Att ha en fixa-hemma-period.

 

 

Jag tror det är hösten som gör det.

Den där envisa, starka längtan efter att göra om – att ta ett rum i taget och köra det mysigare. Mer hemma. Är ni likadana?

Just nu är det kontoret som ni vet får lite kärlek och jag får inte nog av det rummet. Så fort vi har lagt busen tassar jag in, tänder skrivbordslampan och påbörjar ”arbeta-med-bloggen”-tid. Det är en himla skillnad att sitta där inne nu jämfört med innan – jag har en annan ro. Och varje dag tillför vi nåt nytt, nåt vi har flyttat från nåt annat rum, hittat i garaget eller skaffat något nytt. En sak i taget, bit för bit.

 

 

Senast att komma in var den här kistan jag hittade när vi var på Baazar när vi var där med mamma och som jag på en gång visste skulle passa där, under fönstret. Och Soul of Maia-kuddarna! De har legat och väntat på just det här; att kistan skulle fram och de kunde få mjuka upp den lite.

Och där ser ni golvet också. Det som fick gå från ljust grått till så nära svart man kan komma utan att vara svart (darjeeling heter kulören) och som blev precis sådär bra som jag hade hoppats på, trots att det var förbaskat läskigt att göra en så stor förändring eftersom man faktiskt inte visste.

Hösttid är omboningstid för mig. Och jag älskar’t.

 

15 kommentarer till “Att ha en fixa-hemma-period.

 1. Ser underbart vackert ut!! Och du har ju tålamodet att ta en bit i taget… Undrar var man får tag på det tålamodet:)

  Ha en fin dag!

  Kraam Emma

 2. Ja, och av någon underlig anledning så är den här månaden, allra helst omboningstid…
  Man vill väl kanske ha klart och fint till julen, precis som är när man väntar bebis och boar
  och boar den sista tiden. Ja, in i det sista, faktiskt.

  Kram
  Petronella

 3. Jag har såna perioder på höst och vår. Kul men kan bli dyrt. Just nu målar jag om en barnsäng jag köpt för en spottstyver på blocket. Längtar också efter ett eget kontor, ska ”bara” fixa ett företag först ;-). Vi har ebenholtzfärg på vårt trägolv på nedervåningen och jag har aldrig ångrat det valet trots att vissa andra val vi gjorde när vi byggde huset inte var helt genomtänkta.

  Kram
  P

 4. Håller med, men efter höstens renovering av hela övervåningen där tre barn fick varsitt sovrum, mirakulöst, så vill jag nu bara julpynta, alltså gå runt och flytta på minijulgranar och undra var de verkligen står bäst och kommer till sin rätt…

 5. Ja men boa är bäst på höst o vinter, helt klart 🙂 Det är ju då man håller sig inne. Men alltså bilder! Jag vill ha fler bilder massor på kontoret! Får inte nog, lite som en knarkare kan man säga… Ha en go dag!

 6. Vi är inne i en sån period just nu, men vi är inte alls så långt komna som ni är. Vi har betonggolv och väggar och mannen håller på att regla för fullt, men det växer fram sakta men säkert 🙂

 7. Ja ett mysigt kontor är MYCKET viktigt. Måste ta tag i det jag också, men det är så himla mycket just nu.
  För visst är hösten en sån där ta-tag-i-saker-period.
  Även hos mig.
  Men NÄR är frågan?
  Lusten finns.

  Hälsningar
  Yohanna

 8. Oh ja, jag är precis likadan. Är inne på slutklämmen av vårt gästrum & som jag känner p r e c i s likadant som du gör för ert kontor 🙂
  & nu när jag har ångan uppe så ska jag ta och måla om garderoben också hade jag tänkt.
  Vad är det för golv du målat om? Laminat eller trägolv?
  Jag vill nämligen evist tro att det ska gå att måla om laminat men alla målare säger bara ”näää det går inte” 🙁

 9. Jag känner helt och fullt igen mig, den här årstiden får jag fnatt och det mesta blir omgjort här hemma.. till min käre sambos fasa för han vet att han blir inblandad på ett eller annat sätt =) Kram på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg