Att ha firat Busen, del 1.

 

 

Men oj! vilket kalas vi hade igår!

Det var så trevligt och det blev så fasligt mycket bilder att jag nog får dela upp kvällen i två delar om ni inte ska somna av kavalkaderna.

 

 

Det var Ida (Bara Fika) som hade gjort festens cupcakes och ja – ni ser ju. Så vansinnigt duktig tjej! Jag var helt stum när jag packade upp dom. Och till Busen hade hon gjort en liten minitårta som var så söt att jag smällde av litegrann, den fick stå på ett eget kakfat och vara ljuvlig tills Leo drog händerna i den.

 

 

klänning/provrummet

 

Att ha cupcakesen klara till kalaset var kanon, då hade jag tid till en himla massa andra saker istället. Som att pussa Buse och fästa upp alla pompoms som trillat ner under natten och hälla upp skålar med godsaker och försöka hålla mig själv lugn. Jag blir alltid stressad när vi väntar gäster, vet inte varför. Jag blir som en gammal tant som går runt och ojar sig och flyttar på saker.

 

 

Busen blir däremot inte alls stressad när det vankas besök. Det har han fått från sin pappa. Och dagen till ära hade han typ världens finaste tröja som han fått i födelsedagspresent av Pavvis och hennes Lekkär. Hur tjusig som helst.

 

 

Och här är dom. Södra Sveriges fulaste cakepops. Jamen ni ser ju, det ser ju för tusan ut som om nån gnagt på dom! Det var absolut första och sista gången jag bakade detta hittepå – men alla tyckte att de supergoda så det vägde väl upp lite det faktum att jag svedde varenda finger i tillverkningen och att de ser ut som om de är gjorda av en förskoleklass.

 

 

Och fem minuter innan gästerna kom såg det ut såhär. Japp. Stress-svettig mamma hårfönar Rapunzeltvättad saluki i hallen för glatta livet. Tooka tyckte nämligen att det var en strålande idé att rymma och rulla sig i gödsel ungefär samtidigt som de första bilarna började rulla in på gårdsplanen, och i hysterin hittade jag inte hundschampoot utan fick svälja hårt och löddra in hundkraken i lyxigt Rapunzel-kit med vårdande efterbehandling. Häpp.

(Hon är nu en mycket väldoftande och fluffig saluki med stuns i pälsen. Om ni undrar).

Och sen kom gästerna och busen hade high life, men det får vi ta i nästa inlägg. Nu är det dags för frukost!

33 kommentarer till “Att ha firat Busen, del 1.

  1. Jag har sett värre cakepops, var så säker. Det är inte lätt, men smaken är ju viktigast!. En av världens gulligaste ettåringar, det har du iallafall!

  2. Underbara bilder, mest garvade jag nog åt den sista där sladden inte ens är i när du fönar vovvens päls 🙂

    1. Ha ha ha klart sladden är i! Det är platt-tångens sladd som ligger på golvet (den behövde jag tack och lov aldrig använda). Den är lite tjockare som du ser 🙂

  3. Så underbart fint ni har det!! Blir också alltid så där stressad när gäster ska komma och är aldrig färdig i tid.. men smutsig hund slår nog allt:-). Kram Sarah

  4. Kära lilla buse, grattis från Marakech. Och kära lilla mamsen, dina cakepops såg smarriga ut. Vilket fint kalas. Det hör ju till att doggen drar ut på åkern när man vänder ryggen till. De får liksom luft under vingarna en kort minut. Man hör nästan hur de sitter och mumlar i duschen… det var värt det…det var värt det… vänta bara tills du släpper kontakten… då drar hon ut igen för att bli av med schampolukten… kram!

  5. Men gud så superduperfina bilder, hittade lite bilder på din lille födelsedagskille på en annan blogg också 🙂

    Jag fastnade så för ”apmuffinsarna” såååå söta!!!

    Kram/M

  6. Grattis till lilla söta ettåringen!

    Ljuvliga bilder fulla av kärlek, färg och mums! Cakepopsen ser väldigt charmiga ut!

    Njut av er söndag, kram Caroline

  7. Kommer på mig själv med att sitta här med ett fånigt leende på läpparna och genast vara på mycket bättre humör trots kinkig, förkyld bebis och sur hund som tycker att han får för lite mat (har fått gubbhundsmage och får numer bara en liten hög torra dietkulor på morgonen…) Ser ut som om ni hade en underbar dag 🙂

    kram

  8. Hi hi ,känner igen det där med stressen innan gästerna ska komma…puuuhh.
    Mumsiga saker på kalaset, man blir sugen.Fina bilder.
    Håll utkik på min blogg, snart har jag en tävling där.
    Kram Lotta

  9. Jag är alltid stirrig när det vankas kalas och mannen svär att vi aldrig mer ska ha gäster när det är 5 min kvar 🙂 Låter som ni hade ett superlyckat kalas med nöjd buse! Och jag gjorde också cakepops för första gången nyligen, tänkte att det var skitlätt men såg ungefär ut som dina hi hi!! Kram

  10. Så mysigt och härligt ni haft det! 🙂
    Cake pops skulle jag aldrig ens våga mig på 😉
    Däremot såg jag tips om enklare variant – marsmallows som man doppar i smält choklad och sen rullar i strössel – DET kanske jag skulle klara av, hihi.

    Ser fram emot fler bilder!

  11. Underbart!!!! Såklart att det händer något som inte får hända, precis innan gästerna kommer 😉

    Cakepopsen ser faktiskt väldigt goda ut 😀

    Ser fram emot resten av bilderna!

  12. Underbara bilder, busen charmade alla med sin nyfikenhet.
    Du är bedårande fin i klänningen.
    Agneta och Göran

  13. Ser underbart ut, dom där cupcake är ju bara sååå underbara. Söta Tooka, att det alltid ska hittas på bus när man absolut inte hinner;)
    Ha fina söndagen
    Kram

  14. Hahahahaha! Skrattar gott och igenkännande åt att vara stressad inför att få gäster! Jag är det varje gång…..hur mycket tid jag än har på mig. Helt pirrig i magen är jag! 🙂
    Och så skrattar jag åt de fantastiska cakepopsen och åt vovven som är superstylad med lyxschampo! 🙂

    Underbart inlägg! 🙂

    Kram Jennica

  15. Dina cake pops var ju bedårade charmiga 🙂
    Synd att du inte vill göra dem igen, för de jag gjorde var super enkla.
    Körde ett ballerina paket i mixern och blandade ner lite philadelfia ost. Körde med mixer tills det blev en härligt kladdig smet. Rullade sen bollar, doppade i choklad och strödde på strössel. Färdigt.
    Testa igen, det går säkert bättre den gången.

    Ha en bra dag!
    Kram/Anna
    http://husetibullerbacken.blogspot.se/

  16. Fasiken vad jag gillar när du har kjol/klänning på dig…som wallakjolarna! Så snyggt, vacker klänning på en vacker kvinna! 🙂 Nu ser ut att ha haft en underbar födelsedag för busen, så härligt med familj och vänner…utan dem är livet bra jäkla tomt! Stor Kram till hela familjen och ett till grattis till busen

  17. Å vilket härligt kalas och vilka cupcakes!!
    Allt ser sååå mysigt ut….du får alltid till stämningen:)
    Hoppas SÅ på något mer bloggträffsaktigt från dig så man kanske har en chans att vara med;)
    Tänker ofta på Malmöeventet med ett stort leende!!♥

    Kramar
    Adela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg