte helt fel?

  79. Åhhhh jag ÄLSKAR ost! Herregud jag är en ost själv alltså. Gick direkt in på ostsidan och säger bara att jag skulle välja Beaufort! Sååå gott!

    Välj mig – för jag älskar ost. ÄLSKAR.

    Jenny

  80. Åh, vilken tävling!!! Efter att ha fått en underbar son så är jag såå sugen på att äntligen kunna äta ost & charkuterier igen! Helgtapas skulle passa mig perfekt att tillsammans med min man få lite vuxentid och sitta & mumsa på efter att sonen så vackert somnat om kvällen!

  81. 1. Åhhh… Dregglar, skulle jag vinna skulle jag köpa helgtapas boxen bland annat.
    2. Efter att precis nyligen genomfört min andra graviditet utan smarrigheter som delikatessostar och lufttorkade skinkor är det nu tillåtet att frossa igen, detta pris skulle garanterat hjälpa till att stilla suget en aning.

    Kramar!

  82. Ååhh.. vilken elak tävling! Är gravid i vecka 24 och bara lääääängtar efter att sätta tänderna o ostar och andra smarriga delikatesser. Helgtapasboxen verkar ytterst intressant 🙂

    När bebis har tittat ut ska jag och sambon unna oss en redig ostfrossa, då skulle detta presentkort komma väl till hands 🙂

  83. Älskar, älskar ost men jag tror att jag röstar på Prosciutto di Parma. Även den är yummi! Med lite ost så klart 🙂

    Faktum är att en tjejmiddag är precis vad jag ska ha. I augusti kommer ”mina” tjejer hit. Det blir en heldag med sleep over, vin, skratt och en himla massa mat. Vi är sex tjejer som hållt ihop sedan vi var fem år. Nu planerar vi vår Mallorca resa som går av stapeln nästa vår när vi alla fyller 40… Klart att vi vill vinna ostar och en en massa gott till vår planerings kväll!!

    Kram från Svedala

  84. Taleggio!!
    Först tänkte jag skriva att vi ska ju ha kräftskiva för 20-30 pers, i augusti så det hade passat fint med 1000:- att handla för till den…..men sen tänkte jag Nä! vinner jag ska jag äta allt själv!!
    Men efter ännu en tanke så blir det nog till kräftskivan ändå så fler än jag får njuta av allt gott det finns i den här webshoppen 🙂

  85. jag är riktigt riktigt svag för en god parmaskinka, f’låt prosciutto di parma ska det ju vara. men, om jag vinner så är det ju ost som står på tur och vem skulle jag bjuda det på om inte min ostglada man. han fyller snart en stor fyra och nolla och vi som just nu står i tur att flytta och ska bo alldeles intill havet skulle då njuta av detta när vi sitter där på vår uteplats i solnedgången och lyssnar på något band som spelar på solgården i tylösand. jaaa, det vore väl perfekt, vore det inte?

  86. Min favorit är ostboxen. Mums med flera olika ostar på en och samma gång!! Annars är jag väldigt svag för fikonmarmelad 🙂

    Varför skulle då jag vilja vinna? Jo jag skulle gärna vilja överraska min älskling med en myskväll (utan barn) med lite goda ostar, smarriga tillbehör, marmelader och något gott vin. Gud så trevligt!! Vi har haft det lite knapert nu på sista tiden och det är ju inte hans fel (hmm) så det vore roligt att få lyxa till det och hoppas på bättre tider!! 🙂 KRAM!!

  87. Höst, vinter och vår bor mina barn och barnbarn på olika håll, men varje sommar träffas vi och umgås.
    Då vore det roligt att få överraska alla med en rejäl ostbox med härliga ostar från Delikatesshandeln!

  88. 1, Morbier är min favorit utan tvekan! Nomnomnom
    2, Jag lider av en sambo som inte gillar ostbrickor. Han älskar vanlig herrgårdsost och det är typ det enda som han har på sina smörgåsar. Så mitt nya uppdrag är att övertyga honom om att jag har rätt! Ost är gott! En stor ostkorg hade ju hjälpt rätt bra. 🙂

  89. Det går bara inte, jag kan inte bara välja en produkt, känner hur snålvattnet rinner efter hakan som på en hund, och vill bara äta allt.
    Jag skulle bjuda min själsfrände på denna överraskning och duka fint vid den gamla kvarnen i Mångsbo fäbod, sitta där vi två och bara mysa, njuta, frossa, stöna med jämna mellanrum gud så gott, och bara få vara, hon och jag utan allt det här vardagliga, det tar vi nästa dag.
    Hälsningar från Dalarna

  90. Taleggio är en av flera favoriter! Ost och chark är ju så gott:)
    Jag skulle bli jätteglad om smaskiga delikatesser blev en finfin förrätt på sommarfest med bästa vännerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg