Att fira världens bästa.

 

 

Idag fyller busen ett. Ett!

Jag tänker inte försöka förstå vart det året tagit vägen eller hur mycket kärlek som kan rymmas i 365 dagars buseliv. Jag vet redan nu att det är omöjligt.

 

 

Så jag firar honom istället.

Sjunger ja må ha leva och vad är det för en dag idag. Håller honom i famnen och gungar tills han kiknar, berättar hur älskad han är. Ger ett litet paket med klossar som han genast tycker om, berättar att han får ett paket till ikväll när pappa kommer hem. Bär in honom i hallen, pekar på det stora paketet, låter honom klättra på det. Sjunger vad är det för en dag idag igen, mest bara för att.

 

 

Och sen ligger vi i soffan i nästan en timme snudd på hela familjen och jag tänker att jag älskar honom på hundra sätt och varje dag lite olika –

det är inte alltid okomplicerat det där med kärlek

(kanske särskilt komplicerat för såna självständiga, fladdriga som jag)

men det är trots allt kärlek och den starkaste som finns, den som hos tigrar och kvinnor i århundraden
den som står som ekar med rötterna i marken

orubblig.

 

 

 

Och jag försöker alltid berätta det för honom, alltid

jag älskar dig

för jag tror att det är sånt man bär med sig –

oavsett hur mycket man som förälder lyckas ställa till sina barn, oavsett alla stressade dagar eller kortare tålamod eller andra saker vadsomhelst så tror jag, eller måste jag tro, att det där med att få höra att man är älskad, att få höra det flera gånger om dagen om och om igen

det slår ändå rot nånstans

blir en egen ek.

 

 

Så idag firar vi buse, som en uppvärmning till lördagens kalas.

Vi firar det lockiga, det kanindoftande

det hasande kasande klättrande fallande skrattande klappande envisa älskade lilla paket

som kallas busen och är vår son.

 

107 kommentarer till “Att fira världens bästa.

  1. Stort Grattis till den lille sötnosen på födelsedagen! 😀 Kan tänka mig att det är mycket känslor som svävar i luften idag. Det är stort! Hoppas att ni får det mysigt tillsammans. Kram

  2. Fasiken, nu fick ditt inlägg mig att börja gråta 🙂 Kärlek är vackert.

    Ett stort grattis till sötaste busen!

  3. Haha, den näst sista bilden är ju så underbar!
    Stort grattis på födelsedagen! 🙂 Hoppas att hela familjen får en supermysig dag!

  4. Gratulerer så mye med Leo! En stor dag! Jeg kjenner igjen tanken om at om man i alle fall hver dag sørger for å si at man elsker barna sine til dem, så kanskje man klarer å gi dem noe virkelig viktig. Man gjør så mange andre feil, enda man absolutt bare vil gjøre det aller beste og mest riktige. Min eldste sønn har også fødselsdag idag. Han blir 17, og jeg kan ikke fatte hvor årene har blitt av. Kjærligheten er sterk, forelskelsen har ikke gått over, den er like sterk som for 16 år siden, og det er fantastisk godt å kjenne det. Håper dere får en kjempefin dag alle sammen.

  5. Stort grattis på 1 års dagen sötaste lille busen!!! Och även ett grattis till dig och scout valiant som för ett års sedan blev mor och far!

    Och vilka vackra ord! Du vett minsann hur du ska få en att böla med ditt fina sätt att lägga som ett fluffigt sockervadd runt texten 🙂

  6. Grattis på din alldeles första födelsedag Leo! Har varit fantastiskt roligt att följa dig under detta året och ser fram emot nya upptåg framöver. Kram

  7. Stort grattis till er allihop.
    Till finaste busen som funnits i ett helt år å till dej å mannen som varit föräldrar lika länge!
    Den där kärleken, den är magisk, å det slutar aldrig växa!

  8. Grattis!!! Här gör vi likadant med ekbyggandet, odlandet eller vad man ska kalla det. Och vet du vad, det har nog inte bara givit rötter i vår familj, utan även slagit skott. För jag har en femåring och en tioåring som säger det lika ofta till mig. Då vet man att man är på rätt väg. Även om man har svackor ibland och tvivlar på sig själv som förälder.

    Vilka underbara bilder! Som vanligt. Men nu vet jag att Salukirumpa nog inte luktar jättegott. 😀

    Ha en fantastisk torsdag, denna första riktigt kyliga höstmorgon på våra sydliga breddgrader.

  9. Hejsan och grattis till dej, lille buse! Du kommer alltid att vara speciell för dina föräldrar eftersom du är den förste…det har varit så spännande att få följa delar av ditt första år…och du, det blir bara bättre och bättre!

    Kram ifrån tant Camilla ( som genom bloggen tror att hon känner dej och din mamma) 😉

  10. Grattis på födelsedagen, lillfisen! En arbetskamrat till mig berättade att de i hennes hemland gav föräldrarna presenter också, som för att visa vilket bra jobb de gjort under året! Kanske något för oss att ta efter? För visst har du gjort ett bra jobb under åren som gått. Herregud vilket jobb. På flera olíka plan. KRAM!

  11. Stort stort grattis till världens sötaste lille Leo-Buse! Ett helt år har gått, känns nästan lite overkligt. Ett helt år har du förgyllt den här bloggen. Jag hoppas att det får fortsätta många år till!!

    Grattiskramar till hela familjen!!

  12. Grattis igen. Blir alldeles tårögd när jag läser. För att du skriver så vackert, och för att vi själv har tio dagar kvar till ettårsdagen. Det gör något med en! Det känns som om kärleken skall spräcka hela bröstkorgen!

    Hoppas ni får en härlig födelsedag i solen! Kram

  13. Vilka härliga bilder, och så fint du skriver. Jag håller med, det är så himla viktigt att säga ”Jag älskar dig” till barnen. Att de dag efter dag får höra de orden och känna att de är älskade. Så viktigt och man kan nog aldrig säga det för mycket.
    HOppas ni får en fin dag. Själv gråter jag alltid en skvätt på mina barns födelsedagar och minns den där dagen och stunden för X antal år sedan då de kom till världen och gjorde min värld lite bättre och lite mer meningsfull.
    Och så kom jag precis på att i och med detta har jag alltså läst din blogg i precis ett år. Kom in via en link på HoP när du var på BB, måste ju ha varit just idag för ett år sedan alltså. Tack för ett fint år då jag fått ta del av ditt liv.
    Kram Jannike

  14. Grattis till lilla sötnöten! Underbar kärleksförklaring och ännu en gång fantastiska bilder. Speciellt näst sista 😀

  15. Grattis till lilla busen! Ja ett år går fort. Och min äldsta är 15 år och det tycker jag har gått fort. Var tar tiden vägen? Ha en fin dag hela familjen. kram

  16. Grattis till er och goaste ettåringen. När jag läste sista meningen fick jag nästan tårar i ögonen för jag tänkte tillbaka då jag själv hade småbarn. Du kan skriva du, så att det rör om i hjärtat på en.
    Tack för härligaste bloggen.

  17. Hipp Hipp HURRA för lill killen idag. Tänk att han redan är ett år <3 Jag tycker det känns som du fick han i förra veckan *haha*
    Så känner jag iof med min kille som fyller 22 år den 23 okt 😛 Han är liksom lika gammal som vår dotter på 6 som självklart föddes förra veckan också *haha* Prata om starka minnen & känslor!!

    NJUT DAGEN KÄRA

  18. Lang zal hij leven, lang zal hij leven, lang zal hij leven in de gloria! In de gloria, in de gloria! Hieperdepiep…HOERA!!
    (Ungefär samma som ’Ja må han leva’ men på Nederländska. Ska sjungas jättehögt ;-)).
    Grattis!! Ha en underbar dag; det bästa han kan få har han redan: massor av kärlek 🙂

    Kram, Marèse

    P.S. Skrattade nästan ihjäl mig till näst sista bilden 😀

  19. En egen ek…vad fint skrivet!
    Det bor en poet i dig.
    Mina barn ska bli stora resliga ekar, som din 1-åring kommer att bli!!

  20. Så underbart formulerat! Inget är så starkt som kärleken till sitt barn. Njut Emma av varje dag med Busen, plötsligt innan man vet ordet av är de stora. Då tänker man tillbaka med värme, glädje, kärlek men också ett vemod av att åren rusar förbi. Det är verkligen så som man hört sin gamla mormor säga om att tiden går snabbare ju äldre vi blir!
    Förresten jag älskar din blogg! Kram

      1. Grattis på 1-årsdagen gullungen! Och grattis för att Du har en så klok Mamma! Och Pappa förstås! Att få höra att man är älskad stärker en!
        Stor kram
        Milott

  21. Grattis till er lilla buse idag!
    Jag är en ny läsare av din blogg och har liksom fastnat som en fluga i spindelns nät. En väldigt klok och målande kärleksförklaring.
    Lycka till med ditt nya jobb!

    Återigen Grattis!

    /Ulrika

  22. Fina du, vad gör du med människor egentligen? Du berör mig så in i själen med dina ord och din förmåga att sätta ord på alla de där starka känslorna, och förmågan att få mig att sitta och böla vid datorn på jobbet och tänka, fan vad jag älskar livet och mina barn!!
    Tack Emma för att du delar med dig så fantastiskt och tack för att du berör på ett så äkta vis!

  23. Stort grattis busen!
    Jag älskar dig, tre små ord som är så otroligt viktiga, tre ord som jag minns att min mamma alltid viskade till mig på kvällarna, tre ord som jag bär med mig nu när hon inte längre finns kvar, tre ord som jag försöker sprida till alla jag älskar och låter dem höra så ofta jag bara kan.

    Kramar

  24. Tut tut i kalasluren!!! Stort grattis till Busen och tack för att du alltid delar med dig så fint av dina tankar kring livet, och för att du lyckas sätta ord på sådant som egentligen är omöjligt att fånga. Mycket kärlek till er!

  25. Tror inte det finns någon i hela världen som är bättre på dig att skriva! Hur du får ner dina känslor till fina ord är magiskt. Så fint skriven text. Jag har en dotter som snart fyller 1 år och tycker därför det är extra roligt att läsa din blogg. Grattis Busen 1 år! Ni verkar vara en fin familj med mycket kärlek!
    Kram

  26. Grattisar kommer härifrån också och jag håller med dig till 100% angående att säja
    JAG ÄLSKAR DIG
    Säjer det ofta till mina barn för att der VERKLIGEN ska slå rot och bli en självklarhet att vad som än händer så kommer jag att älska dig. Även om jag blir arg eller stressad och tålamodet tryter…

    Hälsningar
    Yohanna

  27. Hipp Hurra!! Stort GRATTIS till er älskade lilla 1-åring! Att säga ”jag älskar dig” är viktigt och jag säger det också ofta, varje dag, klappar, kramar och pussar så mycket jag kan. Han är 11 år nu och än så länge protesterar han inte (alltför mycket 😉 KRAM <3

  28. Så vackert du skriver. Vackra ord om det där som är totalt omöjligt att förklara. När kärleken till sitt barn inte finner några gränser. Och oavsett hur stora de blir så är den oförklarlig. Den är bara väldigt mycket enklare att visa när dom är så där små och pussigt gulliga.

    Njut av dagen och grattis till er alla. Till busen som blir ett och till er som föräldrar som blir detsamma.

  29. Åh, jag som följt dig från graviditet till förlossning och första tiden, första året. Det är en speciell dag även för mig. Ett år. Det är så stort. Ett rungande Hurra ropar jag ända från storstaden. Högt som fan så det hörs till Skåne HURRA!!! Grattis på födelsedagen. Du har hamnat hos världens mysigaste föräldrar.

  30. Grattis på 1-årsdagen gullungen! Och grattis för att Du har en så klok Mamma! Och Pappa förstås! Att få höra l man är älskad stärker en!
    Stor kram
    Milott

  31. Åh, första födelsedagen, underbart! Stort grattis till lille Busen på hans stora dag och till er på ettårsdagen som mamma och pappa 🙂 Underbara ungar, finaste som finns här i världen!
    kram

  32. Precis så är det! Att mata in i ett barn att det är älskat, inte bara med handling utan även med ord, är så viktigt.
    Det sista jag säger till pojkarna när dom sommar är ”vad som än händer, vad som än sker kommer mamma alltid älska dig”. Jag tror att det är viktigt att dom får höra det så dom kan förstå skillnaden på att avsky en handling och avsky en person.
    Grattis busen!

  33. Grattis till gruffegrisen! Jag har precis firat min 6-åring, lika sjukt konstigt, var tog de åren vägen??
    Kram kram kram till 1-åringen och sötnötterna som på fyra ben som ligger tillsammans med honom!

  34. Så fantastiskt vackert skrivet, drog ihop sig i mitt mammahjärta, alla de känslor du beskriver men framför allt den där orubbliga och villkorslösa mammakärleken. Den som alltid kommer att finnas där, den som alltid kommer att fylla mitt hjärta tills den dagen jag dör. Tack vackra för att du satte ord på den känslan idag och stort grattis till ert lilla underverk.
    <3
    KRAM!!

  35. åh så fint skrivit…..de där orden skulle du skriva ner och spara undan till honom …otroligt vackert.

    …HURRA!!! på denna …”för det är ju ingen vanlig dag ”…

    Kram från Göteborg

    Pernilla På Piazzan

  36. Vilken härlig liten kille! Gillar bilderna med svansen i ansiktet 😉
    Grattis och ha en fin torsdag och helg.

  37. Javisst elsker man dem så man nesten blir litt sprø! Grattis til verdens herligste gutt, og til verdens fineste mamma. Det er jo tross alt din dag også, som gikk igjenom en fødsel for nøyaktig et år siden.
    Stor klem til begge to!

  38. Du skriver så fint så man dör lite grann.
    Alla dem känslor du sätter ord på är exakt mina.
    Sjukt.

    Ha en fin kväll och Grattis till din Buse <3

  39. Det finaste är när man får höra de där små orden tillbaka. ”Mamma, jag ängsar dig sååå mycket” kan få mig glömma allt det jobbiga med att vara förälder.

  40. vilken vacker kärleksförklaring till din son..underbart tänk..ett barn kan aldrig få för mycket kärlek..jag har ett som är oändligt älskat..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg