Att ha fjärilar.

ögonfransnäring/xlash (fått gratis), köksskåp/köpt på auktion, poesimobil/gåva av självaste ylva skarp (wihoo *mallig*)

 

Jag har haft såna jäkla fjärilar i magen hela dagen. Såna där lätta, ivriga som kommer i flock ni vet och vägrar ta det lugnt. Fjärilar över Bloggdagen (ni är så många!), över hösten, över ett viktigt möte jag ska på imorgon och som kan förändra mycket, över saker som hänger i luften och snart kommer landa. Sånt. Så jag har gjort sånt som funkar bäst; kasat runt i byxor så långa att jag snubblar på dom och flyttat på saker här hemma. Arrangerat om fotografierna ovanför datorn, de som är nån slags tidslinje över vårt förhållande – Pragresan, bröllopet, sneda bodar på Västkusten, en suddig ultraljudsbild. Tömt köksskåpet, torkat av det och stoppat tillbaka allt igen i en salig röra av prylar. Fnulat på om ögonfransmojset ska på en eller två gånger om dagen (precis som många andra fick jag frågan att prova, har alltså inte köpt själv, och tänkte whattaheck varför inte – återkommer dock med om det funkar). Torkat golven, rensat trädgården. Vikt busens kläder och lagt dom i högar som han sen vält med ett stort, lyckligt leende. Skrivit mail, saknat min pappa, skickat bilder till mannen.

Andats.

Är det inte klurigt att vara vuxen ibland? Att hitta sin roll, bli äldre, hitta en ny roll, bli förälder, hitta sig i rollen där och sen komma på vad tusan man ska göra med all den där tiden som sen finns kvar?  Det finns så mycket man kan göra. Försöka skaffa flera barn eller inte, flytta in i lägenhet, bosätta sig i skogen, skaffa oskäligt många hundar, kanske testa katter istället, skriva en bok, gifta om sig med samma man, släppa taget en stund och åka på kryssning med vänner som har starka skratt och sol i håret, byta bransch, hitta på en ny bransch, vara bäst på det man gör eller göra något annat man inte är bäst på mest för att fortfarande vara ödmjuk.

Jo.

Det är väl det där som är att vara människa.

24 kommentarer till “Att ha fjärilar.

  1. Härligt inlägg! 🙂 De är nog som du säger, klurigt att vara vuxen men förbaskat härligt när man ser på de som du gjorde. Möjligheterna är stora..Fint! Superfin mobil grej du fått. Ha en härlig måndagskväll!;)

  2. Åååh, du beskriver så bra hur det är!

    Jag ser fram emot bloggdagen något oerhört! Alltså den kan ju inte komma mer lägligt!!! Jag startar en blogg o typ en vecka senare bjuder du om till bloggdag – perfekt!!

  3. Men du är ju bara för härlig 😀 älskar dina beskrivningar, känner igen mig mycket av det du nämner!!
    Ååå jag är så avis på eran bloggträff! snällasnällasnälla fixa flera så jag kan vara med nästa gång 😀

  4. Du beskriver så bra precis hur det är, slår huvudet på spiken liksom. Det är därför jag älskar din blogg!

  5. Visst är det så. Så himla svårt ibland, fler frågor än svar. Jag är mitt uppe i det där… Måhända en lite försenad 30-årskis…? Det är iaf min teori.

  6. Att vara vuxen är både underbart och fruktansvärt i en härlig mix. Jag närmar mig 40 med stormsteg men när jag är sjuk och hängig så vill jag hem till mamma och pappa, få vara liten. Dricka varm svartvinbärssaft i soffan nedbäddad med massor med kuddar och filtar medan pappa kommer och går för att kolla att jag har allt jag behöver.
    Andra stunder är det jag som tar hand om allt, som är förälder, går på föräldramöten, roddar bussar till fotbollslaget, reser, köper hus och har ett kul jobb.
    Att vara vuxen, när blir man det? Någon som vet?
    Och om jag är det, varför vet jag inte vad jag ska bli när jag blir stor då?

  7. Mycket funderingar Emma som jag känner igen mig i. Men det kanske är så det är när man är vuxen, och när man väl kommit på det är man väl gammal;) Under tiden får man helt enkelt se till att ha det så kul och bra det går, gör adet bästa av situationen.

    Kram

  8. Vilket underbart inlägg! Man blir glad av det :O) Visst är livet härligt!

    O den där poesimobilen var fasligt fin. Det är bra med påminnelser när man rusar runt o inte hinner landa :O)

  9. Nu var det länge sedan jag skrev hos dig, inser jag. Vill bara säga att du är en fena på att roa oss stressade småbarnsmammor och få livet att kännas ännu lite roligare kram kram Victoria

  10. Hej!
    Har försökt kommentera här några gånger utan att lyckas. Får se om det fungerar idag!
    Vill bara säga att du uttrycker det så bra, såväl det solklara som det mer dunkla eller svårformulerade i livet!
    Du har verkligen förmågan att skriva!

  11. Hej! Du skrev för ett tag sedan om Spanx, såg idag att de även har en haute coture line…inte så tokig faktiskt, framförallt slipdressen är fin…kostar dock en del, men det kan det ju vara värt…

  12. Att vara vuxen Emma är jobbigt men du löser nog det mesta med din positiva livssyn och så driftig som du är behöver du nog inte fundera så mycket utan kör på känsla….massor av kramar Diana

  13. Så bra skrivet, så sant!

    En massa val att göra, och väljer maninte är det också val som kommer att ge resultat eller brist på, i framtiden 😉 Man måste fundera ibland, sätta sig ner med en god kopp varm chokald (då har man en ursäkt att vara riktigt onyttig menar jag) och filosofera över livet!

  14. Tänkvärda ord…..stannade upp en stund och funderade över livet…och det är väl precis det man ska göra ibland…
    Tack för påminnelsen!
    Och mobilen passade ju finfint in sammanhanget, med tänkvärdheter blandat med tomma lappar där man kan stanna upp och reflektera…. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg