Att ha fredag hela veckan.

 

Det har varit en extrem vecka.

En som började med stor sorg och som sen fylldes på med saker från den andra änden av repet. Det har nog inte inträffat så många stora, roliga saker på en och samma sak nån gång. Framgångar. Saker som kommit i hamn efter en tids arbetande – som nu liksom bara glidit in som om det aldrig funnits några hinder.

Det finns en förvirring i det där. Att rymma både sorgen och glädjen, att ingen tar för mycket plats. Eller snarare; att båda ska få plats, ska rymmas. Att inte låta sorgen överskugga det som inte ska överskuggas. Och att inte låta glädjen skämmas för att den har den dåliga smaken att komma vid fel tidpunkt i livet, i fel vecka.

Så jag bär båda två nu. Glädjen och sorgen. Sorgen och glädjen. Och jag ska berätta allt sen, såklart, men det blir nog bara om glädjen.

Sorgen får fortfarande (och alltid) vara bara min.

29 kommentarer till “Att ha fredag hela veckan.

  1. Sorg och glädje ryms dessvärre på samma skala på livets linjal. Det är bara ytterligheter av varandras betydelse. Det ena förtar inte det andra. Båda får plats. Båda tar plats. Det är så livet är. Jag ser det som att det ena är till för att balansera det andra. Visst kan man tycka att sorgen inte borde få ha en plats men den har ändå en viss effekt. En effekt av att glädjen blir dubbelt så stor och dubbelt så välkommen mitt i en sorgeprocess. Och att man blir påmind om att man har förmågan att älska ovillkorligt.

    Kram till dig

  2. Man ska inte känna dåligt samvete för sin glädje även mitt i sorgen, det hade nog inte den du sörjer velat. Jag har varit i samma sits! Skön fredag på dig!

  3. Förstår att det är motstridiga känslor. Kanske kom glädjen just denna veckan för att det behövde vara just så…

    Det ska bli spännande att höra om glädjen sen när du kan berätta!

    Ha en fin fredag!

  4. Kramar. Förstår dig ganska bra tror jag. Försöker också balansera det där, skriver när jag har bra stunder, när de tunga stunderna är där försöker jag hålla inne känslorna. Klokt skrivet av någon ovan, att man inte ska känna dåligt samvete för sina glädjestunder i den djupaste sorgen. Det hänger jag fast vid.

  5. Grattis till dig för glädjen av vad-det-nu-är…
    Jag tror glädjen kommer i sorgen, när man som mest behöver det
    och är som mest mottagligast för det…
    Ungefär som man brukar säga”när nån dör föds ett barn,ett liv tar slut och ett nytt liv föds”
    Men dock har man kvar de starka positiva minnena ifrån båda…
    Hoppas du förstår vad jag menar!
    Kramar

    <3

  6. bitterljuvt ..
    vad sant är livet är det,
    när man lever det till fullo.

    Du är fin Du, ~ & det är
    Ditt liv också. det känns..
    ända hit.

      1. Jag tar nog med mig bilden till ikea helt enkelt….det är så jobigt att behöva tänka ibland….det gör jag ju hela veckan på jobbet hahaha…
        Trevlig helg!
        Kram
        ps…på den stjärnan som glittrar mest…där sitter den du saknar nu och tittar ner på dig…ds
        (så sa min mamma till mig när vi avlivade vår hund när jag var liten, något även jag säger till mina barn nu, när dom saknar någon kär som blivit ängel)

  7. Kram känns så fattigt att skriva. Jag vill skriva något mer innerligt. Något som säger jag förstår. Antar det är så här det är. Livet. Bitterljuvt på något sätt. Eller vad vet jag?
    Det får nog bli kram i alla fall. Men du kanske förstår vad den innehåller? Kramen.
    -Emelie

  8. Usch inge kul med sorgen. Man kan glädja sig med Creative Lounge´s crazy hela veckan-rea som dom kör på facebook. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg