Att ha varit på vinprovning.

typ snyggaste klänningen i världen/allsaints, skor/chie mihara

 

Igår var det dags för vinprovning arrangerad på hotellet. Jag tycker att det är vansinnigt kul med viner trots att jag inte alls är särskilt bra på det (eller just därför). Och sen jag träffade Fuffe har jag fått en helt annan insyn och förståelse i all kärlek och arbete som ligger bakom en vinodling och nu var vi ju såklart tvungna att kolla in vad Kreta hade att komma med.

 

nagellack/deborah lippman, skor/chie mihara, armband/icon

 

Han som hade själva provningen var tydligen vice president över de Grekiska sommeliererna och hade såklart hur mycket koll som helst. Vi fick prova tre vita och tre röda viner (och vi slapp stå och fräsa i en såndär spottkopp) och som avslutning ett dessertvin. De har väldigt lätta viner här, nästan helt utan den där tyngden man är så van vid.

Och så förstår de vikten av en schysst ostbricka.

 

 

Som ni kan se var det magiskt vackert ute, och att stå och sippa vin i det där ljuset med alla de där dofterna av hav och pool och cypress gjorde en nästan vimmelkantig av njutning. Jag är så nästan jämt här, tycker jag. Det känns som om jag har fått sova i en vecka.

Och sen begav vi oss tillbaka till hotellrummet igen, som ni vet, med varsin flaska vin i näven och med hjärtat fågellätt i bröstet.

Rekommenderade inlägg

38 kommentarer till “Att ha varit på vinprovning.

 1. Vilken helt underbar kväll! Ost och vin är en oslagbar kombo!

  Ja, själv får jag nöja mig med lite andra icke-så-flashiga-saker…

 2. Kul med vinprovning, har varit på en del då jag jobbar många år på fina restauranger, men nu var det typ över ett år sedan jag drack något senast 😛
  Grymt snygga skor, är de köpta nyss?

  Kram Catta

  1. Älskar dom skorna! Var en mors dag-present till mig själv, så de är inte jättegamla.
   Kram

 3. Åh vilket ställe, måste fråga, är det ett ställe dit folk åker utan barn eller med små barn som fortfarande håller sig någotsånär på mattan eller tror du två- och fyraåringar kan vara välkomna också? Och med välkomna menar jag att man inte ska behöva hyscha dem hela tiden och ha koppel på dem 🙂

  Det ser ju helt magiskt ut…njut av resten av tiden!!

  Kram

  1. Alltså jag blev extremt förvånad över hur barnanpassat här är. Så fort du kommer in i restaurangen kommer de springande med en barnstol, alla gullar med barnen, stranden är långgrund och de har en kids club som ser fantastiskt fin ut. De flesta här verkar resa med barn (vilket känns lite ovanligt för den här typen av ställe). Vi fick till och med en morgonrock i barnstorlek på rummet ha ha.

   Kram

 4. Men vilken underbar semester ni verkar ha! Ser såååå flott och vackert ut! precissom du :)du ser så himla fräsch ut! och skit snygg klänning verkligen!

  Njut en liten smula åt mig med är du snäll 🙂

  kram/Sofia (från ett mulet sverige)

 5. Hej

  Jag är helt enig i att det var världens snyggaste klänning:) och den sitter så snyggt på dig.
  Magiska bilder i övrigt som vanligt.

  Njut era dagar.
  Kram Åsa

 6. Den klänningen, den är verkligt snygg och klär dig så bra. Hotellet ni bor på ser också så fint ut. Njut av allt för här Skåne är det dessvärre mulet, var är den vackra solen …

 7. Hej Emma!

  Det ser fantastiskt ut. Jag vill ge min syster en resa, hon har en 9 månaders bebis, och jag vill att det ska vara väldigt barnvänligt. Vad heter stället ni är på? Varifrån bokade din man? Så tacksam för svar!

  🙂

  1. Hej! Stället heter Domes of Elounda och mannen bokade reguljärt. Tror dock att Apollo flyger hit? Är verkligen barnvänligt men inte billigt :/

 8. Emma! Kan det möjligtvis vara så att du har fått något coolt kontakt som ni bloggare kan få, jag menar.. Du bär så väldans snygga klänningar (och vardagliga) som du alltid länkar. Och när du har länkat så flyger åtminstone jag in på dessa länkar. Tänker mig att jag inte är den enda som gör detta. Om du inte har någon typ av ”Ni skickar hem snygga kläder åt mig, så länkar jag och ger er kunder”-kontrakt så borde du fixa det!

  ..så får du ännu fler klänningar! 😀

  1. Ha ha jag jobbar inte riktigt så :)Det blir för bökigt i deklarationen. Och sen tror jag att Allsaints, Zara, Lindex etc skiter ganska mycket i att jag länkar 🙂 det är så stora företag.

 9. Klänningen och skorna är ju helt underbar/a som verkligen passar en vacker kvinna 🙂
  Var det efter vinprovningen som du fick ta av skorna? 😉

 10. Kul med vinprovning! Grekland är ju inte direkt känt som landet med de bästa vinerna 😉 Men det finns godbitar. Jag jobbar själv inom branschen och det är så intressant och kul att testa nya viner.

  Skorna är verkligen skitsnygga, ja klänningen och du också för den delen.

  Ha en bra dag!

  kram

 11. Ser fantastisk magisk ud. Både hotellet og du i den fine kjole. Er imponeret over at du lykkedes med at tage billeder uden at få en eneste hotelgæst med. Er der ikke så mange andre end jer? Håber det da Grækenland jo har brug for så meget støtte som muligt. Nyd ferien.

  1. Jag försöker undvika att ta bilder när folk är med om de inte gett sitt samtycke 🙂 här är helt lagom med folk men tydligen är hotellet fullbelagt så jag tror det sväljer mycket. Sen i och med Leo så äter vi ju ganska tidigt, innan många andra ha ha 🙂

 12. Ja det ser verkligen ut som att ni har det underbart, och njuter. Precis som det ska vara pâ semestern 😉

  Men är ni helt själva där borta?
  Man ser inte en endaste person pâ fotona.
  Han kan väl inte ha paxat hela hotellet bara för er…..eller?
  😉

  Hälsningar
  Yohanna

  1. Som jag skrev till Bonnie försöker jag så långt det är möjligt undvika att fotografera ”utomstående” 🙂

 13. Fy vad snygg du är människa. Vi vanliga döda blir riktigt avundsjuka.

  Du kanske har fått frågan förr, men hur har du fått din kropp i form efter graviditeten? Har det kommit av sig själv genom alla ost-tallrikar? Eller har du kört lite pilates/yoga/promenader?
  Har du fått frågan hundra gånger så vill du säkert inte svara igen 🙂

   1. Coolt, och tack för svaret! Jag som aldrig gillat ost speciellt mycket har efter graviditeten blivit galet sugen på starka saker. Det kanske är något som går. 😀

 14. Instämmer med Annika. Du är enormt snygg nu, brunbränd, älskar ditt körsbarsröda nagellack, flotta skor och underbara klänningar. Njut av varje minut sâ blir det fina minnen att plocka fram pâ din âlders höst ! Din man och Leo ocksâ faktiskt. Kanske blir ni alla 3 mannekänger i nân tidning innan. What else ?!
  Kram

 15. HUR kan det vara så folktomt? Det ser ut som ni är de enda gästerna över huvud taget. Eller föser du dem åt sidan för att du ska kunna knäppa kort?

 16. Kom hit på villovägar (från Nordljus tror jag) och måste instämma med många andra. Vilken grymt snygg klänning och den satt superbra på dig!
  Jag har lyckats köpa mig ett snyggt halsband och ett linne från Allsaints, men klänningarna får vänta till studentdagarna är över. 😛 Det är dock butiker att sukta i om man är i London eller NY!
  Ha en fortsatt härlig semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *