Att ha haft ännu en dag på Domes of Elounda.

 

Ni är många som är nyfikna på var vi är och undrar om det är en hemlighet – och nejdå, det är ingen hemlighet. Jag är inte Madonna och jag tror inte att nån ska stalka mig hit, ha ha. Hotellet heter Domes of Elounda och ligger i Elounda, och ja – här är fantastiskt. Och här är inte så folktomt som man kanske kan tro! Vet att ni undrat lite över det också. Hotellet är fullsatt, men det sväljer människor väldigt bra så man upplever det inte som trångt. Och så försöker jag att alltid av respekt undvika att få med andra människor på bild så långt det är möjligt; vem vet om de vill hamna på en blogg, liksom. Och sist men inte minst så går ju jag och mannen på småbarnstid vilket innebär att vi gör allting mycket tidigare än alla andra, och då är där mindre folk. Och just det! På Instagram heter jag attvaranagonsfru.

 

blus/saint tropez, pennkjol & bälte/H&M, skor/chie mihara

 

Igår kväll var det såklart dags för middag igen. Jag hade varit hungrig sen lunch (eller ja, sugen) och hoppades på att det skulle finnas nåt riktigt jäkla smarrigt på buffén. I förrgår moffade jag i mig ugnsbakade potatisklyftor med timjan och aioli tills jag nästan trillade av stolen och hoppades på en favorit i repris.

 

 

Det fanns inga ugnsbakade potatisar den här gången, men gott och väl sushi med wasabi så stark att mannen fick hänga ut tungan som en golden retriver mellan tuggorna och säga åh herregud. Jag älskade det. Wasabi är en av de bästa sakerna som finns.

 

blus/saint tropez, nagellack/deborah lippman

 

Vi satt och åt tills det började skymma, sen promenerade vi ner till stranden och hjälpte busen plocka oliver igen. Han blir verkligen helt tokig av lycka när han får möjlighet att skaka grenar; han formar läpparna till en trutmun och så vevar han med armar och ben som en liten sprattelgubbe och själv skrattar jag så mycket att jag får säga nej nej sluta och knipa med benen.

 

 

Och sen gick vi tillbaka till hotellrummet och tittade på havet och åt vinägerchips och enades om att det var en fasligt bra kväll, det här också.

18 kommentarer till “Att ha haft ännu en dag på Domes of Elounda.

 1. Det låter helt ljuvligt och dina bilder är så vackra, jag åker med till Kreta snart och längtan blir ju så påtaglig när jag kikar in här =)

 2. Underbar Emma inspiration !!! Jag skall ocksâ köpa körsbärsrött läppstift och nagellack (de är för korta just nu pâ grund av snickeri och déco) när jag kommer tillbaka fran Tyskland och sâ skall jag banta ner mig ordentligt sâ jag kan bära upp vackra klänningar. Emma har helt rätt, man skall ta hand om sig själv. 🙂

 3. Känns nästan tjatigt att kommentera, allt är så fantastiskt, underbart och vackert – stället, du, lille sötolle och känslan, att ord inte kan uttrycka så de formas gång på gång till ovan. Men det är ju fantastiskt, underbart och vackert 🙂 Värsta härliga semestern, jag vill ta min kyssling och lille pruttkorv och dyka in i datorn och vara där.

 4. Sådär brukar jag också resonera när jag fotograferar, men svårt att lyckas alltid.
  Elounda är nog den finaste grekiska platsen som vi varit på. Väldigt fint och rofyllt där då för 2 veckor sedan när vi var där.
  Gillar man lyxhotell och Grekland så är Elounda det ultimata resmålet.

  En sak som jag inte riktigt får ihop dock är att du i ena inlägget skriver att ni är de enda som äter tidigt eftersom ni har Leo att ta hänsyn till och att det därför är lite folktomt där just då, medan du i andra inlägget skriver att i stort sett alla som är där reser med barn??! Jag och detaljer, kunde bara inte låta bli att fråga 🙂
  Hoppas att ni får en fin dag. Har i Marbella sägs det att det ska bli 37° grader i skuggan idag..puuh…det blir i varmaste laget gissar jag.
  Poolen here I come 🙂

  Kram Mrs G (på vift i Marbella på Finca Cortesin)

  1. Alla som är här med barn har ju barn i olika åldrar och har väl sina egna rutiner och tider. Och när de väljer att äta med sina barn kan jag inte svara på. Jag tror dock att deras kids club är ganska välbefolkat, eftersom man ser många vuxna som haft barn med sig gå ner ensamma till matsalen för att äta, och personalen arrangerar också supervised dinners för barnen. Kanske är de där? Men ja, vi äter direkt när matsalen öppnar 18:30 och då är vi typ tre par i hela matsalen. Var de andra är får de svara för själv 🙂

 5. Måste bara säga att du är den absolut bästa och snyggaste bloggerskan ever. Du skriver så underbart att jag skulle vilja vara dig 😉 Hotellet verkar vara fantastiskt och helt i min smak. Jag vill dit! Åker ni med någon resebyrå eller hur bokade ni hotellet?

  1. Vi var i Elounda för ca 3 veckor sedan och flög dit med flygstolar via charterbolag (ving) det blir oftast billigare än ett boka reguljärt och kortare flygtid, direktflyg etc..
   Alltid när vi bokar hotell så bokar vi hotell via http://www.kiwicollection.com/ som är den ultimata bookningssajten för att ”drömresa” och för att boka flådiga hotell i Elounda och resten av världen.
   I Elounda finns det 6 st sk lyxresorter, Domes of Elounda är en av dem, och Blue Palace Elounda som vi bodde på (grannhotell till Emmas hotell) är två av dem.
   Vet även att Apollo som enda charterbolag har resor till Elounda och till de lyxigare hotellen.
   En sådan chartervecka under högsäsong kostar ca 50′ i runda slängar, men oftast är allt väldigt dyrt på de här hotellen, mat, dricka etc så man får räkna med iallafall 1500 kr/per dag om man är två personer, naturligtvis väldigt beroende av hur mycket alkohol man dricker.
   Ber om ursäkt om jag svarar på frågor i detta forum, men eftersom resor och allt runt ikring är ett av mina största intressen och jag nyss var där så ville jag bara vara hjälpsam.

   Kram Mrs G

 6. Hej Emma!
  Kom hem igår från Tjeckien och nu njuter jag sista veckan av min semester. Din ser helt underbar ut oxå!
  Ha det gott i värmen, här kommer det regn i vår del av Sweden!
  Kram

 7. Fantastiskt snygg är du! Du är verkligen en inspirationskälla. Otroligt fina bilder. Antar att det är din man som tar korten på dig. Är det du som har lärt upp honom? : )

 8. Va´sjutton, semestern verkar göra dig gott. Du är ju snyggare och snyggare för varje bild!! Jag älskar din självdistans och din syn på vad som är viktigt här i livet och jag älskar dina vackra, målande beskrivningar av er semester. Du är bäst!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg