Att ha en bra känsla.

 

 

Lyssnar ni mycket på er magkänsla?

Ni vet den där tyngden i magen, eller den där lättheten, beroende på om det är bra eller dåligt. Jag försöker göra det, försöker. För hos mig kan den vara så tydlig egentligen, pocka så envist på uppmärksamhet även om jag ibland ignorerar den så gott jag kan.

Nyss, för inte så länge sen, lyssnade jag inte på den alls. Då lyssnade jag på nåt annat istället. Hopp kanske? Eller mer högmod? Men iallafall. Det gick åt helvete såklart, precis som magkänslan försökte säga mig hela tiden. När jag tog mig an den här grejen så låg den där, känslan, som en tung klump i magen och pockade på uppmärksamhet och sa åt mig att nej, det är inget bra, det blir inte bra. Trots att jag så gärna ville att det skulle bli bra.

Ni fattar.

Så jag tog mig ur det. Och nu, med samma fast annorlunda, slår det mig hur förbaskat bra det känns i magen. Hur lätt det är, och hur det fladdrar till av de små sakerna. Hur jag kan sitta på en buss eller vara mitt i ett samtal och bara känna ja.

Ja ja ja.

Och det är väl så jag vet. Att det är på rätt väg, att det är rätt. Och då förstår jag inte varför jag ibland envisas så intensivt med att göra det svårare för mig själv än det någonsin är nödvändigt.

Att jag inte alltid bara lyssnar, istället. Från början.

 

29 kommentarer till “Att ha en bra känsla.

  1. Lyssnade nyligen på ett radioprogram som just handlade om magkänslan och hur rätt den kan ha!
    Så fortsätt du att lyssna på den 😉
    Ha en fin dag! kram elin

  2. Jag tror magkänslan kan lura en ibland..faktiskt, för det händer ju att det känns nej nej nej…men man genomför ändå och det blir ja ja ja 🙂 så det beror på, den där magkänslan, ibland stämmer den men inte alltid, inte här iaf.

  3. Bra, tror att man ska lyssna på magkänslan. Den skulle väl inte finnas om den inte fanns till någon nytta?!
    Hoppas att du får en fin tisdag!

    / S

  4. Jag går nästan alltid på magkänslan och den brukar stämma. Sen måste man ju ibland ändå göra något man hade en dålig känsla om ( jobbrelaterade frågor) och tyvärr stämmer den även där. Hade jag inte gått på magkänslan hade jag inte gjort 3 jorden-runtresor, säsongat i Åre, byggt hus eller sagt upp mig från ett jobb jag vantrivdes med. Jag tror det finns en mening med att det ibland skiter sig, då väntar något bättre runt nästa hörn. Måste tro att det är så.

    Ha en fin dag!

    Kram

  5. Jo, så är det, jag känner av den tydligt och ofta litar jag på den, men ibland som du skriver, vill man att det ska vara annorlunda och man försöker ändå… men man borde lyssna.
    Kram Jannike

  6. Jag tror det egentligen är så enkelt att magkänslan är erfarenheter man samlat på sig genom livet. Ju äldre man blir desto bättre blir man på att ha ”rätt” magkänsla…..och också våga lyssna på den.

  7. Jag tror man måste öva magkänslan för att den ska vara bra, att sätta den på prov lite eller kanske öva på vad som är lära sig skilja på vad som är magkänsla vad som är rädsla/oro.
    Jag borde nog själv bli bättre på det.
    Kram finaste

  8. Magkänslan är så himla klok, mycket klokare än hjärnan. Ibland bråkar de båda och är inte alltid överens. Ibland vinner den ena och ibland den andra. Känns dock alltid skönare när magen vinner.
    Så är det bara!

    Kram
    Petronella

  9. Magkänslan, absolut! Även om det känns läskigt och farligt ibland. Det brukar ändå vara rätt till slut. Idag vill jag känna mig som busen på bilden, vilken livsnjutare! Kram!

  10. Uff det där är jättesvårt tycker jag.
    För jag har ett hjärtats röst och ett förnuftets röst. Finns det sen en magkänsla också?
    Jag har nämligen allt som oftast ingen aning om vilken röst som hör vart och vilken jag ska lyssna på 😉

    Till exempel flytten ner hit. Vad det hjärtat som sa att jag skulle flytta för att jag hittat kärleken och förnuftet sa att jag inte skulle göra det för vad var chanser för att detta skulle lyckas?
    ELLER
    Vad det hjärtat som sa att jag skulle stanna hemma för att jag var så rädd och egentligen inte VILLE flytta och förnyftet som sa att ta chansen nu Yohanna, denna kommer aldrig igen?

    Svårt att veta. Jag flyttade i alla fall. Och det gick ju bra…..peppar peppar.
    Men det kanske hade gått lika bra om jag stannat hemma.
    Vem vet
    😉

    Hälsningar
    Yohanna

  11. Men visst är det svårt att lyssna på magkänslan ibland. Det kan vara väldigt lätt att hoppa på något som man tycker borde kunna bli bra. Skönt att det löste sig till slut! 🙂

  12. Jag lyssnar också alltid, men ibland bllir det fel ändå. Dagar då hjärtat, magkänslan och hjärnan hamnar i lätt dissonans och då är det skönt att veta att det är okej att backa tillbaks, lägga ned – att det finns ett yttre och ett inre skyddsnät som tacksamt fångar upp, landar mjukt – och att det alltid är okej att backa tillbaks ett par steg eller en mil eller två om det är vad som krävs för att närsom och utan förbehåll återigen kunna säga, – ja.

  13. Mmm vet precis den där känslan… Jag fick en nej klump i magen till ett val jag gjorde men ändå hoppade jag på den ”stora” utmaningen… Det blev skittufft att komma ur, men det blev gott av det ändå tillslut.
    Så man ska tusan lyssna på den där känslan.. Skönt att det har lättat för dig,
    Kram

  14. Jag lyssnar alltid på magkänslan. Har många ggr struntat i den eftersom erbjudandet/resan/händelsen/jobbet verkar så bra. ”Man kan väl inte tacka nej til det där”?? Men jo, nog kan man det alltid. Varje gång jag ignorerat magkänslan för rädslan att ”missa ngt bra” eller ”det där kan man ju inte säga nej till” så blir det fel fel fel. Och jag mår dåligt, irriterar mig, det känns inte rätt och jag kan inte prestera bra heller… Skönt att du tog dig ur det, vad det än va!! Kram Mary

  15. Åh, jaa. Du har så rätt. Och vet du, jag kunde nog inte ha läst det här inlägget vid ett mer passande tillfälle. Jag vet ju, precis som du, hur viktigt det är att lyssna på magkänslan för den är så tydlig och har så rätt. Och ändå gör man det inte alltid ändå, och så blir det bara tok av allting.

    Just nu är det precis så. Men jag ska göra som du, jag ska lyssna på magen.

    Tack för ett hjälpande inlägg, och tack för en alltid härlig blogg!

    Kram, Nellebo

  16. ibland det svåraste,
    ~ & ibland det lättaste
    som finns. men antagligen
    a l l t i d det allra bästa
    [att lyssna alltså :)] ..

    .. jag försöker också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg