Att förbereda ettårskalas.

 

Om lite drygt en månad fyller vår buse ett år. Ett. Helt galet egentligen.

På ett sätt känns det som om det var igår jag låg i Lund och skrek håååååll kääääften åt ett barnmorskelag och undrade vad tusan jag hade gett mig in på. Men samtidigt känns det som evigheter sen, sekel, så länge att minnena nästan inte finns intakta längre utan är som oljefläckar i vatten och nästan omöjliga att fånga helt. Jag antar att det är biologiskt det där, att en förlossning och tiden efter tillslut bäddas in i nån slags fluff och stannar där.

Men iallafall. Ett år. Och det måste ju firas, såklart, första födelsedagen. Så nu sitter jag uppkrupen i karmstolen på kontoret och surfar kalas och skickar sms till mannen och frågar vad tycker busen om? tåg? och försöker klura ut vad tusan man ska hitta på i present. Jag menar; han är ju fortfarande bara ett år – en träslev och ett tomt plåtrör är värsta grejen – och han har ju inte direkt utvecklad någon slags hobby ännu. Men samtidigt så vill jag ju bjuda in till kalas, samla alla vänner och gå lite bananas med dukningen och sjunga ja må han leva och vara så jäkla stolt över mitt vackraste och över mig själv och över oss som familj som gjort hela den här grejen och fortfarande är vi och oss och vid våra sinnes fulla bruk.

Snart ett år, alltså.

Knappt så jag tror det själv.

42 kommentarer till “Att förbereda ettårskalas.

  1. Som jeg har skrevet før – du skriver på ennå bra måte. Elsker hvordan du formulerer tekstene!

    Ønsker dere en strålendes 1-års dag <3

  2. 1år!!! Tänka sig, känns som igår halva sverige följde din förlossning!! Klart du ska ha kalas! Och tårta!!! Man får inte glömma tårta, busen kanske ska ha en egen som han kan kladda med:) det brukar vara roligare än att äta den!!

  3. Å vilket år! Jisses, vilken mammaledighet du haft! Alla projekt, aktiviteter, människor, möten, resor… Härligt! Bara det är ju värt att fira, eller hur?

    🙂

  4. Vilken underbar bild! Ja, tänk vad tiden rusar med liten, vissa dagar vill jag bara stanna tiden, bli hemmafru på heltid och bara gå hemma och lulla med mina barn tills de är 18 år. Men det går ju kanske inte.
    Och visst är det kul att planera kalas! Kram

  5. Vänta du…mina e 22 o 26 och var har den tiden tagit vägen? och om dom är såå gamla måste det ju betyda att någon fler oxå blivit äldre men sååå kan det ju inte vara..eller?!;)
    Lycka till med det underbara planerandet.

  6. Åh ett år är speciellt, fast jag blir nog lika sentimental varje gång mina killar fyller år.
    Klart det ska firas lixom. Ett tips på present även om han fortfarande är liten är en Brio spis, åh vad mina barn har lekt med den! Finns fina tillbehör på Ikea till =)

    Kram

  7. Ja klart ska han ha kalas, barnens födelsdagar är ju det bästa som finns:-). Där kan man gå riktigt bananas på dekoration och fint inslagna paket och barnen är hur lyckliga som helst:-) Kram Sarah

  8. Mmm jag minns när vi följde dig sista veckan och sedan förlossningen och kaskadkräkningar och epiduraleufori.
    Tänk att det gått ett helt år och du har världens sötaste lilla grabb. Klart det ska firas på alla sätt och vis.

    kram!

  9. Ojoj sånt är här STORT! Att lille killen har blivit så ”stor”! Tiden går fort när man har barn, men precis som du skriver ändå inte..för man hinner ju vara med om så otroligt mycket under kort tid och man undrar liksom vad man gjorde innan? Jag har tre små knoddar och jag vet inte alls hur livet skulle sett ut utan dom?! Pssst.. fick mail igår om att jag fick plats på bloggdagen:) Wihoooooo för det! Sketaglad! Kram och ha en fin dag

  10. Oj. Har det redan gått 11 månader sedan man följde din förlossning och tänkte tillbaka på sina egna tre. Lycka till med planerandet.

    Ett riktigt fint vin att lagra till 18-årsdagen kanske han önskar sig 🙂

    Kram Lena

  11. Din Leo & min Leon är lika gamla & jag har också precis gått bananas & klickat hem en massa saker från partytajm.se till hans 1-årskalas. Det blev tallrikar, muggar, glas, dekorationsvimplar, tårtljus, ballonger, små flaggor till cupcakes, servetter, inbjudningskort & annat skoj. Ljusblått med vita prickar på det mesta, stiligt =) Så partytajm.se är ett hett tips när det gäller kalasprylar. Och snabb leverans dessutom, perfekt!

    Lycka till med kalasplanerandet!

  12. Åh ettårsfirandet var jag grymt taggad inför. Allt skulle bli perfekt. Det var presenter i massor, gos och mys, bara älsklingsmat och kakmonstercupcakes och födelsedagståg och hjärtballonger och fan vet.

    Dock gick det käpprätt. Spiggen var överväldigad av alla grejer. Orkade knappt öppna alla paket. Ville inte ha någon supersmaskig mat. Sedan klämde jag hans fina mage i det där lilla spännet i barnstolen och var själv tvungen att gå in på toa och gråta ihjäl mig. En ballong smällde och han blev rädd. Han var ledsen precis hela dagen.
    Jag var utbränd efteråt. Kan knappt tänka på det utan att bli ledsen.

    Som tur var blev hans kalas roligt. Annars hade jag känt mig som tidernas sämsta morsa.

  13. Ah men chips! Det betyder att jag följt dig i 2 år! Jisses vad fort det går, busen var inte ens en böna! 🙂
    Och min bebis ska bli 9 månader… hilfe!

    Det är så skoj med kalas; jag ser verkligen framemot att se hur fint du kommer göra!

  14. Herregud har det redan gått ett år sedan vi fick följa dig under förlossningen här på bloggen. Inte klokt vad tiden går fort!!

    Lycka till med kalasförberedelserna.

    Kram/M

  15. Haha ja klart att det ska firas!! 😀 första födelsedagen, det är ju stort!! Känns knasigt, det var mitt i förlossningen jag hittade din blogg. 😉 jubeleum för en hel del nya läsare kan jag tänka mig!

  16. Åh vad roligt! Sjungandet är det bästa av allt tycker jag. För man vet liksom inte vad de är för typ förrän man gjort det. Är de den blyga sorten som vill gömma sig och blir generad för att alla sjunger och tittar på dem, eller är de sjukt nöjda med uppmärksamheten och skriker efter mer efteråt? Oavsett vilken reaktion de får så blir jag alltid alldeles tårögd av det där. Blir jag.

  17. Vad mysigt med 1-årsdag :). Min lille kille (som idag är 5 :s) har alltid uppskattat tågbana, vanliga i trä från Brio. De har ju även en massa fina tillbehör som man kan utöka med om intresset växer sig större. Lycka till med planerandet och firandet 🙂
    /Maria

  18. Du kan verkligen det där Emma att skriva och få ihop det med känslor!!. Det är ju ändå så speciellt med kalas för sin älskade, vi har precis haft 2-års kalas å jag älskar ju att gå lite bananas med kalas tema, godispåsar till små kusiner mm Underbart roligt!!
    Kram

  19. Sâ trevligt med târtkalas och hyllningssânger till Sveriges goaste, finaste ETT-âring Leo af Sweden. ! Ju känsligare och intelligentare barnen är desto mer behöver de känna trygghet och tröst hos föräldrarna.

  20. Han är så söt!

    Gåbil/sparkbil har alla mina tre barn fått på ettårsdagen och de bilarna var nog för alla tre en av de absolut mest använda leksakerna de haft.

  21. Ååh.. stora killen! 🙂 Så fin han är och vad man ser att han har vuxit till sig! Såklart ni ska ha kalas och partaj 🙂 Ettåringar kräver dock inte så mycket, att riva och slita i papper är nog nästan det roligaste. 🙂 En sparkbil, gunghäst (eller gungfår med fårull på finns det ju också, såå söta) eller annat klängvänligt brukar vara poppis 1-årspresenter. Men ni hittar säkert på nåt helt perfekt för busen! Stor kram <3

  22. Scheisse ja hur snabbt 365 dagarkan gå! Min lille pruttgubbe fyller upp ett helt han med om bara en vecka :O Grattis i förskott superulliga gulliga <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg