Jag fick hem den här kokboken av Milda för några dagar sen inför ett inlägg jag ska göra där jag ska laga något smaskigt med boken som hjälp. Laga något smaskigt gör jag gärna, särskilt runt jul. Minns ni förra året när jag var i desperat behov av impa-på-svärmor-recept? Jo. Det behovet är inte mindre i år om vi säger så.
Men iallafall.
Nu sitter jag alltså här och bläddrar och hummar och frågar mannen vad jag borde röra ihop. Janssons! säger han entusiastisk men där går min gräns. Jag är mer inne på själens fågel-sidorna, de med sånt som gör att man sitter lite bakverks-yr i soffan i en timme sen och ler lyckligt.
Hum, hum, vi får se vad det blir. Något man kan pynta fint och ge till svärmor, iallafall.
Det är en sak som är säkert.
Detta inlägg är i samarbete med Milda. Kokboken, och deras självtalande app, går att hitta gratis här.
Håller med… bakar hellre något sött och gott än en Janson…. tillhör inte favoriterna 🙂
Lycka till nu med bakverken.
Kram
Helena
Tycker du ska slänga ihop lite Smörkola med mörk choklad och havssalt + saltrostade mandlar med kanelkakao 😀 Salt och choklad/kola är ljuvlig kombo!
Baka. Det ska man ju göra också och det du vasar här ser ju smaskigt ut. Finns det inga sånna däringa saffrans-biscochos? Du vet sånna där italienska skorpor.
Dom är ju smaskiga OCH enkla.
Så kan man ha dem i en fin burk med piff för att impa med.
Hälsningar
Yohanna
PS Hur gick det med den där kokboken för välgörenhet som du skulle göra? Jag skulle ju skicka in ett recept men kom liksom aldrig till skott. För sent? DS
Jag ligger i förhandling. Det är så jäkla tufft när det är vissa delar som ska gå till välgörenhet etc – mer krångel än jag nånsin skulle kunna tänka mig.
Jag var precis på väg att fråga samma sak 🙂 Trist att det fastnat i förhandlingar, sådant vill man ju bara ska fungera! Kram
Ser fantastiskt gott ut! Har Mildas kokbok från förra året. Jättebra!
Begriper att du aldrig lider brist på inspiration för det regnar alltid så fantastiska inlägg på din blogg, men om du skulle lida av inspirationsbrist kan du alltid vara med på min decemberutmaning /aphotoaday. Så kan du göra en januariutmaning sen.
Stor kram på min idol
Åh vad härligt med allt julbak, vill oxå börja nu men först blir det en vecka på Teneriffa;)
Ha fina dagen, kram
hahoho… skrattade gott över en historia från min syster som på något sätt har hamnat som pilotfru i Doha, Qatar. Där har hon hemhjälp i form av en flicka från Bangladesh. Vilket hon plågade till milda grad med att försöka lära henne att göra Jansson. Stackars flicka, hon måste ha trott att vi svenskar är helgalna!
Mörkakor, mörkakor och till slut mörkakor i alla former, funkar var dag och till alla och en var!
Mitt förslag är att du i smyg byter ut margarinet mot riktigt smör. Då pratar vi julbak 🙂
Jag håller med Scouten! Janssons är galet gott! 🙂
Baka min vän, inspirera mig så jag kommer ur tröttheten.
Kram
Hej!
Kul och inspirerande med ett kak-inlägg! Synd att du tänker använda dig av Milda…. Här nedan finns två länkar till innehållet i Milda och varför man inte bör äta av detta!
http://www.kostdoktorn.se/tidningsreportage-snusket-pa-unilevers-margarinfabrik/
(artikeln som stod i Aftonbladet för inte så länge sen)
http://www.kostdemokrati.se/wp-content/uploads/2011/04/Margarin_som_miljohot.pdf
/Malle
Tänkte precis detsamma. Milda är desperata efter att få kunder nu när allmänheten börjat öppna upp ögonen för vad man stoppar i sej. Baka gärna ut deras kokbok, men byt ut Milda mot Smör.
Kika gärna in på länken:
http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/local_130971.pdf
Julbak låter härligt. Lycka till med det du väljer att göra…finns ju oändligt med gott. Jag håller med tidigare talare, saffransbiscotti är enkelt, snyggt & gott (spec. om man doppar ena sidan i choklad) Drömmer om att vårt kök kan bli klart….då du, då ska det bakas!!! Krams m