Att börja kika på julrecepten.

 

 

 

 

Jag fick hem den här kokboken av Milda för några dagar sen inför ett inlägg jag ska göra där jag ska laga något smaskigt med boken som hjälp. Laga något smaskigt gör jag gärna, särskilt runt jul. Minns ni förra året när jag var i desperat behov av impa-på-svärmor-recept? Jo. Det behovet är inte mindre i år om vi säger så.

Men iallafall.

Nu sitter jag alltså här och bläddrar och hummar och frågar mannen vad jag borde röra ihop. Janssons! säger han entusiastisk men där går min gräns. Jag är mer inne på själens fågel-sidorna, de med sånt som gör att man sitter lite bakverks-yr i soffan i en timme sen och ler lyckligt.

Hum, hum, vi får se vad det blir. Något man kan pynta fint och ge till svärmor, iallafall.

Det är en sak som är säkert.

Detta inlägg är i samarbete med Milda. Kokboken, och deras självtalande app, går att hitta gratis här.

 

14 kommentarer till “Att börja kika på julrecepten.

 1. Baka. Det ska man ju göra också och det du vasar här ser ju smaskigt ut. Finns det inga sånna däringa saffrans-biscochos? Du vet sånna där italienska skorpor.
  Dom är ju smaskiga OCH enkla.
  Så kan man ha dem i en fin burk med piff för att impa med.

  Hälsningar
  Yohanna

  PS Hur gick det med den där kokboken för välgörenhet som du skulle göra? Jag skulle ju skicka in ett recept men kom liksom aldrig till skott. För sent? DS

  1. Jag ligger i förhandling. Det är så jäkla tufft när det är vissa delar som ska gå till välgörenhet etc – mer krångel än jag nånsin skulle kunna tänka mig.

   1. Jag var precis på väg att fråga samma sak 🙂 Trist att det fastnat i förhandlingar, sådant vill man ju bara ska fungera! Kram

 2. Begriper att du aldrig lider brist på inspiration för det regnar alltid så fantastiska inlägg på din blogg, men om du skulle lida av inspirationsbrist kan du alltid vara med på min decemberutmaning /aphotoaday. Så kan du göra en januariutmaning sen.
  Stor kram på min idol

 3. hahoho… skrattade gott över en historia från min syster som på något sätt har hamnat som pilotfru i Doha, Qatar. Där har hon hemhjälp i form av en flicka från Bangladesh. Vilket hon plågade till milda grad med att försöka lära henne att göra Jansson. Stackars flicka, hon måste ha trott att vi svenskar är helgalna!

  Mörkakor, mörkakor och till slut mörkakor i alla former, funkar var dag och till alla och en var!

 4. Julbak låter härligt. Lycka till med det du väljer att göra…finns ju oändligt med gott. Jag håller med tidigare talare, saffransbiscotti är enkelt, snyggt & gott (spec. om man doppar ena sidan i choklad) Drömmer om att vårt kök kan bli klart….då du, då ska det bakas!!! Krams m

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg